Oeps… vergeten na het ontvangen van de sleutel

Het leven was een wervelwind begin 2018. Gelukkig kreeg ik een urgentieverklaring en deden we ons best om als gescheiden stel in één huis te wonen tot we beiden andere woonruimte gevonden hadden. Dankzij die urgentieverklaring kreeg ik in maart de sleutel van mijn fijne huisje…

Maar… het was natuurlijk niet voor niets een wervelwind. Tussen het klussen door kon ik het niet bepaald gezellig noemen, we waren ook niet voor niets gescheiden tenslotte en het meest heftige van zo’n hele scheiding is het samen in één huis wonen terwijl je eigenlijk al uit elkaar bent en verder wilt met je leven. Nog aan elkaar gebonden en geen uitweg.

Afijn, ik trok daarom tijdens het klussen 3 weken bij mijn ouders in. De helft van de week met de kinderen. Gelukkig kon dat. We sliepen met z’n drietjes op 1 kamer en ik was continu allerlei spullen kwijt omdat ik niet wist of ik het bij me had, of het al in mijn nieuwe huis lag tussen de klusrotzooi of misschien nog in mijn oude huis?

CHAOS

Stroom… best belangrijk

En in die chaos was ik iets vergeten. Iets heel belangrijks. Iets dat je eigenlijk direct na het ontvangen van de sleutel van je nieuwe woning hoort te regelen… Het gas, water en licht. Stroom en gas dus. Best belangrijk als je licht wilt hebben en een beetje warmte. Ik had notabene van mezelf altijd gedacht dat ik zo geordend ben. En gestructureerd. Iemand die overal aan denkt. Enzo…

Tja… NOT. Dit keer dan. Ik kreeg brieven van Stedin dat ze me gingen afsluiten als ik niet heel snel een energie provider wist te regelen. Ieps! Gelukkig was daar internet en kon ik makkelijk wat tarieven vergelijken en zien waar ze een leuk energie cadeau in de aanbieding hadden.

Binnen een paar dagen was het geregeld en heeft Stedin mij netjes aangesloten gelaten op het gas en lichtnet. Pfoeh… Opluchting.

En zo verander je door omstandigheden van gestructureerde planner naar verwarde chaoot. Kan gebeuren. Gelukkig was er op tijd een oplossing.

Ben jij ook weleens iets belangrijks vergeten door allerlei hectische omstandigheden?

disclaimer

Comments

  1. Ja, dat denk ik wel. Dat gebeurt soms ook gewoon als er heel veel tegelijk op je af komt. De enige manier die mij dan helpt is te werken met lijstjes.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.