Voorbereidingen vlak voor je baby komt…

Vlak voor je baby komt en je geen idee hebt wat je kunt verwachten, ben je druk met alle voorbereidingen. Zelf vond ik het heerlijk om er helemaal in te duiken. Deed ik met mijn bruiloft overigens ook. Alles lezen wat er te lezen valt, alles voorbereiden wat er voor te bereiden valt en je daarna gewoon overgeven aan het moment en de ervaring. Difrax vroeg mij vanwege de lancering van hun nieuwe pastelkleurige babylijn naar mijn ervaringen rondom het moeder worden. In dit artikel lees je mijn tips!

bellypaint
Mijn oudste dochter, is ze geen plaatje? Hihi.

Zwangerschap voor Dummies

Mijn bijbel tijdens de zwangerschap was het boek ‘Zwangerschap voor Dummies’ waar zo’n beetje elk mogelijk weetje dingetje en scenario in te lezen was. Als ik iets spannend of ingrijpend vind, ben ik graag overprepared. Dat werkt voor mij. Tijdens de bevallingen was ik dan ook kalm en zen (waar mogelijk). En na de bevalling bleef ik lezen in de ‘Oei ik Groei’.

De bevallingsverhalen kun je hier lezen:

babykamertje
Babykleertjes <3 Veel geshopt tijdens de zwangerschap en ook veel cadeau gekregen.

Dagboekje bijhouden

Mijn schoonmoeder had me destijds het schriftje laten lezen waarin al haar gevoelens stonden tijdens de zwangerschap van de vader van mijn kinderen. Dat vond ik heel erg leuk, maar het kwam bij mij niet helemaal van de grond om zelf zo’n dagboekje bij te houden. Tegenwoordig kun je als presentje voor een zwangere heel leuk zwangerschapsdagboek kopen waarin je alles op kunt schrijven.

babykamertje
Dit schilderij heb ik zelf gemaakt met letterstempels en glitter spraypaint op een canvas van de Action.

Bellypaint

Ik liet een bellypaint zetten! Ken je iemand met schminkspullen? Nodig ze dan uit om iets te schilderen op jouw creatieve canvas: de dikke buik. Mijn schoonzus wilde het bij mij wel doen en het resultaat was echt super. Pasteltintjes op de achtergrond en dolfijnen die blij rond springen. Leuke herinnering aan de dikke buik. Vond zelf ook dat ik wel mooi zwanger was, maar je ziet hoe opgeblazen van het vocht mijn hoofd was, hahaha. Hoort erbij!

Babykamertje in orde maken

Verder waren we ontzettend druk met het in orde maken van een babykamer. Welke kleuren zouden we kiezen… Het werd paars zoals je ziet. Het Twinkle schilderij heb ik zelf gemaakt: canvas van de Action, glitter spraypaint met een paar sterren op het doek en met mijn scrapbooking stempels de tekst er op geverfd. Mijn moeder maakte de lakentjes en heeft het wiegje bekleed. In het wiegje heb ik zelf vroeger ook nog gelegen…

Spulletjes aanschaffen

Zodra ik wist dat er een baby in mijn buik zat, ging ik los met shoppen. Babykleertjes zijn ZO leuk! Zeker toen het duidelijk werd dat het een meisje was, heb ik me vergaapt aan de schattige jurkjes en leggings. Maar kleding is net het enige dat je in huis moet hebben. Luiers, verzorgingsproducten, luieremmer, baby badje, kinderwagen, autostoeltje, hydrofieldoeken, voorleesboekjes… en natuurlijk de items waar Difrax alles van afweet: speentjes en flesjes. En natuurlijk verzamel je alvast tips voor leuke baby cadeautjes.

Hoe maak je je fles goed schoon?

En dan gaat er weer een nieuwe wereld voor je open, want wat is nu de beste fles? En hoe maak je die goed schoon? In dit filmpje van Difrax kun je zien hoe je dat doet:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.