Filmtip: Frankie en de Noottoestand

De makers van Shrek hebben recent de animatiefilm Frankie en de Noottoestand uitgebracht. Deze film voor 6+ is sinds 31 maart verkrijgbaar op dvd en blu-ray en wij mochten hem reviewen voor de blog. Met het mooie weer lag hij nog even in de kast, maar nu het deze zaterdag weer begon te hagelen toverde ik hem tevoorschijn. Wij houden namelijk wel van een filmpje op z’n tijd.

Deze film is best wel spannend!

Wat is het voor film?

Frankie en de Noottoestand is een animatiefilm over een eekhoorn die samen met zijn vrienden de dieren in het bos van de hongersnood probeert te redden. Het geheel is in mafiasferen gegoten en start ook in een casino/roulettespel. Om kinderen het verschil tussen de ‘echte’ film en ‘plannen’ te laten ervaren, zijn de laatste scènes in computerpixels gegoten. Op de dvd die wij ontvingen kun je kiezen uit Nederlands/Vlaams, Duits of Engels. Het is by far geen Shrek, maar wel vermakelijk kijkvoer en retespannend! In de Engelstalige versie kun je de stemmen horen van bekende acteurs als John Leguizamo (Ice Age, Moulin Rouge), Will Forte (The Lego Movie, Nebraska), John Cleese (A Fish Called Wanda, Monty Python) en Victoria Justice (Victorius, Zoey 101).

Screenshot Frankie en de Noottoestand
Screenshot Frankie en de Noottoestand

Verhaal in het kort

Wanneer de stoere eekhoorn Frankie (Jason Jones) terugkeert naar zijn woonplaats, nadat hij een tijdje gevangen heeft gezeten in een dierentuin, merkt hij dat er iets is veranderd. Zijn goede vriend Cody (Will Forte) brengt hem het slechte nieuws dat de overheid alle eikels die in het bos te vinden zijn, heeft verkocht aan een instituut om er bilverstevigende producten van te maken. Alle eikels zijn al verzameld en worden opgeslagen in het zwaarbewaakte magazijn van het eikelinstituut. Frankie en Cody trommelen hun vrienden op, om hun bosgenoten te redden van de hongersnood. Gaat het de groep lukken om in het magazijn in te breken ondanks de strenge bewaking? En weet Frankie zijn liefde Lola (Victoria Justice) weer voor zich te winnen?
Frankie en de Noottoestand_DVD_inl_BNL.indd

Frankie en de Noottoestand duurt 87 minuten (de blu-ray heeft 4 minuten extra materiaal). Het plannen van de inbraak en de uitvoering hiervan zijn heel erg spannend, vooral vanwege de mission impossible-achtige muziek die het extra zenuwslopend maakt. Ondertussen zijn er natuurlijk de nodige grappen in de film verwerkt. Zo leerden mijn dochters dat vleermuizenpoep “guano” heet en dat je dit kunt gebruiken voor ontploffingen. Ze zaten helemaal in het verhaal, zie de gezichtjes op de foto. Ondanks de zingende Lola in de film, vond ik het meer een jongensfilm. Ik denk vanwege de mafia-insteek. Hoe dan ook, vermakelijk kijkvoer en weer eens iets anders qua animatiestijl. Deze film is onder meer verkrijgbaar bij Bol.com op blu-ray of dvd.

Lees ook:

Grappig: de gemeente waar ik woon waarschuwt op dit moment voor vleermuizen! Niet vanwege ontploffende guano overigens, maar er zijn met hondsdolheid besmette beestjes gesignaleerd en als je die aanraakt kun je heel erg ziek worden. Welke film keek jij onlangs met je kinderen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Nathalie zegt:

    Oh wat eng met die vleermuizen in jullie woonplaats! De film lijkt me wel grappig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.