5 leuke kraamcadeaus

Is er in jouw omgeving een babyboom gaande? Dan wil je natuurlijk na de geboorte origineel, nuttig of in ieder geval leuk voor de dag komen met een fijn kraamcadeau. Er zijn op dat gebied telkens weer leuke nieuwigheden te koop, van keepsake tot handig hippigheidje, van cadeautjes voor mama, soms ook papa en broertjes en zusjes maar kleertjes voor de baby blijven natuurlijk ook een mooi cadeau.

Ik schrijf dit en bedenk direct de nodige aanvulling: míts je de kledingsmaak van de moeder weet! Weet je die niet, ga dan ‘veilig’ voor een cadeaubon van de Prénatal of een andere fijne babywinkel bij jou in de buurt.

1. Iets met de naam er op…

Wat altijd in de smaak valt is een kraamcadeau met de naam van het kindje er op. Mijn moeder heeft een borduurmachine en bij haar bestel ik weleens een handdoek of slabbetje of ik lever een badcape in om te laten borduren. Bedrukken is ook een optie, er zijn veel leuke webshops waar je gepersonaliseerde cadeautjes kunt laten maken. Bij bijvoorbeeld Kraam-cadeau.nl hebben ze stoeltjes, keepsake-koffers, badjasjes of rompers, maar ook hele cadeaupakketten met naam waaronder zo’n schattige Happy Horse knuffel. 

kraamcadeau met naam
Foto: Kraam-cadeau.nl

2. Servies of kinderbestek

Een praktisch cadeau is het gegraveerde kinderbestek, waar de baby (en ouders) jarenlang plezier van hebben. WMF heeft dergelijke sets. Vaak ook te koop (en te graveren) bij de juwelier. Of geef een servies in het thema van bijvoorbeeld de kinderkamer. Is het een kleine dinokamer? Dan is deze set van Roguelabel.nl heel erg leuk!

dinosaurus servies roguelabel
Foto: Roguelabel.nl

3. Giftcard voor leasen van de baby uitzet

Zijn de (aanstaande) ouders erg gericht op duurzaamheid en bezig met het milieu? Je kunt ze dan een giftcard geven van de Baby Exchangerie. Deze ontzorgt (bijna-)ouders met het aanbieden van een leasemodel voor hoogwaardige babyproducten. Ze helpen hiermee de ouders tijd, geld én opslag te besparen en tegelijkertijd dragen ze samen met de brand-partners bij aan een circulaire economie. Het bedrijf werkt met producten van een aantal bekende babymerken zoals Stokke, Maxi-Cosi, Babybjörn en Sleepyhead. Om het assortiment én de mogelijkheden voor hun klanten uit te kunnen breiden is Baby Exchangerie op dit moment hard bezig om samenwerkingen aan te gaan met een aantal Nederlandse merken. Het team van Baby Exchangerie geeft onafhankelijk advies over wat je wanneer nodig hebt. Én je bent tot wel 70% goedkoper uit. De producten gaan na gebruik en reiniging weer door naar de volgende ouders.

recycle baby uitzet
Foto: Babyexchangerie

4. Loterij gewonnen? Geef een Babymoon oftewel Postnatal Retreat

Speelt geld geen rol? Dan kun je prima inspelen op de trend dat jonge moeders na hun bevalling graag zo mogelijk weer hun oude zelf willen zijn. Fit worden, gezond eten, je goed voelen in je nieuwe lijf, me-time, ontspannen, en dat allemaal met een nieuwe baby. Ontspannen met een nieuwe baby, hoe dan? Bij Martinhal Family Hotels & Resorts in Portugal hebben ze hier een speciaal postnatal retreat programma voor. 

>> Leestip: Ikreis heeft een handig artikel over zwanger op reis gaan.

babymoon
Foto: Martinhal

Het awardwinnende programma van &Breathe postnatal retreats, helpt pas bevallen vrouwen met ontspannen, heropstarten, herstellen… voor mind en body, maar ook voor hun relatie. Daarnaast is er aandacht voor de nieuwe identiteit als ouders. Dit allemaal in de luxe omgeving van Martinhal Sagres. 

Het programma is te volgen van 1 tot 7 maart 2020, voor 3500 euro verblijf je met twee personen en een baby volledig verzorgd:

 • 6 nachten in een tweepersoonskamer voor 2 volwassenen en 1 baby
 • Volpension met speciaal gezond menu, water en een glas wijn inclusief
 • Kinderopvang voor kinderen in de leeftijd 6-23 maanden, van 9:30 – 13:00 uur en van 14:30 – 17:30 uur (op basis van beschikbaarheid, vooraf reserveren)
 • Een relaxte massage van 50 minuten per persoon
 • 2 fitnesslessen per dag per persoon
 • 1 personal training sessie per week per persoon
 • 1 dagelijkse mindfulness les per persoon
 • 1 expert vraag & antwoord groepssessie voor alle &Breathe gasten

Voor meer informatie over dit programma, klik hier.

martinhal
Foto: Martinhal

5. Knooppakje of snuggledoek

De zwangere in kwestie heeft vast gehoord van babymerk aden + anais, bekend door de iconische muslin swaddles. Die staan bij de meeste mama’s to be op het verlanglijstje. Sinds kort heeft het merk ook een Snuggle Knit collectie. Deze bestaat uit producten zoals knooppakjes of knoopmutsen die gemaakt zijn van super zacht rekbaar materiaal. Speciaal om ervoor te zorgen dat je kindje zich het hele jaar door comfortabel voelt.

aden anais
Foto: aden + anaïs

Vanwege de knoop aan de onderzijde van het pakje is er geen gestuntel meer tijdens het verschonen. Je kunt de romper handig open knopen als je de baby een schone luier wilt geven. Extra fijn zijn de omgeslagen mouwtjes die voorkomen dat het kindje zichzelf onnodig krabt. De one-size-fits-all geknoopte babymuts groeit mee met je kleintje en kan vanwege de ademende stretchstof het hele jaar gedragen worden.
De producten uit de nieuwe collectie zijn verkrijgbaar in 3 prints: marine streep, rozen en heather grey. De nieuwe collectie van aden + anais is te koop bij de betere baby- en kinderspeciaalzaken en o.a. webshops villa-uk.nl en kidsdeco.nl.

Voor broertjes of zusjes

duurt het nog langTijdens de zwangerschap is een kinderboek over het krijgen van een broertje of zusje fijn en praktisch in de voorbereiding op de komende veranderingen. Gottmer heeft recent een mooi toepasselijk non-fictie prentenboek uitgebracht ‘Duurt het nog lang?’ een warm voorleesboek vol leuke weetjes. Kleuters die een broertje of zusje krijgen zijn vaak hartstikke benieuwd naar wat er allemaal in mama’s buik gebeurt. Hoe groot is de baby nu? Wat kan het kindje nu al allemaal? En natuurlijk de hamvraag: duurt het nog lang? In dit non-fictieprentenboek vertelt Floor Bal week voor week hoe de baby zich ontwikkelt, met veel gevoel voor de belevingswereld van jonge kinderen. Vreemde bulten worden armen, voeten krijgen tenen en er wordt zelfs in het vruchtwater geplast – lekker vies. Het einde? Dat is nog maar het begin. Van een leven lang samen, en van een familie.

En als je baby er eenmaal is? Dan wil je natuurlijk alles lezen wat los en vast zit over de ontwikkeling van je kleine schat. Deed ik ook! Ik was verslingerd aan de Oei ik Groei waarin je per maand kunt lezen welke dingen je kindje kan en welke spelletjes leuk zijn om samen te doen. Op de Mamapagina kun je al deze informatie online vinden, lees bijvoorbeeld alles over jouw leven met een baby van 2 maanden.

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. fashiontrendshops blogger zegt:

  Het ziet er zo mooi. Ik krijg er een voor mijn vriend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.