Marstyle jaaroverzicht 2016

Sinds januari 2016 blog ik op dit eigen domein, Marstyle.nl. Ik ben heel erg blij met deze overstap en heb het afgelopen jaar mijn blog geprobeerd mooier en professioneler te maken. Eén van mijn belangrijkste doelen heb ik echter niet gehaald: het overzetten van alle oude content op mijn oude blog. Wat is er dit jaar gebeurd?

Na het verhuizen naar mijn eigen domein, kon ik uitvogelen hoe dat nu werkt met plugins, hosting en alle andere instellingen achter de schermen die je op een gratis blog niet kunt aanpassen. Ik ben overgegaan op een nieuw thema, waardoor mijn blog er meer uitziet als een magazine. Sindsdien krijg ik veel opmerkingen waaruit blijkt dat deze professionele uitstraling heel veel doet voor mijn blog. Mensen denken dat ik al veel langer besta en dat ik veel meer lezers trek.

Cijfers

Heel lang keihard werken en in de zomer baalde ik nog dat ik maar niet voorbij de 2000 bezoekers per maand kwam. Onverwachts ging ik daar in september ruim overheen, trok ik in oktober zelfs meer dan 5000 unieke bezoekers en had ik in de maand november meer dan 10.000 pageviews. In december kakt dat aantal weer wat in. Mensen hebben het gewoon druk rond de feestdagen. Ikzelf ook, daarom gun ik mezelf even ‘vrij’ van de verplichtingen die ik mezelf al het hele jaar door opleg: elke dag een nieuw bericht publiceren.

Top 5 meest gelezen blogs

Deze 5 artikelen zijn het meest gelezen:

 1. Lieve Joyce van de Jumbo
 2. Lieve Angela van de Mac
 3. Herfstbloghop
 4. Wat hebben raamstiften, magneetjes en armbanden met elkaar gemeen?
 5. Mediakit

Top 5 minst gelezen blogs

En deze artikelen waren niet boeiend genoeg en zijn het minst gelezen (uitgezonderd de doorgeplaatste stukken van mijn vorige blog):

 1. Review van Open Season: Scared Silly
 2. Uittips in de Kerstvakantie
 3. Review van Frankie en de Noottoestand
 4. Boekbespreking: Mindfullness voor mama’s
 5. Schoenspeurtocht voor kindjes die niet kunnen lezen

Hoe komen mensen op mijn blog?

By far komt het meeste verkeer via Facebook. Zoekmachines staan op de tweede plaats en daarna komt het dashboard van WordPress: dat zijn dus andere bloggers. Wat zoektermen betreft zijn de meesten afgeschermd, maar de Action Douchekop is erg populair, net als mijn artikel over Gel-a-Peel.

Wat is er verder gebeurd?

Ik bezocht allerlei events voor verslaglegging op mijn blog. Meestal zijn deze niet heel goed gelezen, maar ik vind het zelf leuk om over beurzen, persbijeenkomsten, blogevents en uitstapjes te schrijven. Dat blijf ik dus lekker doen. Zo ging ik dit jaar voor het eerst met mijn kinderen naar de musical. En dan niet één keer, maar we hebben er wel 3 bezocht: Woezel & Pip, De Gelaarsde Kat en Peppa Big. Heel leuk, want zonder mijn blog zouden we dit soort dingen niet doen. Dan zouden we er sowieso niet zo vaak op uit gaan, omdat mijn man er niet van houdt. Overigens vond hij de Linnaeushof wel heel erg leuk! Daarom ben ik heel erg dankbaar voor mijn lieve vriendinnen die mee op stap wilden en natuurlijk mijn moeder <3.

En dit was het jaar dat ik verschillende artikelen van gastbloggers kon plaatsen. Heel erg leuk! Zo heb ik meer diversiteit in onderwerpen, en het geeft mij wat lucht omdat ik het simpelweg niet red om zelf alle reviews te doen. Terwijl ik reviews wel heel erg leuk vind, maar ze kosten veel meer tijd dan een huis-tuin-en-keukenverhaaltje. Die plaats ik ook af en toe, maar niet te vaak.

Ook betaalde ik een ticket voor Meet the Blogger om meer kennis op te doen, werd ik lid van een appgroepje (Mama & Blogger West) en heb ik verschillende bloggers in het echt ontmoet. Ik kreeg wat marketingtips en ben nauwer gaan samenwerken met Linda, wat geresulteerd heeft in mijn eerste mailingen. Leuk om dat eens voor mijn eigen blog te doen in plaats van voor mijn werk.

Werk?

Werk is overigens ook zo’n dingetje, ik raakte (alweer) mijn baan kwijt door een aflopend contract. Weer nadenken over wat ik nu wil dus. En de motivatie om voor een baas aan de slag te gaan is nog verder gedaald. Weer jezelf opnieuw moeten bewijzen, alle namen en procedures bij een nieuwe werkgever leren kennen… ik heb er even weinig behoefte aan. Wat ik vooral heel erg leuk vind is mijn blog. Daar raak ik door gemotiveerd, dat biedt mij drive. Ik ben in ieder geval niet van plan om voor de zoveelste loze beloftes van bedrijven mijn blog op te geven. Vooruitwerken lukt amper, maar weet wel dat ik in principe 7 dagen per week heel wat uren (zeker 20 á 30) besteed aan Marstyle. En toch kom ik altijd tijd tekort zo lijkt het wel. Gelukkig is er ook goed nieuws, want begin dit jaar kreeg ik mijn eerste betaalde opdracht voor de blog. En daarna volgden er meer! Dat biedt perspectief voor de toekomst.

Winacties?

Was ik vroeger winactie verslaafd en vond ik het superleuk om zelf winacties te organiseren, ligt dat nu anders. Ik krijg veel verkeer van prijsvragensites, dat is natuurlijk fijn maar wat ik niet fijn vind is dat die mensen mijn verhaal helemaal niet lezen. Dan krijg je van die reacties om het meedoen, in plaats van geïnteresseerde vaste lezers die meer stukken op mijn blog lezen. Van die reacties die niet voldoen aan de voorwaarden die ik stel in mijn winacties. En die zijn echt niet ingewikkeld. Ik bedoel dat ik prijs A beschikbaar heb en mensen reageren dat ze B, C of D zo leuk vinden… Of mannen die graag een wenkbrauwbehandeling willen winnen “want dat lijkt me heerlijk”. Bovendien kost het veel tijd om alle namen in de lootmachine te gooien én de verdere afhandeling te coördineren. Veel extra werk en helemaal niet leuk zijn namelijk de winnaars die ik dacht blij te maken, die vervolgens hun prijs niet ontvangen. Dat waren er meer dan mij lief is. En ook daarom organiseer ik minder acties. Terwijl ik het juist wel een heel leuke blijk van waardering voor mijn lezers vind om prijzen te verloten.

Strategisch plan?

Je blog is een project dat nooit af is. Daarom is het ook een hobby natuurlijk. Maar ik wil er graag meer mee dan hobbyen. Dat maakt het lastig. Ik wil in 2017 wat strategischer te werk gaan. Mijn tijd handiger indelen. Misschien wat meer de trendverhalen schrijven waarbij ik informatie uit verschillende bronnen aan elkaar koppel, omdat ik dat leuk vind. Maar ik wil ook de verhalen schrijven die jullie graag lezen. Het is een kwestie van de juiste mix en balans vinden. Zoeken. Ik heb een agenda aangeschaft om mijn blogs makkelijker te kunnen plannen en de overige to-do zaken niet uit het oog te verliezen. Hopelijk helpt deze planning mij om het overzicht te houden. Verhalen typen is namelijk maar een heel klein onderdeel van alles wat ik rondom mijn blog zoal doe.

En kijken naar de financiën, want de WW is geen vetpot. Ik heb dit jaar mijn spiegelreflexcamera laten vallen en een betere lens aangeschaft. Ook de iPad viel kapot. En er brak een lens in mijn oog die achter de oogbal schoof. Then again kreeg ik van mijn man een mooie laptop cadeau die het blogleven wat makkelijker maakte.

We zijn deze zomer niet op vakantie geweest, dat zou ik in 2017 wel weer leuk vinden. Overigens trakteerden mijn ouders ons op een weekje weg in de meivakantie en typ ik dit vanuit de groepsaccomodatie die mijn schoonvader huurde voor kerst. We komen dus niets tekort 😉 .

Er zijn in ieder geval in 2016 heel veel stappen gezet en mooie mijlpalen gehaald. Dat kon allemaal alleen dankzij jullie, mijn lezers! Ik hoop jullie in 2017 nog beter te kunnen vermaken met leuke tips, weetjes, ervaringen, nieuwtjes en verhalen. Geen idee of dat gaat lukken, maar ik doe mijn best. Dank jullie wel voor het lezen. Voor alle lieve, leuke en bijzondere reacties. Voor alle tips. Voor het delen van mijn berichten via jullie social media en andere kanalen. Voor het meeleven wanneer ik het even moeilijk had, al probeer ik daar niet teveel over te delen. Bedankt voor het luisteren…

Lieve lezers ik wens jullie alle goeds voor 2017 en hoop dat het jullie brengt wat je nodig hebt!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Cassandra zegt:

  Auwie een lens die in je oog brak.. ik krijg er de kriebels van. Succes voor het nieuwe jaar

 2. Ilse van Kreanimo zegt:

  Ah leuk om te lezen.
  Knap toch wat je allemaal hebt bereikt.
  Met winacties weet ik het ook nog niet zo goed…

  Veel succes volgend (blog)jaar!

  1. Marguerita78 zegt:

   Jij ook Ilse! Heb net mijn linkje gespamd in jouw linkup, leuk bedacht 🙂

 3. marjonS zegt:

  Leuk om te lezen. Hoe jouw jaar geweest. Ik lees zelf inderdaad minder snel events artikelen, omdat je deze vaak bij meerdere lezers tegenkomt. Ik lees hem dan bij een willekeurige blogger en de andere artikelen sla ik dan over.
  Je bent iig goed op weg met je blog gezien je bezoekers. Doorgaan zoals jij het wil 🙂
  Nu lekker genieten in jullie groepsaccommodatie deze Kerst!

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel Marjon! Kan ik me voorstellen, daarom probeer ik ook steeds op zoek te gaan naar bijzondere samenwerkingen die je niet overal vindt. Maar ja, sommige dingen waar veel bloggers over schrijven zijn nu eenmaal te leuk om over te slaan 😉

 4. Barbara zegt:

  Leuk om je update te lezen en dat je harde werk postieve resultaten laat zien op je blog. Ps. ik ben ook nog niet over met al mijn oude content 🙂

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel Barbara! (Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben)

 5. Patricia zegt:

  Mooi overzicht. Goed om te lezen dat je er ook zo professioneel over nadenkt. Dat mag ik wel. Succes dus! Met die ambitie moet 2017 een mooi blogjaar worden. Ik ga je volgen.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel, ik ben blij met elke (nieuwe) volger 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.