9x Waarom ik zo van Pasen houd

Het is officieel lente! Eindelijk gaan we weer richting de zon, ik ben er zo aan toe. Dat is meteen één van de belangrijkste redenen dat ik zo van Pasen houdt: een leuk feest om de lente in te luiden. De religieuze rambam interesseert me verder niet zo, maar het gezellig ontbijten of brunchen, de decoraties en paastakken en natuurlijk paaseieren snoepen vind ik heerlijk. Net als de bijbehorende pastelkleurtjes. Ik deel 10 redenen waarom ik zo van Pasen houd!

paaseieren zoeken met souza

 1. De chocola!
  Chocolade paaseieren zijn onweerstaanbaar, vind ik. En ik ben niet de enige: 86% van de Nederlanders houdt van chocolade paaseieren. Dat las ik in een persbericht van het Belgische chocolademerk Libeert.  Zij stuurden mij hun Eggspressions Egg toe, een té grappig paasei met emotie. Deze melkchocolade eieren zijn in vier varianten bij Albert Heijn te koop. Mijn ei is al op! De chocolade heeft een volle en zachte textuur die heerlijk wegsmelt in je mond.
  Wist je dat de paaseieren van duurzame cacao zijn gemaakt en UTZ-gecertificeerd zijn? Dit staat voor duurzame landbouw en betere kansen voor landbouwers, hun gezinnen en onze planeet. Voor zo’n grappig Eggspressions Egg betaal je € 7,99 per stuk à 185 gram.
 2. Paastakken, lentebloempjes en vrolijke decoratie.
  Heerlijk al die frisse vrolijkheid in huis! Op zolder heb ik een doosje staan met allemaal vrolijke paasspulletjes. Vanwege de verhuizing blijft het meeste dit jaar in de doos, maar ik kon het niet laten om toch een klein hoekje gezellig te maken.
 3. De jonge diertjes die volop geboren worden zoals de lammetjes die wij mochten kroelen.
  Kuikentjes, konijntjes en lammetjes… Ik word zelf helemaal blij als ik ernaar kijk. Even kroelen met een lammetje is nog leuker. En thuis hebben we ook het voorleesboek van Dikkie Dik in het thema Pasen: Lentekriebels. De jongste mag dit jaar proberen om er zelf wat uit te lezen. Hilarisch als Dikkie Dik op de chocolade eieren gaat liggen en deze smelten…

 4. Paaseieren zoeken!
  Het allerleukste met Pasen en in de aanloop naar dit feest is het verstoppen en dan zoeken van vrolijk gekleurde paaseieren. En dan als het even kan in de tuin. Van Souza kregen de meisjes allebei een superschattig paastasje om hierbij te gebruiken. Met leuke pastelkleurige pompoms er op. Op Facebook postte ik laatst al een ‘unboxing’ van deze tasjes, want Souza had er allerlei leuke kleine verrassingen in gedaan.

  Supertoffe unicorn haarbanden bijvoorbeeld, leuke tattooplaatjes om op de handjes of armpjes te plakken (als het straks weer t-shirtenweer is), haarclipjes uit de nieuwe collectie en zelfs een armbandje met matchende ketting zodat ze er op hun paasbest uit kunnen zien! Uiteraard hebben we al volop paaseieren in de tuin verstopt om de paastasjes te proberen. Té leuk en paaseieren zoeken verveelt nooit.
  Tip: onthoud hoeveel je er (per kind) verstopt hebt!

 5. Een uitgebreid paasontbijt of een gezellige paasbrunch.
  Ik ben gek op eieren en eet ze zowel gekookt als gebakken heel graag, of in een heerlijke eiersalade. Met Pasen staan eieren en lekkere broodjes natuurlijk centraal tijdens het brunchen of ontbijten. Per persoon eten we jaarlijks zo’n 200 eieren, maar ik denk dat ik zelf wel boven het gemiddelde zit. Dit leuke plaatje met ei-weetjes zat in mijn mailbox en is te geinig om niet met jullie te delen.
 6. Tulpen, mijn lievelingsbloemen zijn volop verkrijgbaar.
  Er zijn in totaal meer dan 3000 verschillende soorten tulpen, en ik vind ze allemaal prachtig. Is de tulp ook jouw lievelingsbloem?
  Deze Tulpentips kreeg ik toegestuurd van Mooiwatbloemendoen.nl:
  – Snij de stelen schuin af en zet ze in een schone vaas.
  – Controleer of er genoeg water in de vaas blijft. Gebruik koud water en voeg wat bloemenvoeding toe. Zo bloeien de tulpen langer en uitbundiger.
  – Zet tulpen in een ruime vaas. Bloemen en stelen houden ervan om wat ruimte te hebben.
  – Het is zinloos om gaatjes in tulpenstelen te prikken voor een langer vaasleven
  – Tulpen houden van een ‘koele’ omgeving. Zet daarom tulpen bij voorkeur niet op een zonnige plek of vlakbij een radiator of kachel.
 7. Extra vrije dagen rondom Pasen.
  Nu ben je als blogger natuurlijk nooit echt vrij, maar op landelijke vrije dagen blijft de mailbox stil. Dat betekent meer rust om daadwerkelijk artikelen te kunnen tikken (of om te kunnen klussen in mijn nieuwe huis). Normaal gesproken bestaat mijn werk voornamelijk uit mailen en dankzij een rustige mailbox hoop ik mijn schrijfachterstand een beetje in te kunnen lopen. Bovendien is het ideaal dat mijn kleine klussers ook vrij zijn en kunnen helpen en ik me niet bezwaard hoef te voelen om mensen om hulp te vragen: niemand hoeft vrij te nemen.
 8. Het lentezonnetje schijnt weer. We kunnen aan de slag met bloemetjes in de tuin.
  Nu ik heel veel bezoekjes breng aan de bouwmarkt, lonken de bakken met viooltjes heel erg. Mijn roze bloempotten zijn al verhuisd, ik wil de tuin schoonspuiten met de hogedrukreiniger, mijn loungebankje verhuizen en het in de tuin gezellig maken. Vrolijke potten en bloemetjes geven direct zo’n huiselijk gevoel. Ik kan er enorm van genieten als ik buiten van het zonnetje geniet.
 9. Paasknutsels van de kinderen.
  Meestal maken ze schattige eierdopjes of lieve kleine haasjes. Ik heb er zo even geen foto van maar we gaan dit jaar zeker weer samen eieren versieren. Al was het maar voor het Paasontbijt op school!

Vind jij Pasen ook zo leuk?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Wow, wat een joekel van een paasei! Erg leuk. Jammer dat ik ze nog niet heb gespot in de winkels. Hier is vandaag een betoverend pakketje van Souza aangekomen. Fijne Pasen alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.