Van intocht naar ANWB…

Daar sta ik dan. Bij de Shell. Mijn twee hyperkindertjes zijn zojuist door papa opgehaald. De ANWB is er over een uur… Wat is er gebeurd?


Net als iedereen met kinderen hadden wij het druk deze zaterdag. Eerst naar dansles, waar de jongste dochter een optreden gaf. Even snel samen wat Sinterklaas versnaperingen gekocht. Toen helemaal hyper thuis. Wachten tot de intocht op tv begint.

We keken met het hele gezin. Lekker snoepen tijdens het kijken. Dochterlief is alleen wel lichtelijk in paniek. Nepcadeautjes in het grote pietenhuis! Sinterklaas zat nog op tv op zijn paard toen ze almaar de lokale intocht wilde vertrekken… Hij moet gewaarschuwd worden!

Snel even wat huishoudelijke klusjes  gedaan. Hup, pietenpakjes aan en gaan. Reden wij dus een lokale file in. Mama in de stress! Vervolgens ergens parkeren. Blokkeert er een busje de straat en blijkt deze ook nog eens opengebroken aan het eind. Neeeeeee! Helemaal geen bord gezien! Toch was er een parkeerplekje vrij. Gelukkig maar. Snel de auto uit en een plekje zoeken waar Sinterklaas van de boot af komt.

Mooi plekje gevonden en gelukkig nog op tijd. Politiemannen die langsliepen zeiden heel lief tegen mijn dochters dat ze er zo leuk uitzagen. De Pieten kwamen van de boot en deelden al kruidnootjes uit aan allerlei kinderen. Daar zijn we even heen gelopen.

Lees ook: Surprise tips en de lekkerste sinterklaas taart!

Pepernoten op?

Maar oh nee! Piet zei dat alles al op was! Hoe kan dat nu? Maar of mijn oudste de zak even wilde optillen? Die voelde best heel zwaar. Gelukkig kregen ze daarna alsnog handenvol met lekkers van deze grappende Piet. We zagen de Pietenband en Sinterklaas op zijn paard. Alles was goed.

Terug naar de auto. Vanwege het gedoe in Amsterdam (lees hier, ik moest de hobbels richting de trambaan een aantal keer nemen vanwege blokkerende vrachtwagens) waren mijn banden heel erg zacht. Dus even oppompen en naar huis was het plan. Alleen liep dat net even anders…

Uit ervaring wist ik al dat hulp inschakelen noodzakelijk is als je band erg zacht is. Anders trekt de pomp je band helemaal leeg, in plaats van dat hij hem oppompt. Dus kids uit de auto en vragen of de  Shell medewerkster het knopje ingedrukt wilde houden terwijl ik zou pompen. Gelukkig had ze even tijd.

Ventieltjes eraf, geld erin en instellen. De dame van Shell hield het knopje ingedrukt terwijl ik de luchtpomp bediende. Die alsnog mijn toch al zachte band leeg trok! Nee! De medewerkster regelde een nieuw muntje. Maar het apparaat reageerde niet. Het was ondertussen erg druk in het tankstation. En mijn kinderen begonnen hyper heen en weer te rennen…

Er wilde nog iemand zijn band oppompen. De medewerkster kwam terug met 50 cent. Het apparaat deed niets… En mijn band was nu echt plat. De andere meneer werd naar een andere pomp verwezen. Bij Shell keken ze nog even of ze mij konden helpen, maar helaas… geen andere middelen om die band weer op te pompen.

Lees ook: Naar het Landgoed van Sinterklaas

 bandenpomp defect

Bandenpomp kaduuk

Gelukkig ben ik lid van de ANWB en had ik mijn pasje bij me. Die dus maar gebeld. Ik stond lang in de wacht. Ondertussen hielp de Shell medewerkster mij om de kinderen in hun pietenpakjes de tankshop in te loodsen. Terwijl ik nog altijd aan de telefoon hing, ging het rondjes rennen daar verder… ARGL. Tja, wat wil je na zo’n intocht? Gelukkig kreeg ik een behulpzame dame aan de lijn. Het was geen gebruikelijke situatie, maar ze zouden iemand sturen om me te helpen. Die was nog ergens anders bezig, dus het zou ongeveer een uur duren…

Van Shell ontving ik wat muntjes voor de koffieautomaat en mijn betaalde geld voor de bandenpomp kreeg ik terug. Er was net wisseling van medewerkers. Beiden zaterdagkrachten, dus ze wisten niet wat ze verder nog voor me konden doen. De reparatiedienst was in ieder geval in het weekend niet beschikbaar, dus de bandenpomp was geen optie. Ze hebben er een briefje op geplakt.

Ondertussen belde ik mijn man om te vertellen dat ik nog wel even zoet zou zijn bij het tankstation. Hij stapte direct in de auto om de kinderen te halen. Konden die in ieder geval even lekker thuis spelen en uitrazen.

Ik nam warme chocolademelk en begon alvast aan dit blogje terwijl ik toch moest wachten. En wachten. En… na een half uur kreeg ik een sms-je van de ANWB, dat ze me niet vergeten waren. Erg prettig. En weer verder wachten. De batterij van mijn telefoon raakte aardig leeg, dus ik stopte met het blogje. Nam nog wat chocolademelk…

Ik heb uiteindelijk ruim 2 uur gewacht, maar toen was de wegenwacht er eindelijk! Yay!

Lees ook: Aangereden met een ziek kind op de achterbank

Nieuw ventiel

Op zaterdag is het altijd erg druk zij hij. Snel en kordaat ging hij aan de slag. Ik gaf aan graag achter 2.6 en voor 2.3 in de banden te krijgen. Dat was snel klaar. Toen besloot hij, omdat ik zo lang had gewacht en aangaf wel vaker een zachte band te hebben, nog even mijn ventiel te checken. De auto werd razendsnel opgekrikt. En een sopje wees uit dat mijn ventiel inderdaad lek was. Ook dat heb ik al eens eerder gehad. Bij notabene diezelfde band. Grrrr… Gelukkig was de wegenwacht ook hiermee razendsnel. Hup, hup, hup en er zat een nieuw ventiel op mijn band. Krik naar beneden. Band weer opgepompt en klaar!

De man van de ANWB was het lange wachten dus meer dan waard!

Opgelucht belde ik mijn man dat ik langs de snackbar zou rijden, want het was al veel te laat voor boodschappen en eerlijk gezegd was ik op… Wat een – hoe zal ik het zeggen? – enerverende zaterdag weer…

Sinterklaasjournaal, sinterklaas cd luisteren, schoentje zetten, sinterklaas dansjes doen en de brief van mijn dochter lezen. “Het wordt een verschrikkelijke avond mama!” Zei ze. Dus schreef ze een brief aan menir (meneer) van Gisteren uit het Sinterklaasjournaal. Dat het heel verwarrend is met al die nepcadeautjes in het Grote Pietenhuis. Dat Sinterklaas dan in de war raakt. Dit houdt haar al de hele dag bezig en niet zo’n klein beetje ook.

Zal dat wel goed komen?

(Uhm… nou dat zullen jullie nog wel lezen op mijn blog. Uit betrouwbare bron weet ik dat er 2 flinke nepperds tussen onze echte cadeautjes zullen zitten.)

NOOT: morgenochtend staat er niet om 7 uur de laatste winactie van deze Sinterklaas winweek klaar. Dat spelletje moeten wij nog uittesten en zoals jullie lezen liep het ook vandaag niet zoals gepland. Wie weet morgen in de loop van de dag of avond 😳

Lees ook: Sinterklaas bloghop: win de Video van Sint

Goed. Ik ben het weer even kwijt. Hoe was jouw zaterdag?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Hannah-Sarah zegt:

  Omg wat een zaterdag Mar!!? Ik ging helemaal stuk met het inbeelden van de kids die aan het rondrennen waren in het tankstation!
  Ik vindt het altyd best wel sneu en stressvol voor kinderen dat Sinterklaas journaal,er is altyd wel iets aan de hand en voor heel veel kids is dat nét iets te spannend en zyn ze er de hele dag mee bezig !

 2. Rory zegt:

  Oei, wat een gedoe allemaal met de auto. Soms gaat het gewoon even anders. Super hoe je dit allemaal toch hebt op weten te lossen. Ik ben zelf niet helemaal fit. Merk dat ineens veel dingen mis lopen. Eigenlijk heb ik erge trek. En dan…trek ik de stekker er maar even uit. Chillings op de zondag en het komt na de lunch (jemig is het al bijna 14 uur!?!) vast weer goed.

 3. Rob Alberts zegt:

  Ik hoop dat niet al jullie dagen zo hectisch zijn.

  Vriendelijke groet,

  1. Marguerita78 zegt:

   ik hoop het ook niet, met de kinderen zijn de dagen zowiezo altijd druk maar dit was wel heel erg druk

 4. marjonS zegt:

  Pff, wat een pech 🙁 Gelukkig dat het het wachten waard was en de auto(band) gemaakt is.

 5. marianne zegt:

  Ik geloof dat de spreekwoordelijke pepernoot in je achterbank zat! Wat balen van je zaterdagmiddag zeg! Hopelijk gebeurt dit niet al te vaak nog!

 6. Kelly zegt:

  Aah nee! Wat een gedoe joh! Gelukkig was het na de intocht en niet ervoor anders had je ook nog eens teleurgestelde kindjes gehad. Maakt de situatie niet minder vervelend maar toch.. gelukkig was het na twee lange uren wachten weer opgelost!

 7. Fleur zegt:

  Wat een pech week met je auto 🙁 Ik hoop dat de Sint ook een extra lief cadeautje voor je mee heeft genomen en een extra chocolade letter -X-

  1. Marguerita78 zegt:

   Jaaaaa ik kreeg een heerlijke letter en samen met mijn man nog een mooi hart van vogelvoer.

 8. Volgmama zegt:

  Jeetje eerst Amsterdam en nu dit! Wat een ellende. Gelukkig is nu weer alles in orde met de banden. Wij zijn vandaag ook naar de intocht geweest en heb met de kinderen Sint Maarten gelopen. Omdat we gisteravond in Rotterdam zaten hadden we dit verschoven naar vandaag met de buurtkinderen. Ik ben ook wel gaar nu.

 9. Mom zegt:

  Goeie zeg wat een enerverende dag had je. Ik was de hele dag aan het klaverjassen en iedereen ging met een leuk prijsje naar huis..

 10. Nicolette van Vliet zegt:

  Oh wat een dag! Vanavond lekker even niets doen. Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.