En toen liet ik mijn spiegelreflexcamera vallen…

Ken je dat? Drukke week, drukke dag gehad en dan gaat het mis… Dinsdag kwamen we terug van Lego World en vielen mijn dochters en ik uitgeput op de bank. Heerlijke dag gehad, maar moe moe moe… Voor het avondeten wilde ik toch graag nog een klein beetje het huis aan kant maken. Te beginnen met de rugzak die we mee hadden. Camera er uit want de foto’s moesten geupload worden voor de blog van de volgende dag.


Afijn ik haal wat spullen uit de tas en ruim die op. Dan pak ik de cameratas die niet dichtgeritst bleek te zijn. Hij kiepert schuin en de zware spiegelreflexcamera kukelt er zo uit. Pats! Op de grond. Neeeeeeee, riep ik heel hard. Waarop mijn jongste heel lief met haar handje over mijn rug wrijft “gaat het mama?” Mama was erg geschrokken. En boos op zichzelf vanwege deze klunzigheid. Hoe kon ik nu zo onoplettend zijn?

Slingerend diafragma

Nou ja. Dat kan. Iedereen heeft namelijk weleens zo iets. Maar het blijft balen. De foto’s uploaden ging gelukkig goed. Vandaag bleek echter toen ik wat fotoshoots van reviewproducten wilde doen, dat het toch mis was. De camera stelt niet meer scherp. Snel overleg met dé camera expert onder mijn snelknop in messenger Jeske (van Rainbows & Coffee fotografie en De Mama Company) wist mij iets gerust te stellen. Niet het complete fototoestel was kaduuk, alleen de lens. Hij rammelt als je hem schud en op de foto kun je zien waarom. Het diafragma slingert alle kanten op.

Lees ook: Van intocht naar ANWB

Beste alternatief?

Laat dit nu net het allerduurste deel van de camera zijn. Voor mijn blog is hij echter onmisbaar, die spiegelreflexcamera. Vandaag ben ik daarom druk geweest met het speuren naar het beste alternatief, want exact een Nikon lens met bereik van 18 – 103 mm kon ik nergens vinden. Uiteindelijk heb ik deze besteld bij Coolblue. Net een paar minuutjes na 3 uur dus ik moet tot morgen wachten. En via Shopkorting uiteraard, scheelt weer ruim een tientje 😉 en er is op dit moment een cashback actie van Nikon waardoor ik nog 50 euro retour kan krijgen. Pfoeh…

Zal de verzekering vergoeden?

Da husband adviseerde me om ook de verzekering even te bellen. De nieuwe lens is helaas duurder dan de hele camera toen we die kochten, maar er was verder niet echt iets vergelijkbaars en een allround lens is wel zo fijn bij het fotograferen voor mijn blog: close ups én ver weg. Hopelijk krijg ik iets vergoed. Toen ik eerder dit jaar mijn iPad liet stuiteren kreeg ik gelukkig de hele reparatie vergoed. Dat zal nu wel niet zo zijn, maar alle beetjes helpen. Het is toch een hele uitgave. Fingers crossed…

Lees ook: Aangereden met een ziek kind op de achterbank

Wat duurt dat wachten lang…

Kan niet wachten om morgen met de nieuwe lens aan de gang te gaan, dat geeft toch een mooier resultaat dan met de iPad. Mijn dochters kunnen ook niet wachten, dan mogen er (meer) dozen open gemaakt worden. Vandaag kwam er namelijk een superleuke jarige Baby Born met de post die ingepakt moest blijven. En er mocht slechts 1 doosje PomPom Wow open…

Hebben jullie ook weleens van die suffe acties?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Armande zegt:

  Ja helaas heel herkenbaar. En het gebeurt altijd als je al allerlei hectische dingen hebt. Een ongeluk zit in een klein hoekje inderdaad.

 2. Claudia Diependaal zegt:

  Ik heb Secundaire Progressieve MS hahaha welkom in mijn wereld daar gebeuren elke dag van deze dingen ??

  1. Marguerita78 zegt:

   Dat lijkt me heel erg naar Claudia. En prijzig als alles ook kapot valt… sterkte

 3. Jeske zegt:

  Dat heb je wel snel geregeld! Een goed lens is best kostbaar, maar de kitlens is trouwens (18-55mm) ook prima. Alleen je mist het zoomen 😉 En ik heb suffe acties genoeg, check de mama company insta, ik had een hele blonde, nee superblonde actie.

 4. Rory zegt:

  Herkenbaar! Voor mijn verjaardag een prachtige (nieuwe) iPhone5S van de husband gekregen. Gelukkig had ik na lang nadenken een stevige all around leren hoes van een kwaliteitsmerk gekocht. Want in Portugal liet ik ineens de telefoon out of the blue zo out mijn handen vakken op de hardstenen vloer 🙁 En ja, hij viel open op het scherm. Maar gelukkig heeft het harde kunststof deel deel van het leren hoesje de klap opgevangen. Daar zit een flinke deuk in. De telefoon zelf? Doet het nu nog prima (en is al dik een maand geleden). Pffff.

 5. Wat vervelend zeg dat je lens kapot viel. Zeker omdat het een grote uitgave is. Hopelijk krijg je hem inderdaad vergoed.

 6. Marieke zegt:

  Jakkie, balen zeg! Hopelijk krijg je nog wat vergoed. Ik liet 1x een scherp mes vallen, zo met de punt in de laminaat. Gelukkig kwam het onder de eettafel terecht en viel het niet zo op.

 7. Nathalie zegt:

  Wat balen zeg van die lens. Ik knijp hem ook altijd even als mijn zoon een foto wil maken, danzeg ik eerst hang dat gordel om je nek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.