Cupcakes bakken van Super Sand

Binnen speelzand, het is er in allerlei soorten en maten. Ik heb er veel over gelezen en mijn meiden maakten er vorig jaar al kennis mee bij onze gastouder. Zelf hadden wij het nog niet in huis. We hadden tenslotte in het voorjaar de zandbak buiten gevuld. Maar dat zand raakte snel vies en snel op. Daarom was ik heel nieuwsgierig toen wij van fabrikant Goliath een doos Super Sand ontvingen. Hoe zou dit spul aanvoelen?

Super Sand Cupcakes
Super Sand Cupcakes

Mijn peuter, die het erg moeilijk heeft om te wennen op haar nieuwe kinderdagverblijf, keek ernaar uit. Ik had beloofd dat als we op woensdagochtend samen waren, deze doos uit de verpakking mocht. Nog voor ik mijn fototoestel kon pakken, was het cellofaan al van de doos 🙂 In de doos zit een plastic, niet zo heel stevig, zandbakje, speelvormpjes en deegrollers met vormpjes allemaal in cupcake thema en twee zakken Super Sand: een grote zak met wit zand en een kleinere met roze inhoud.

Wat zit er in de doos?
Wat zit er in de doos?

Wat voelt dat gek zeg! De Cupcakes set van Super Sand was mijn eerste kennismaking met dit product. Het is geen echt zand en het is geen klei… Maar het spul voelt reuzezacht aan, heel prettig om lekker doorheen te gaan met je vingers. Het kleeft als deeg aan elkaar. Wanneer je het met de vormpjes bewerkt, blijft het goed in model zitten. De cupcake accessoires zijn erg leuk!

Rollen maakt ook vormpjes.
Rollen maakt ook vormpjes.

Al spelende pakte mijn peuter er steeds meer accessoires uit het speelkeukentje bij. Ik had zelf direct al de spoelbak van de ikea speelkeuken erbij gezet. Zij vulde dit aan met een pannetje, een taartplateau, garde, soeplepel en allerhande roergerei. Ze is gek op sensopathisch spel. Dingen voelen, uitproberen, het tactiele…

Cupcakeje maken
Cupcakeje maken

Net als klei geeft het wel een troep als het op de grond valt, maar er is één groot voordeel. Je veegt het heel gemakkelijk van de stoelen en de vloer zonder dat het overal tussen blijft plakken! Errug fijn! Er is uitvoerig mee gespeeld, dus bij ons is al het zand inmiddels door elkaar gemixt en snoeperig roze van kleur.

Taartje is klaar
Taartje is klaar

Wel ga ik de ienieminie stukjes Super Sand die op de vloer liggen zo dadelijk op stofzuigen. Ik heb geen idee hoe lang deze bak mee zal gaan. Maar dit heb je met klei en ander creatief materiaal natuurlijk ook. En net als na het kleien, moet je na het spelen met Super Sand even je handen wassen. Het zachte spul is er zo af met een klein beetje water. Je kunt deze set bijvoorbeeld aanschaffen bij Bol.com.

Het is leuk speelgoed, zeker in de wintermaanden wanneer een echte zandbak geen optie is. Ik zie veel voordelen ten opzichte van klei, het kleeft minder aan je handen, zit niet tussen de nageltjes en vooral: mijn gietgrindvloer blijft schoon! Even stofzuigen en het was weg. Wel vind ik het plastic bakje niet echt stevig, ik verwacht dat dit bij intensief spelen snel zal scheuren. Wie weet brengt Goliath in een volgende versie een bakje van hard plastic uit 😉 gezien de prijs van deze leuke set hoort een degelijk speelbakje er eigenlijk wel bij.

Wat vind jij van binnenspeelzand?

ms_disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.