Review: Osprey Poco AG premium Kinderdrager

Als je er, net als wij, van houdt om lekker de natuur in te trekken, dan zijn er maar weinig kinderwagens die daar echt geschikt voor zijn. Sommige paadjes zijn nou eenmaal alleen te voet toegankelijk, en dat zijn nou vaak net de paadjes die naar de mooiste plekken leiden. Voor korte off-road wandelingen of als je kleintje nog echt klein is, is een draagzak (of doek) ideaal. Maar als je een wat langere wandeling wilt maken, is een kinderdrager, soort rugzak waar je kindje veilig in kunt vervoeren op je rug, veel comfortabeler. Voor zowel jou als je kleintje!

Gastblog door Fotografe Esther Noordergraaf

ervaring osprey rugdrager

Kinderdrager versus draagzak

Er zijn veel voordelen om met een kinderdrager de natuur in te trekken in plaats van met een draagzak. Maar een draagzak heeft ook zo zijn voordelen. Een draagzak is veel kleiner en compacter mee te nemen en van zichzelf lichter om te dragen. Je baby kan er vaak al snel in na de geboorte (dan draag je op je buik) en als hij groter wordt kan hij of zij bij sommige draagzakken verkassen naar je rug.

Maar vooral als je er langer op uit wilt trekken en je kindje al goed zelfstandig kan zitten wordt een kinderdrager interessant. Een aantal voordelen van (de meeste) kinderdragers ten opzichte van een draagzak zijn:

 • Een kinderdrager is comfortabeler, je kunt de drager volledig afstellen op jou en je kindje. En des te groter je kind wordt, des te belangrijker wordt het draagcomfort. Een kind van 2 jaar is toch een behoorlijk gewicht op je rug!
 • Opbergruimte! Handig om een verschoning of wat eten en drinken mee te nemen.
 • Een rugpand met ventilatie; dit voorkomt een plakrug 😉
 • Je kunt je kind er in laten zitten als je de drager even af doet, als je de rugzak van drager wilt wisselen of bij een stopje. Vooral fijn als de kleine in slaap is gevallen!
 • Draagbare kinderstoel. Er zit een beugel aan de drager waardoor hij op de grond gezet kan worden met kind en al. Hij kan dus gelijk dienst doen als kinderstoel tijdens de picknick!
 • Uitzicht voor de kleine. In de drager zit een kindje hoger, waardoor het lekker rond kan kijken en zich dus minder snel verveelt.
 • Weerbestendigheid! Door de aanwezigheid van een zonnekap en regenhoes kun je met alle weersomstandigheden op pad. Een weersomslag is dus ook geen probleem.

Osprey Poco AG Premium

Vanwege bovenstaande voordelen waren wij gelijk erg enthousiast toen wij de kans kregen om voor deze blog de Osprey Poco AG Premium te testen. Onze zomervakantie naar Luxemburg was namelijk net geboekt, en zoals ik als zei houden wij ervan er op uit te trekken de natuur in. Dat kan natuurlijk perfect in Luxemburg! En dan is een kinderdrager voor onze jongste knul, tegen die tijd anderhalf jaar oud, dus ideaal!

Op de vakantie moeten we nog even wachten, maar de eerste testwandelingen hebben we alvast gedaan. En we zijn echt enorm enthousiast over deze Osprey Poco AG Premium. Met onze oudste twee zijn we er ook regelmatig op uitgetrokken met een kinderdrager van een ander merk, maar deze van Osprey is echt op alle fronten mooier en praktischer dan onze oude. Aan alles is gedacht en elk onderdeel is prachtig afgewerkt. De Premium versie is dan ook wel de meest uitgebreide versie van de Osprey Poco serie. Het verschil met de andere dragers uit deze serie is vooral de hoeveelheid opbergruimte en de Premium heeft een afneembare rugtas, de andere twee niet.

Afstellen voor de drager

Voordat je de kinderdrager kunt gebruiken moet hij natuurlijk eerst goed afgesteld worden, voor de drager, maar uiteraard ook op je kindje.

Het is de bedoeling dat je het gewicht draagt op je heupen. De heupband van de Poco is te verlengen en dus aan te passen aan elke heupomtrek, en je kunt hem nog verder afstellen als je de rugdrager op hebt. De bekleding van de heupbanden is zo gemaakt dat de banden een beetje rond staan, waardoor je het gevoel hebt dat ze je omarmen. Dit voelt erg prettig en stevig vind ik.

De hoogte van de schouderbanden is op het rugpand gemakkelijk af te stellen, ter indicatie staan er de maten XS-L op afgedrukt. Verder is het totale binnenwerk afgewerkt met het AG AntiGravityâ„¢ mesh dat is ontwikkeld door Osprey. AntiGravityâ„¢ mesh is een speciaal soort gaas dat zorgt voor een goede krachtverdeling en is super ademend. Het voelt inderdaad erg comfortabel en mijn rug werd totaal niet warm tijdens het dragen.

Comfort voor de kleine

Doordat het zitje in een kinderdrager hoger zit dan bij een draagzak, kan je kleintje heerlijk rondkijken en met jou mee de wereld ontdekken. Onze kleine man zit de tweede keer dat we met de drager op pad gaan al te stuiteren zodra hij erin gehesen wordt en zit op mijn rug met een grote smile om zich heen te kijken en in het rond te wijzen. Hij ziet zo veel meer dan vanuit zijn kinderwagen!

ervaring osprey rugdrager

Het zitje kan hoger of lager gezet worden, afhankelijk van de lengte van je kind. In de schouderbandjes zit elastiek zodat de armpjes er gemakkelijk door heen geschoven kunnen worden. Dit wijst zich vanzelf. Op de plaatsen waar iets in te stellen of vast te zetten dat van belang is, wordt dit aangeduid met rode elementen. Hierdoor is direct duidelijk waar je de instellingen kunt doen.

ervaring osprey rugdrager

Het volledige zitgedeelte is met een heerlijk zacht stofje bekleed. Aan de voorkant zit een zacht ‘kwijl’ kussentje (dat je eraf kunt halen zodat je het kunt wassen), met een leuk stiksel in de vorm van bergjes en ook de achterkant bij het hoofdje is heerlijk zacht. Als je langer aan het wandelen bent, is de kans groot dat de kleine in slaap valt door het heerlijke geschommel op je rug, dan ligt het hoofdje dus ook lekker zacht. Het stiksel aan de voorkant vond onze kleine man overigens erg leuk, hij keek er regelmatig naar en voelde met z’n vingertje over de lijntjes.

De voetjes kun je in de verstelbare voetsteuntjes doen, hierdoor heeft het kind steun en kan het actiever zitten.

Verder zijn de zijkanten van verstevigd materiaal, en heeft de drager een TÃœV keurmerk voor ‘Güprufte Sichterheit’. Dit keurmerk laat zien dat de drager uitgebreid getest is en veilig is bevonden en zegt dus meer dan een CE keurmerk (dat slechts betekent alleen dat het product aan de Europese regelgeving voldoet). 

Zon en regen

Wat ik ontzettend ideaal vind aan deze drager is het geïntegreerde zonnescherm! Deze zit achter een ritsje aan achterzijde ‘verstopt’. Een label met een zonnetje verraad waar je hem kunt vinden. Het zonnescherm, een soort kap, kan uit het rugpand omhoog geschoven worden en wordt vastgezet met twee schuifjes. Dit wijst zich vanzelf, want ook hier vind je de rode elementen terug. Met klittenband zet je het zonnescherm aan de achterkant vast.

Het zonnescherm biedt beschermingsfactor 50 (SPF50) en de zijkanten zijn van gaas waardoor de kap goed ventileert en het niet te heet kan worden onder het scherm. Bovendien kan je kleine nog steeds lekker rondkijken.

Mocht de zon omslaan in een regenbui, dan is er altijd nog de bijgeleverde regenhoes! Je trekt deze over de zonnekap heen en zet hem vast met 4 lusjes. Als je dit doet terwijl de drager op de grond staat is het wat lastig met de uitgeklapte steun, maar als die ingeklapt is past de hoes perfect. De zijkanten zijn van doorzichtig materiaal gemaakt, waardoor de hoes het uitzicht van je kleintje minimaal beperkt en dus ook geen opgesloten gevoel hoeft te geven.

Opbergruimte in de drager

De Osprey Poco AG Premium heeft veel opbergruimte. Er is een groot, geventileerd compartiment onder het zitje en er is een afritsbare rugzak aan de achterzijde. Verder zitten er op de heupband opbergvakjes en ook aan de zijkant in het gaas van het kinderzitje zitten opbergvakken. Ideaal voor bijvoorbeeld een paar kleine speeltjes. Alle ritsen zijn voorzien van een handig lusje waardoor ze makkelijk te vinden zijn en goed te openen.

De afritsbare rugtas is ook een fijn tasje. Het afritsen is beveiligd met een extra lusje, hij valt er dus nooit zomaar af als de rits opengedaan wordt. Verder zit aan de bovenzijde een klein vakje waar je bijvoorbeeld geld of telefoon prima in kwijt kunt en aan de voorkant zit een gaascompartiment waar wij een flesje water in hebben gestoken.

Er is overigens ook een speciale plek voor een water reservoir (niet bijgeleverd), waardoor je tijdens het wandelen kunt drinken zonder stoppen.

De Poco AG en Poco AG Plus hebben, zoals eerder gezegd, iets minder opbergruimte en geen afritsbare rugtas. Maar wat ik kan inschatten bieden zij nog steeds voldoende ruimte voor een verschoning voor de kleine en een hapje en drankje voor onderweg.

Ons oordeel over deze kinderdrager

Zowel mijn man als ik zijn het er over eens: de Osprey Poco AG Premium een top kinderdrager! Hij is stevig, comfortabel, veilig voor de kleine, gemakkelijk af te stellen en heel erg compleet. We hebben weinig minpunten kunnen ontdekken. Als ik dan toch wat moet noemen zou ik zeggen dat het wel een heel gevaarte is op je rug, maar dat zijn alle rugdragers wel denk ik, en dat de aantrekkoorden bij de heupband wel wat korter hadden gekund. Ik heb het echter beide niet als hinderlijk ervaren.

Wij gaan de drager in ieder geval met veel plezier gebruiken tijdens onze vakantie in Luxemburg, maar vast ook bij vele andere wandelingen. En ik weet zeker dat onze dreumes er ook van zal genieten. Voorlopig kunnen we er nog wel tijd mee vooruit aangezien de drager geschikt is voor kinderen tot 18 kilo! Of tot wanneer de drager hem comfortabel kan dragen natuurlijk, maar ik weet zeker dat mijn man het nog wel een tijdje volhoudt! #bikkel 🙂

ervaring osprey rugdrager

Verkrijgbaar in 3 kleuren

De Osprey Poco serie is in drie kleuren beschikbaar: Blauw, zwart en olijf. Proberen van een rugdrager is voor aanschaf altijd aan te raden, want wat voor de ene goed zit, zit bij een ander misschien niet lekker. Kinderdragers zijn te proberen bij diverse outdoorwinkels, maar je kunt ze ook bestellen bij bijvoorbeeld Bol.com. Zo ook de Osprey Poco serie:

Osprey Poco AG Premium (€400,-) klik hier.

Osprey Poco AG Plus (€369,-) klik hier.

Osprey Poco AG (€330,-) klik hier.

>> Lees ook onze review van de Osprey Transporter.

ervaring osprey rugdrager

Over Osprey

Osprey is een Amerikaans merk dat in 1974 is opgericht in Californië en is inmiddels toonaangevend op het gebied van tassen en backpacks. Het merk staat bekend om zijn innovatieve  ontwerpen en kwalitatief hoogwaardige producten, waarbij draagcomfort en veiligheid voorop staan. Het bedrijf maakt alleen gebruik van duurzame materialen, waardoor de tassen over het algemeen heel lang mee gaan. Mocht er toch iets stuk gaan dan zal je dankzij de ‘All Mighty Guarantee’ gratis een reparatie of indien nodig vervanging krijgen.

Heb jij al eens een rugdrager gebruikt? Wat is jouw ervaring?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Coen zegt:

  Goedenavond, wat leuk om uw blog te lezen en uw en enthousiasme te lezen over de Poco Premium! Wij hebben een dochtertje met het Rett syndroom en voordat wij veel aan ziekenhuizen gebonden zijn willen wij nog een laatste keer een mooi stukje van de wereld bekijken en dus een geweldige reis maken. Dit lijkt ons het meest handig met een backpack en met bijvoorbeeld de Poco Premium, zo hoeven wij onze kleine meid niet moeizaam rond te sjouwen maar kunnen wij haar makkelijker meenemen, zitten, staan en lopen kan zij niet en het is ook niet in lijn der verwachting dat dit zal kunnen. Mijn onderzoekje komt uit bij de Poco Premium omdat dit haar naar mijn idee de beste stabiliteit zal kunnen bieden en zij de meeste ondersteuning tijdens het zitten heeft. Zou u mij kunnen vertellen waar u de premium gekocht heeft? Ik kan hem namelijk niet meer vinden maar vindt de extra ruimte en de lose tas erg handig.

  Vriendelijke groet,

  Coen Kok

  1. Marguerita zegt:

   Beste Coen, wij hebben deze drager van Osprey zelf toegestuurd gekregen om erover te kunnen schrijven. Hopelijk is hij nog ergens te vinden? Anders zou ik Esther die deze review geschreven heeft even moeten contacten om te vragen of zij hem wil verkopen, denk dat haar kinderen er wellicht al uitgegroeid zijn

   1. Coen zegt:

    Hallo, dank voor uw reactie. Inmiddels heb ik begrepen dat deze niet meer leverbaar is, ik ga de poco plus bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.