Trots op mijn kleine klussers!

Een scheiding is voor niemand makkelijk, zeker niet wanneer zowel papa als mama gaat verhuizen. Op mijn manier probeer ik de meisjes zo goed mogelijk mee te nemen in het proces. Zo waren we al een keer samen gaan kijken waar mama’s huis zich bevond en nam ik ze ook na zwemles nog even snel mee om een kijkje te nemen, toen ik de sleutel heb gekregen. Ik wil tenslotte graag dat zij zich er ook thuis zullen voelen. Voor de eerste reactie was ik wel een beetje bang…

Hoe zouden ze het vinden? Een kaal huis, betonnen vloer, kale muren en lelijke behangetjes die we er nog af moeten trekken… Mijn zorgen bleken gelukkig voor niets. In plaats van een huilbui waren ze beiden direct heel enthousiast! Ze trokken behang van de muren, dansten op hun nieuwe slaapkamer en vertelden mij wel 1000x hoeveel ze van me houden.

Klusdag

Zaterdag dropten we ook met z’n 3tjes even snel wat spullen, want zondag zouden we een klusdag houden. Op Facebook had ik iedereen die wilde komen kijken dan uitgenodigd. En dan moet je zelf ook bezig zijn tenslotte! Een van mijn broers was zo lief om zaterdag overal lampjes op te hangen, zodat we licht hadden. Mijn andere broer en schoonzus kwamen zondag helpen klussen. Superfijn!

Zij hadden ook alle aandacht voor de meisjes, die ontzettend naar deze klusdag hadden uitgekeken. Het zijn echt toppertjes, want ze hebben heel hard gewerkt met behang afkrabben, muren natspuiten en behang in vuilniszakken doen. Ook maakten ze met stoepkrijt een mooie tekening op de betonnen vloer.

En dat terwijl de jongste die nacht erg ziek was geweest en moest overgeven. Zelf was ik gelijk met de meisjes naar bed gegaan omdat ik me erg misselijk voelde. Thuislaten van de jongedame was echter geen optie ondanks de brakke nacht: ze wilde dolgraag helpen klussen. Ik ben ontzettend trots op ze! Ze hebben heel hard gewerkt en het zijn echte klusvrouwtjes. Er moet nog veel gebeuren dus ze mogen vaker helpen waar dat mogelijk is.

Ongedierte in mijn woning

Er kwamen nog wat andere mensen aanwaaien om het huis te bekijken en zo ontdekten we ook achter een schot… muizenkeutels! Iew! Ik moet dus ook nog even op zoek naar een goede bestrijdingsdienst om voor het muizen bestrijden, naast alle andere regelzaken die nog moeten gebeuren zoals huurtoeslag aanvragen, een stroomleverancier kiezen, internet regelen (wifi is tenslotte onmisbaar) en natuurlijk het uitkiezen van vloeren, verf en wat al niet meer. De buurman waarschuwde dat het in het verleden eens nodig was om een wespennest te verwijderen. Dit vanwege kleine gaatjes in de buitenmuur.

We hebben in ieder geval vandaag een lekkere start gemaakt. Dankzij de hulp van mijn lieve kleine meisjes, wordt het straks ook echt hun huis. Waar ze trots op mogen zijn omdat ze hebben meegewerkt. Ik houd jullie op de hoogte van de vorderingen!

Heeft iemand enig idee wat zo’n bestrijdingsdienst kost?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Maria den Helder zegt:

  Wat een leuke blog! Kleine klussers worden snel groot!

 2. MarjonS zegt:

  Wat fijn dat je dichters goed helpen. Trots mag je zeker zijn.
  Wij hebben een vriend die ongedierte bestrijd. Vaak is het snel opgelost en valt de prijs mee. Maar het ging dan bijvoorbeeld om een bijennest.

 3. Gera zegt:

  Heel veel succes! Benieuwd hoe het wordt ;)!

 4. Geen idee, maar wat een fijne hulpjes, die meiden van je! Ik ben benieuwd hoe hun kamertjes er straks uit komen te zien.

 5. Nicolette zegt:

  Ik heb vanaf juni wel een kat voor je 🙂 die is zeer effectief tegen muizen.

 6. Marian van Trigt zegt:

  Suk6 en leuk dat de meisjes enthousiast zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.