Welk nieuw speelgoed zag ik op de Trademart?

Een paar weken terug was de voorjaarsbeurs op de Trademart. Heerlijk om daar even langs te gaan en te snuffelen tussen al het nieuwe speelgoed. De Trademart in Utrecht is bedoeld voor winkeliers om hun inkopen te doen, maar ik ga er regelmatig naartoe om nieuwe dingen te ontdekken en even bij te praten met bedrijven waar ik voor mijn blog mee samenwerk. Ik had dan ook allerlei leuke afspraken en maakte tussendoor kennis met wat merken die ik nog niet kende. Deze dag maakte ik ontzettend veel foto’s, kijk je mee?

Souza

Ik startte bij Souza. Hier leuke verkleedkostuums waarbij het lijkt alsof je op een eenhoorn of draak rijdt. Ook de knutsellijn is uitgebreid met nieuwe sets. Wist jij dat dit merk ook allerlei leuke oorbelletjes, kettingen en haaraccessoires in het assortiment heeft? Nog heel nieuw en op dit moment ook nog niet in de winkels: een nieuwe lijn met poppen en poppenkleertjes, zodat je je dochter een verkleedjurkje kunt geven én een matchende pop in datzelfde jurkje. Supercute! Voor mijn dochters kreeg ik ter review wat gave items mee voor Pasen.

Lees ook: Uitpakvideo Souza goodies

Tussen de stands door kwam ik deze leuke plekjes nog tegen.

Aquabeads en Sylvanian Families

Mijn volgende afspraak was bij de stand van Aquabeads en Sylvanian Families. Mijn dochters freubelen heel graag met deze plakkende balletjes en zijn sowieso dol op creatief speelgoed. Leuk om te horen dat Aquabeads zich meer op jongens / genderneutrale verpakkingen gaat richten. Wat zijn er ongelooflijk veel nieuwe sets, en de complete productlijn heeft een restyling ondergaan.

De Sylvanian Families hebben ook een nieuwe productlijn: Town. De grote stad waar net even wat hippere diertjes wonen dan in het dorp. Heel erg leuk als je kinderen van rollenspel houden, ze kunnen een compleet poppenhuis of dorp bij elkaar sparen want er is echt heel veel schattigs te krijgen. Van huisjes tot auto’s en verschillende diertjes met zelf kleine kleertjes voor de poppetjes. Superschattig allemaal die kleine beestjes. Mijn dochters werden er spontaan verliefd op toen ik ze de foto’s liet zien!

Lees ook: Knutseltip: figuurtjes maken van Aquabeads

Sand art van Kids & Berries

Niets is leuker dan zelf ook even spelen. Bij een distributeur van sand art in Disney thema mocht ik creatief aan de slag. Mijn dochters probeerden een tijdje terug ook al iets met sand art uit (zie ook mijn 61 knutseltips voor luie moeders), en het is echt leuk. Mooi resultaat ook. Ik maakte Elsa van Frozen.

Naast de knutselsets stond hier ook de iSandbox waar ik even mee mocht spelen. Deze augmented reality zandbak is gericht op bijvoorbeeld restaurants, kinderdagverblijven en speelparadijzen. De projector erboven zorgt ervoor dat er een landschap op het zand verschijnt en door het zand en de accessoires te bewegen veranderd wat je ziet. Heel erg leuk! Ik zie dit ook wel in high end meubelwinkels verschijnen als kinderspeelhoekje.

Betaalbaar constructiespeelgoed

In de stand van Iron Commander stonden allemaal gave bouwmodellen voor kinderen die van technisch speelgoed houden. Veel van hun klanten zijn al volwassen, want het blijft leuk hoorde ik in de stand. Maar het speelgoed is al geschikt voor kinderen vanaf 6 tot 8 jaar. Verder zag ik hier mooie bouwdozen van het merk Imagine die compatibel zijn met lego bouwblokjes. Zij hebben onder meer series van Nasa (ruimtevaart), het leger en Ice Age en die zien er heel gaaf uit. De kwaliteit van de blokjes mocht ik even proberen en is erg goed, maar de prijs ligt wat lager dan die van het bekendste bouwblokjes merk.

Duurzaam HABA

Ook bij HABA had ik een afspraak, dit mooie duurzame merk kun je gewoon niet missen als je van speelgoed houdt. Veel mensen zullen vooral de geweldige kogelbanen herkennen voor peuters en kleuters, die vind ik zelf ook zo gaaf! Ze hebben ook een uitgebreide poppenhuis lijn waar steeds weer uitbreidingen op komen, heel erg leuk buitenspeelgoed zoals een zandhapper in de vorm van een dino-hoofd en een waterbaan die je in de douche aan de muur kunt bevestigen met zuignappen.

Erg leuk én leerzaam is ook de lijn Terra Kids: speelgoed om de natuur te ontdekken en buiten bezig te zijn. Verder liet ik mij bijpraten over HABA Education, de speelgoedlijn die is bedoeld voor scholen en kinderdagverblijven maar waar ook gezinnen gebruik van maken die een kind hebben met een bijzondere behoefte (denk aan autisme of een handicap) om ze te stimuleren en dat sinds kort steeds meer ontdekt wordt door instellingen in de ouderenzorg. Mooi vind ik dat! Als spelletjes fan mocht ik ook hier wat producten van ontdekken en proberen op de stand. Eenhoorn Flonkerglans wordt nog veel gespeeld door mijn dochters, maar er waren uiteraard weer veel interessante titels bij gekomen in het assortiment. Leuk, leuk, leuk!

Sokken!

Op verschillende stands zag ik ontzettend gave sokken! In al mijn verhuisperikelen ben ik de visitekaartjes kwijtgeraakt, maar wat zijn ze leuk he?

Nostalgie bij Oku Toys

Hoewel ik heel veel toffe nieuwe merken en producten zag bij Oku Toys, was deze stand er ook eentje van de nostalgie. Speelde jij vroeger ook graag met Ministeck? En had je een Monchhichi? In deze stand ook veel mooie creatieve materialen, zowel voor het tactiele spelen (kinetisch zand en de producten van MadHatter) als klei en producten voor tekenen en kleuren. Hier ontdekte ik ook de Brixies waar ik al eerder over schreef. Erg tof dat deze mini bouwblokjes er ook in ansichtkaartformaat zijn! Deze distributeur heeft bovendien verkleedmerk Lion Touch, de opbergzakken van Play&Go, Affenzahn rugzakjes, Kapla, Hubelino en een uitgebreide lijn van Science4You. Die laatste is heel gaaf voor hoogbegaafde kinderen, echt experimenteren en uitproberen. Zelf dingen ontdekken. Erg veel interessant en uitdagend speelgoed gespot bij Oku.

Bertoy had weer veel moois

Met Bertoy heb ik al vaker samengewerkt dus nieuwsgierig liet ik mij rondleiden door de stand. Zoals altijd vond ik er weer prachtig speelgoed, waarbij veel aandacht aan de vormgeving en materialen is besteed. Van Crocodile Creek waren er nieuwe puzzels in aansprekende thema’s, Tiger Tribe had toffe nieuwe knutselsets met eenhoorns en zeemeerminnen (waaronder echt leuke minisetjes met briefpapier en regenboog gelpennen, zo leuk!), ik ontdekte een gaaf merk met kindermake-up inclusief glitter tattoos en ik mocht even kleuren met de silk crayons om te ervaren hoe prettig dat voelt. En hoe vinden jullie de dino’s in een doosje op de foto hieronder?

Hot Games

In de stand van Hot Games zag ik de complete lijn Perplexus ballen staan, waaronder het topmodel van Star Wars. Ze hadden nog meer leuke puzzelspelletjes om je kinderen én jezelf mee uit te dagen zoals de Nefferts. Mijn jongste dochter vindt haar kleine Perplexus nog steeds heel fascinerend, dus leuk om te zien dat er nog meer ballen voor dit geduldspel te krijgen zijn. Verder hadden ze hier buitenspeelgoed, puzzels en bordspellen. Captain Silver was spel van het jaar 2017 en klinkt ontzettend leuk.

Schattige keukentjes

Deze schattige keukentjes zag ik bij een bedrijf waarvan ik de naam kwijt ben. Zijn ze niet supercute?

Verliefd op Jellycat bij Mertex

Met Mertex had ik op de Negenmaandenbeurs al even kennis gemaakt. Ook op de Trademart hadden ze een display met de Kidsme baby feeder voor eerste hapjes, maar in hun uitgebreide stand zag ik wat deze distributeur nog meer heeft aan prachtige merken. ik werd verliefd op de knuffels van het merk Jellycat. Echt zo gaaf: eenhoorns, flamingo’s, zeemeerminnen… Ik wil het, ik wil het, ik wil het <3

Djeco

Djeco stond er ook met al haar prachtige producten: van knutselen tot rollenspel en muziek.

En meer…

Nog wat laatste plaatjes van stands waar ik foto’s heb gemaakt van leuke spulletjes.

Lees ook: Verslag: Kleine Fabriek deel 2

Wat een overzicht he? En dan heb ik nog niet eens alles gezien! Welk item vind jij het leukst?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Kool Family zegt:

  Super dingetjes, wij hebben vanalles van Hana en dat is altijd super: goede kwaliteit en speelgoed waar kinderen lang mee blijven spelen en niet snel op uitgekeken geraken.

 2. Diana zegt:

  Dat souza ziet er wel heel leuk uit zeg!

 3. Lisanne Bons zegt:

  Ik vond de brixies een heel leuk uitzien. Ben benieuwd..

 4. Ik was helemaal niet op de hoogte van dit soort beurzen. Wat gaaf om zo nieuw speelgoed te ontdekken!

 5. elisabeth maria martina zegt:

  die mooie lampen voor op de kinderkamer, geweldig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.