Alleen voor het Sinterklaasjournaal maken we een uitzondering…

Wij kijken geen televisie meer hier in huis. Niet dat we nooit voor de buis hangen, dat doen we heel graag! Maar we kijken eigenlijk alleen nog digitaal en niet meer naar de zenders. Alleen voor het Sinterklaasjournaal maken we een uitzondering. Ik ben heel benieuwd of er meer mensen zijn die niet meer naar de traditionele zenders kijken?

Jullie hebben dan vast niet dezelfde reden als wij. Want eigenlijk is het puur gemak dat we alleen Netflix, YouTube en de NOS app op tv bekijken. Onze televisie is namelijk niet zo best meer. We hebben er 2 afstandbedieningen bij en die werken niet meer. Je kunt onze televisie alleen nog maar ouderwets op de juiste zender zetten met de knopjes op het apparaat. Net als harder en zachter. Vroeger was dat heel normaal. In mijn jeugd moest er altijd iemand naar de tv lopen om op een knopje te drukken als we iets wilden zien of van zender wilden veranderen. Maar tegenwoordig zijn wij lui.

AppleTV en receiver

Dus hangen wij graag op de bank. Voor het Sinterklaasjournaal lopen we in deze periode graag naar de televisie om deze met knopjes te bedienen, maar verder niet. De receiver moet dan ook uitblijven, want als die aanstaat dan storen alle zenders…

Wat nog wel werkt zijn onze receiver met surround systeem en onze Apple TV. Dát is de reden dat wij alleen nog digitaal kijken. We hebben niet het gevoel dat we iets missen, want YouTube en Netflix bieden een enorme variatie aan leuke programma’s. Een oplossing om toch televisiezenders te kunnen zien zou een dienst zijn als digitale televisie van KPN. Want ook dat bedien je met de afstandsbediening van een apart kastje. Zo kan je ook eenvoudig Netflix kijken via KPN en bieden ze diverse programma’s en zenderpakketten waarbij je zelf kan bepalen wanneer je ze bekijkt.

Maar ik moet zeggen dat we het eigenlijk niet missen. De meisjes kijken zo ontzettend veel leuke kinderseries op Netflix en via YouTube is hun held Freek Vonk ook te zien (en we hebben een dvd van Freek). Zelf kijken wij graag het journaal en via de NOS app kun je zowel het gewone journaal als het jeugdjournaal bekijken, wat heel prettig is. Zondag met Lubach kijken we op maandag via YouTube. Verder ben ik zoveel aan het werk, vaak nog tot laat, dat ik dan liever even een serietje kijk als ik klaar ben. Dan start ik bijvoorbeeld The Good Wife om 10 uur ’s avonds zodat ik wat afleiding heb. Als de man meekijkt, dan zetten we Star Trek (elke maandag een nieuwe aflevering), Designated Survivor of iets anders aan dat we kunnen binge watchen.

Onze tips wat series betreft

 • Stranger Things
 • Shooter
 • Designated Survivor
 • Star Trek Discovery
 • Alles va Marvel
 • Sense8
 • Chef’s Table

Wat de meisjes graag kijken

 • My Little Pony
 • Super Monsters
 • Spirit
 • Luna Petunia
 • Magische Schoolbus
 • Lego Elves
 • Puffin Rock

Qua films is Okja heel bijzonder, het lijkt een kinderfilm maar dat is het zeker niet. Een film met een boodschap. En als je gewoon niet te moeilijk wilt, dan kijk je Soof of een cabaretier.

Wat ik ook fijn vind om even aan te zetten, is de TEDtv app. Daar staan heel veel bijzondere, inspirerende TEDtalks op die je raken.

Kijk jij nog veel naar traditionele televisiezenders? Kijk je ze uitgesteld? Of gebruik je net als wij alleen digitale apps en services?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.