Voer voor kleine Foodies!

Ons zoontje is inmiddels 10 maanden oud en eet van alles! Natuurlijk wil je als ouders je kind gezond eten geven en ze aan alle smaken laten wennen. Hoe deden wij dat? En wat kan hierbij helpen? Ik zocht het uit en laat je wat dingen zien. Natuurlijk ben ik erg nieuwsgierig naar jouw tips, dus vertel het me in de reacties.

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn 


Eerste hapjes

Ons zoontje heeft lang alleen maar borstvoeding gekregen. Met 5 maanden begonnen wij met proefhapjes te geven. Dit was afwisselend groente of fruit. Eigenlijk vond ons zoontje alles gelijk lekker! De meeste hapjes maakte ik zelf. Ik kookte een paar wortels en pureerde die. Een paar hapjes kreeg hij per keer, dus de rest kon in de vriezer. Ook fruithapjes waren snel gemaakt door een stukje banaan of mango te pureren. Mango was gelijk zijn lievelings. Ook kreeg hij wel eens een stukje gekookte wortel, broccoli of banaan om uit de hand te eten. Een grote knoeiboel natuurlijk, maar dan leren ze wel zelf eten. Ik maakte in het begin nog niet te veel combinaties, omdat hij de pure smaken mocht leren proeven.

groenten

Combinaties

Na alle puren smaken te hebben geprobeerd ben ik combinaties gaan maken van fruit. En ook steeds vaker groente met aardappels, rijst, of pasta. Couscous vond ik ook een aanrader. Je kookt water en doet er de couscous bij. Je laat het even staan en het is klaar. Een goede combi met worteltjes en kipfilet. Of couscous met spinazie! Vlees kreeg hij voor het eerst na 8 maanden en dit was vooral gekookte kipfilet, rundvlees of wat mager rundergehakt.

Potjes voor het gemak

Potjes met kant en klaar fruit en groente vind ik lekker makkelijk! Ik heb er altijd een paar op voorraad staan voor als we op pad gaan, of geen hapjes meer in de vriezer hebben. Het is makkelijk mee te nemen op vakantie en blijft lang goed, ook buiten de koelkast. Natuurlijk wil ik zo gezond mogelijke hapjes aan onze zoon geven, dus met zo min mogelijk troep. Ik probeerde de potjes van Kruidvat waar worteltjes in zitten. Deze vond ons zoontje lekker.
Ook kan je zelf fruithapjes maken en meenemen in een hervulbaar knijpzakje van Squiz!

squiz

Organix

Van Marguerita kreeg ik een tas met allerlei potjes en zakjes van Organix. Gekregen op de stand van Organix op de Negenmaandenbeurs. De Organix Just is een nieuwe range van eerste hapjes. Het zijn spannende combinaties van biologisch fruit, groente en granen voor baby’s. Deze potjes zijn verkrijgbaar in 8 smaken bij Albert Heijn. En kun je geven vanaf 6 maanden tot 36 maanden. De voeding is 100% biologisch. Ons zoontje smulde ervan!!! Fijn dat je eerst enkele smaken kunt kiezen en daarna ook gecombineerde smaakjes.
Ook de Squeezy’s zijn handig! Deze zakjes met knijpfruit zijn er in verschillende smaken en kun je ook makkelijk meenemen. Je kunt het zakje ook weer sluiten als je kindje genoeg gegeten heeft. Organix heeft ook nog gezonde tussendoortjes in zakjes. Zo kan je kindje toch lekker snacken, maar wel gezond!

Kidsme

Van Kidsme probeerden we de Food Feeder. Dit is een soort speen waar je eten in kunt doen. Je doet in het siliconen zakje een stukje fruit, groente, vlees of vis en doet hem daarna dicht. Je kindje kan de feeder zelf vasthouden. Door te bijten en te sabbelen komt het voedsel door de gaatjes heen. Ons zoontje vond dit erg lekker. Ik deed er stukjes mango in. Zelf eten gaat bij mango niet zo goed omdat stukjes te glad en glibberig zijn om zelf vast te houden. Ook kun je in de feeder groente en fruit doen die je kindje niet veilig zelf op kan eten zoals tomaatjes of druiven of bessen. Als je er koud fruit indoet is het ook lekker voor kids die beginnende tandjes krijgen. De Food Feeder is geschikt vanaf 6 maanden, BPA vrij en antibacterieel. Na gebruik deed ik hem gewoon in de vaatwasser, lekker makkelijk! Je kunt de Kidsme Food Feeder bij hier kopen voor 12,95 euro.

Bijna 1 jaar

Ons zoontje is over een paar maanden al baby af! En mag dan ‘met de pot’ mee-eten. Toch is het handig om dan ook nog wat gezonde babyhapjes op voorraad te hebben. Niet alles wat wij eten is geschikt voor onze kleine foodie, zeker kant-en-klaar maaltijden of snacks bevatten te veel zout voor jonge kids. De tussendoortjes van Organix zal hij dan ook zeker gaan proeven.

organix

Heb jij nog tips voor gezonde en lekkere hapjes voor baby’s en dreumesen?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.