Schoenspeurtocht voor kindjes die niet kunnen lezen

Toch op de valreep nog even delen hoor 😉 Vorig jaar werkten we met briefjes waar een raadsel op stond, voor de schoenspeurtocht. De meisjes gaven dit jaar meerdere keren aan dat ze hoopten dat Speurtochtpiet weer zou komen. En dat is ook wel heel erg leuk, toch?

Aangezien onze jongste nog niet kan lezen én de dames erg veel speelgoed hadden laten slingeren, maakte Piet dit jaar een makkelijke speurtocht met alles wat voor handen was aan popjes en beestjes. Ik neem jullie mee via de foto’s, maar die zijn niet heel scherp helaas.

Op de plek waar hun schoentjes stonden, plaatste ik een speelgoedboodschappenkar. Daarin het lege bakje waar water voor het paard in zat. Hierin kwamen wat kruidnootjes en chocolademunten. In deze wagen kwamen ook popjes van Sint en een paard.

sint speurtocht

Daarna liepen de beestjes naar de enorme stoomboot van kartonnen dozen die de meisjes samen met papa hadden geknutseld. In de stoomboot stonden nog meer beestjes en hun schoentjes met daaroverheen een speelgoed jute zak. In de schoentjes een chocolade Sinterklaasje.

De beestjes liepen door naar het dressoir, waarop hun aftelkalender ligt. Ook daar weer wat kruidnootjes en meer beestjes.

speurtocht

Hierna kwam het tricky stuk: een pijl… de grote vraag was of ze die zouden snappen. Hij wees naar de keuken…

dsc_0094

Voor de zekerheid startte ik het beestjesspoor al een stukje voor de keuken, zodat het gespot kon worden. Voor mijn oplettende (nog niet lezende) kleuter was deze speurtocht perfect, zij wist haar grote zus op alle hotspots te wijzen. Dit jaar was het impulsief handelen in plaats van nadenken met de speurtocht en dus geheel in haar straatje.

dsc_0095

In de keuken dus meer beestjes en die leidden de weg naar… twee heel andere schoenen die Piet uit de gang had gepakt. Daaronder lagen de cadeautjes.

Voor ons was dit meteen ook de laatste keer schoen zetten, dat deden we eens per week op zaterdag. Vaker is gewoon te druk met alle overige Sinterklaasprikkels. Dit weekend vieren we 2x Sinterklaas en mag de schoen dus niet meer worden gezet. Een kleine troost: maandag (als Sinterklaas ook op school is geweest) kunnen ze bij de Jumbo nog hun gevulde schoentje ophalen 😉

Mochten jouw kinderen al wel heel goed kunnen lezen, dan kun je bij Lotus Writings terecht voor de ingrediënten voor een geweldig Sinterklaasgedicht.

Zetten jullie ook weleens dit soort schoenspeurtochten uit? Deel gerust je foto’s op Facebook!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Gera zegt:

    Geweldig idee! Die ga ik onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.