Voorbereidingen vlak voor je baby komt…

Vlak voor je baby komt en je geen idee hebt wat je kunt verwachten, ben je druk met alle voorbereidingen. Zelf vond ik het heerlijk om er helemaal in te duiken. Deed ik met mijn bruiloft overigens ook. Alles lezen wat er te lezen valt, alles voorbereiden wat er voor te bereiden valt en je daarna gewoon overgeven aan het moment en de ervaring. Difrax vroeg mij vanwege de lancering van hun nieuwe pastelkleurige babylijn naar mijn ervaringen rondom het moeder worden. In dit artikel lees je mijn tips!

bellypaint
Mijn oudste dochter, is ze geen plaatje? Hihi.

Zwangerschap voor Dummies

Mijn bijbel tijdens de zwangerschap was het boek ‘Zwangerschap voor Dummies’ waar zo’n beetje elk mogelijk weetje dingetje en scenario in te lezen was. Als ik iets spannend of ingrijpend vind, ben ik graag overprepared. Dat werkt voor mij. Tijdens de bevallingen was ik dan ook kalm en zen (waar mogelijk). En na de bevalling bleef ik lezen in de ‘Oei ik Groei’.

De bevallingsverhalen kun je hier lezen:

babykamertje
Babykleertjes <3 Veel geshopt tijdens de zwangerschap en ook veel cadeau gekregen.

Dagboekje bijhouden

Mijn schoonmoeder had me destijds het schriftje laten lezen waarin al haar gevoelens stonden tijdens de zwangerschap van de vader van mijn kinderen. Dat vond ik heel erg leuk, maar het kwam bij mij niet helemaal van de grond om zelf zo’n dagboekje bij te houden. Tegenwoordig kun je als presentje voor een zwangere heel leuk zwangerschapsdagboek kopen waarin je alles op kunt schrijven.

babykamertje
Dit schilderij heb ik zelf gemaakt met letterstempels en glitter spraypaint op een canvas van de Action.

Bellypaint

Ik liet een bellypaint zetten! Ken je iemand met schminkspullen? Nodig ze dan uit om iets te schilderen op jouw creatieve canvas: de dikke buik. Mijn schoonzus wilde het bij mij wel doen en het resultaat was echt super. Pasteltintjes op de achtergrond en dolfijnen die blij rond springen. Leuke herinnering aan de dikke buik. Vond zelf ook dat ik wel mooi zwanger was, maar je ziet hoe opgeblazen van het vocht mijn hoofd was, hahaha. Hoort erbij!

Babykamertje in orde maken

Verder waren we ontzettend druk met het in orde maken van een babykamer. Welke kleuren zouden we kiezen… Het werd paars zoals je ziet. Het Twinkle schilderij heb ik zelf gemaakt: canvas van de Action, glitter spraypaint met een paar sterren op het doek en met mijn scrapbooking stempels de tekst er op geverfd. Mijn moeder maakte de lakentjes en heeft het wiegje bekleed. In het wiegje heb ik zelf vroeger ook nog gelegen…

Spulletjes aanschaffen

Zodra ik wist dat er een baby in mijn buik zat, ging ik los met shoppen. Babykleertjes zijn ZO leuk! Zeker toen het duidelijk werd dat het een meisje was, heb ik me vergaapt aan de schattige jurkjes en leggings. Maar kleding is net het enige dat je in huis moet hebben. Luiers, verzorgingsproducten, luieremmer, baby badje, kinderwagen, autostoeltje, hydrofieldoeken, voorleesboekjes… en natuurlijk de items waar Difrax alles van afweet: speentjes en flesjes.

Hoe maak je je fles goed schoon?

En dan gaat er weer een nieuwe wereld voor je open, want wat is nu de beste fles? En hoe maak je die goed schoon? In dit filmpje van Difrax kun je zien hoe je dat doet:

 

Ik ben destijds begonnen met borstvoeding, maar dat had psychisch nogal vervelende effecten. Beetje post-natale depressie achtige klachten. Dat je gek wordt van het gejank van je baby en elke keer dat melkkoe gevoel aan je lijf. Melk die overal heenspuit waarbij je je kindje 3x per nacht droge kleren aan moet geven. Nou ja, elke nieuwbakken moeder kent het wel. De roze wolk is niet altijd even roze. Hoewel je toch genoeg momenten hebt dat je helemaal verliefd bent op dat lieve ukkie. Kolven vond ik niks, dus ik ben na 6 weken overgestapt op flesvoeding en met de verdwijnende hormonen kon ik het moederschap beter aan. Genieten van het kindje op mijn schoot dat ademloos luisterde naar de zoveelste herhaling van Nijntje de Toverfee of mijn onzuivere versie van Twinkle twinkle little star.

s-fles difrax
Foto: Difrax

Reflux en krampjes

Bij dochter 2 hetzelfde verhaal wat hormonen van de borstvoeding betreft, alleen deze lieverd had ook erge last van reflux. Wiegje schuin zodat haar voeding beter binnen bleef. Hydrofieldoek dubbelgevouwen onder het matrasje. Johannesbroodpitmeel om de voedingen iets dikker te maken (wat resulteerde in verstopping, echt, je hart breekt als je baby het zo uitschreeuwt van de pijn en je door de hormonen gewoon niet weet wat je moet doen -> huisarts bellen, naar de nachtapotheek om speciaal spul te halen wat je in de poeperd spuit waardoor de ontlasting los komt). Tegenwoordig heb je zelfs speciale flessen die krampjes voorkomen en dus ook iets verzachting geven bij een reflux-baby, zoals de Difrax S-fles.

s-fles difrax
Foto: Difrax

Anti-koliek fles

Deze S-fles is anti-colic, oftewel hij voorkomt darmkrampjes. Het is niet voor niets de best verkochte fles van Nederland. Schijnt ideaal te zijn als je kolven en borstvoeding combineert, maar kan uiteraard ook voor flesvoeding. Met deze S-fles komt er geen lucht mee naar binnen, wat dus darmkrampjes voorkomt. Verder trekt hij niet vacuüm tijdens het voeden. Op de flessenspeen zit een speciale coating, waardoor je kindje extra grip heeft en deze niet snel uit de mond schiet tijdens het drinken. Ben je bewust ‘groen bezig’? Dan is de S-fles ook in duurzaam glas verkrijgbaar.

Mijn dochters krijgen er in februari weer een neefje bij en deze S-fles (de gewone, niet die van glas) leek mij een leuk zwangerschapscadeautje. Meteen ook een Difrax speentje erbij uiteraard, die heeft vooral mijn jongste intensief gebruikt en wij vonden dit toch echt het fijnste merk. Difrax heeft haar complete lijn nu in nieuwe pasteltinten uitgebracht.

Op de website van Difrax vind je sowieso heel veel informatie over welke fles je moet kiezen, reinigen van de flessen, tips voor veilig gebruik van een fopspeen etc. dus mocht je midden in de zwangerschapsperikelen zitten, neem zeker een kijkje.

Zelf houd ik het tegenwoordig bij baby’s van anderen knuffelen, maar ik hoop dat je met dit artikel ideetjes hebt opgedaan. Heb jij ook een bellypaint laten maken tijdens de zwangerschap?

disclaimer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.