Uitgeprobeerd: de Allerhande Familiebox

Maaltijdboxen, ik heb ze altijd fascinerend gevonden… Niet nadenken over wat je die avond zult gaan event, maar een kant en klaar pakket voor de week aangeleverd krijgen. Er zijn verschillende merken met een maaltijdbox, de meesten werken met een abonnement. Precies de reden waarom ik er tot nu toe geen geprobeerd had. Het gemak van de maaltijdbox lijkt echter tot de grote massa doorgedrongen, want je kunt ze nu ook eenvoudig bestellen in de webshop van Albert Heijn!

Dit is hem dan, de Allerhande Familiebox.
Dit is hem dan, de Allerhande Familiebox.

En daar zit je dus niet aan vast. Sterker nog, je bestelt ook meteen de rest van je boodschappen mee want de bezorgkosten worden niet in rekening gebracht wanneer je een maaltijdbox besteld. Speciaal voor gezinnen met kinderen lanceerde Albert Heijn de Allerhande Familiebox, getest met een uitgebreid kinderpanel. Ik kon mijn geluk niet op, want wij mochten de allereerste versie uitproberen naar aanleiding van ons bezoek aan het Proefpark.

Unboxings zijn altijd razend interessant, helemaal als er zoveel dingen uit de doos komen.
Unboxings zijn altijd razend interessant, helemaal als er zoveel dingen uit de doos komen.

Verrassing!

Dat nieuws hoorde ik niet via de mail, nee er werd een flinke doos bezorgd. Ik in de stress want er stond op ‘maaltijdbox’ en hij was vroeg in de middag bij buren bezorgd… Gelukkig bleek er geen bederfelijke waar in te zitten, maar een ontzettend leuke uitnodiging om de Familiebox eens te proberen op een tijdstip dat ons goed zou uitkomen. Inclusief bordjes, kommetjes, bekers, placemats en servetten! Dit leuke biologisch afbreekbare servies is gewoon bij Albert Heijn te koop. Het cadeausetje van de giraf is echt een leuk en nuttig kraamcadeautje, maar wij hebben het voor de gelegenheid toch maar uitgepakt voor ons enthousiaste kleutertje.

Lees ook: De review die ik nooit heb geschreven

Hoe werkt zo’n maaltijdbox?

Je surft naar de webshop van Albert Heijn en selecteert de maaltijdbox die je hebben wilt. Er is een 2-persoons inspiratiebox te krijgen, maar sinds kort dus ook de familiebox die wij hebben geprobeerd. Daar staan 4 gerechten, waarvan je er 3 selecteert voor jouw box. De familiebox is geschikt voor gezinnen met 2 kinderen. Wij konden kiezen uit:

 • Thaise Tofuroerbak met komkommer, tomaat en ananas
 • Goudbruine broccoli tonijntaart
 • Penne met gehaktballetjes in homemade saus
 • Kipreepjes met gepofte aardappel en rauwkost

Gezonde maaltijden dus, getest op een kinderpanel. De maximale bereidingstijd was 30 minuten. Aangezien ik zelf geen vis lust, was de keuze snel gemaakt. Daarna heb ik nog even verder geshopt om er direct wat zware boodschappen bij te bestellen. Scheelt weer sjouwen.

Lees ook: De proefbox van HelloFresh, is het wat?

Hoe moet ik de Allerhande box betalen?

Toen wilde ik afrekenen, maar dat kon dus niet. Je hoeft pas te betalen bij de bezorger aan de deur, met je pinpas! Lekker makkelijk bestellen dus. Wel registreer je jezelf als klant en daarbij voer je ook je bonuskaartnummer in, zodat je gepersonaliseerde aanbiedingen kunt krijgen. Wel kreeg ik een leuke verrassing te zien op mijn ‘bonnetje’: Albert Heijn voegde zomaar wat gratis producten toe om uit te proberen. Een Danone Oikos yoghurt en Haribo Vrolijke drop. Wat leuk! En spaarzegels zaten erbij, van de huidige spaaractie.

Lees ook: Getest Marley Spoon maaltijdbox

Rij toch niet stilletjes ons huisje voorbij?

Op de bezorgdag waren we met z’n allen toch een beetje excited. Het voelt best luxe om je boodschappen te laten bezorgen. De bezorger zou na het avondeten komen en inderdaad zag ik de Albert auto voorbij rijden terwijl ik in de keuken bezig was. “Hij komt eraan meiden!” riep ik en ze stormden naar buiten… waar de auto vrolijk doorreed. Tja, populaire bezorgdienst he? Meer mensen uit de buurt hadden een bestelling gedaan. Maar daarna kwam hij bij ons. De bezorger bracht alle spullen netjes in de keuken. Daar gaf hij uitleg over de bezorgdienst, omdat dit onze eerste keer was. Omdat we de krat direct weer meegaven, hoefden we daar geen statiegeld voor te betalen. Statiegeldflessen kun je bij een bezorging ook gewoon inleveren!

Lees ook: Turks ontbijtrecept: Menemen

De maaltijden uit de Familiebox

De Allerhande Familiebox is te gebruiken als leuk knutselproject voor de kinderen, inclusief een los knutselvel. Je kunt er een boerderij van maken. Dat hebben wij wegens drukte niet gedaan, maar we hebben natuurlijk wel de maaltijden uitgeprobeerd. Hoewel, zelf hoefde ik er weinig aan te doen. Bij ons thuis kookt Da Husband en hij vond het voor een review verstandig om die trend voort te zetten. Ik ben namelijk niet zo handig in de keuken en het zou zonde zijn als ik iets liet mislukken. Bovendien kon ik me nu focussen op de fotografie. En het proeven natuurlijk, laten we dat niet vergeten 😎

Mijn dochters zijn lastige eters. Als ze er geen zin in hebben weigeren ze ook maar een hap te proeven. Met deze familiebox hoopten we dan ook wat nieuwe ideetjes op te doen om hun smaakpapillen te trainen richting nieuwe gerechten. Da Husband en ikzelf vinden het erg leuk om zo nu en dan iets nieuws te proberen, dus wij hadden er zin in. Hoe ging het?

Lees ook: Ratatouille recept met chipolata paprika kidneyboon worstjes

Penne met gehaktballetjes in homemade saus

ingredienten penne in homemade saus

We begonnen met het pastagerecht. Redelijk vertrouwd dus we hoopten dat dit er bij de dames in zou gaan. De eerste hindernis bij dit gerecht was ikzelf… in de bijgeleverde gehaktballetjes voor dit gerecht zat namelijk kaas. Dat lust ik echt niet! Voor mij dus de vegetarische variant. De rest van het gezin strooide wel vrolijk de Parmezaanse kaas over hun maaltijd.

Lees ook: Gezonde regenboog gerechten met kookboek Vegan Rainbow Food

home made saus in de pan

In het recept stond een tip om de kids extra groenten te laten eten: de spinazie meeblenderen door de saus. Da Husband vond dat verstandig en maakte dit 50/50, een deel van de spinaziebladeren door de blender en de andere helft als beschreven. Zo konden we zien of ze het anders wel zouden nemen.

Lees ook: Groenten eten? Maak er een spelletje van!

blenderen pastasaus

Als verwacht werd er voor de maaltijd flink gemokt, maar toen ze over de eetdrempel heen waren hebben beide dames goed gegeten. Zelf vond ik het wel lekker, de zonder kaas variant. Alleen een beetje weinig, omdat ik het vlees niet nam. De complete maaltijd ging op…

Kipreepjes met gepofte aardappel en rauwkost

ingredienten kipreepjes gepofte aardappel

Op dag twee gingen we voor het aardappel gerecht. We hadden nog niet eerder zelf aardappels gepoft, maar dat is echt easy peasy! Albert Heijn heeft ze in een speciale verpakking met stoomventiel. Er staat op 9 minuten in de magnetron en klaar, maar die van ons waren nog een beetje had dus ik zou het iets langer doen. Ik heb de salade van dit gerecht gemaakt en die hebben we daarna vaker gegeten.

Lees ook: Recept Frittata met zalm na de Blogboot Tasty

De dressing hield ik voor de kinderen even apart, die houden niet zo van azijn. Ik wel!
De dressing hield ik voor de kinderen even apart, die houden niet zo van azijn. Ik wel!

De oudste begon enthousiast aan deze maaltijd, nam een kipreepje en zei dit heerlijk te vinden. Om vervolgens te weigeren nog iets te eten. De jongste at nog minder. Zelfs de komkommertjes uit de salade (die ik speciaal daarom zonder dressing had opgediend) wilden ze niet. Het idee van gepofte aardappel vonden ze maar vreemd, al moesten ze van ons wel een hapje proeven. Erg jammer, want papa en mama genoten van de kipshoarma en salade. Wat mij betreft had er wel iets meer vlees en knoflooksaus bij gemogen, jummie!

Lees ook: Recepten van het snoeptomaatjes kinderkookfeestje

kipreepjes wokken

De gepofte aardappels hadden er eigenlijk nog een minuutje langer in gemoeten dan de aangegeven 9 minuten voor het mooie, ze waren nu op plekken nog wat hard. De salade hebben we met een barbecue nogmaals gemaakt en shoarma eten we ook regelmatig. Ik was zelf blij verrast dat je in een handomdraai een aardappelmaaltijd op tafel zet. Niks geen gepruts met aardappels schillen en dan heel lang koken, maar hop 10 minuutjes in de magnetron en klaar.

Thaise tofuroerbak met komkommer, tomaat en ananas

ingredienten roerbak

We sloten af met het rijstgerecht. Eentje die ik nogal spannend vond omdat ik als enige in het gezin weleens tofu gegeten heb en dat helemaal niet lekker vond. Even verzwegen voor de kinderen, want voor hen en voor da husband was dit iets nieuws. Mijn man en ik smullen graag van curry’s dus ik had goede hoop. Alleen… mijn man én de kinderen houden niet van warm fruit / warme tomaat. De jongste heeft nog wel de warme komkommer met rijst gegeten, dat vond ze wel lekker. Ons hele gezin blijkt geen tofu te lusten, we gruwelden er echt van maar iedereen heeft het geproefd.

Lees ook: Jasminas ultieme recept: gember kip!

alles netjes gesneden

Aangezien de kinderen de avond ervoor ook al vrijwel niet gegeten hadden, ging er voor mijn 3 huisgenoten toch maar een pizza in de oven. Ik heb zelf de tofu overal uitgevist en alle lekkere komkommer, tomaat en ananas uit de pan gevist en op mijn eigen bord gedaan. Heerlijk! Met kip was het nog lekkerder geweest. Bij ons was dit gerecht geen succes, maar ik las zojuist de review van Healthy Kelly waar dit de topper van de drie was. Bij ons was dat de pasta, die bij haar minder scoorde. Grappig hoe smaken verschillen!

Dus is het wat zo’n maaltijdbox?

Als je kinderen al slechte eters zijn, zoals die van mij, dan maakt het helaas niet uit of de recepten van een maaltijdbox door een kinderpanel zijn getest. De avondmaaltijd is meestal uitdagend, we zijn echt blij als ze zonder morren eten. Het lastigste blijft altijd het eerste hapje, als dat eenmaal geproefd is loopt het wat soepeler. Is dat herkenbaar? Wel vonden mijn man en ik het erg leuk om eens wat nieuwe, snelle gerechten te kunnen uitproberen. In deze exacte vorm zullen we ze niet herhalen, maar we kregen er wel inspiratie van om mee aan de slag te gaan. Zoals de salade! Bovendien was het heel erg makkelijk en scheelde het veel gepieker om voor 3 dagen al je avondmaaltijden al in huis te hebben. Wij werken niet met weekmaaltijden en bedenken vaak per dag wat er die avond op tafel komt. Nu hoefde dat niet én waren de benodigdheden al in huis. En alles was supersnel te maken.

Lees ook: Koken met kinderen: ontbijtrecepten met fruitmoesjes

Handige weetjes over de Allerhande Familiebox:

 • Enkele dagen voor bezorging krijg je een e-mail met tips; welke basisbenodigdheden er niet in de doos zitten dus. Denk aan olijfolie, zout en peper.
 • Vlak voor de bezorging ontvang je een sms-je dat je bestelling on the road is!

Ik ga de gerechten in de gaten houden, misschien proberen we dit nog een keer uit. Het was toch wel spannend op een leuke manier wat er uit de doos zou komen!

Lees ook: Knutselen en tekenen met Jill en recept pannenkoektaart

Heb jij lastige eters thuis? En heb je weleens een maaltijdbox geprobeerd?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. marjon zegt:

  Deze maaltijden zien er idd wel prima uit. Ook voor kinderen.
  En begrijp ik goed dat je deze box gewoon los kan bestellen, zonder meteen een abonnement? Dat vind ik persoonlijk wel prettig. Voor een keer namelijk best leuk om eet tips op te doen, zoals jij ook al zegt.

 2. Bianca zegt:

  Ik heb sinds een aantal weken de Hello Fresh-box voor 3 maaltijden per week. Het bevalt mij erg goed, want: in elk geval 3 avonden niet nadenken maar koen en met een half uur een gezonde maaltijd op tafel; aan huis bezorgd; ruime keus (uit 8 maaltijden er 3 kiezen!) en lekker. Vaak is het iets dat mijn kinderen ook wel willen eten, soms niet en dan kook ik een beetje aardappelen en groente en vlees apart voor de kinders. En soms pauzeer ik een week, als het me helemaal niet aanstaat of het anderszins niet uitkomt. Het bevalt mij erg goed!

 3. Het ziet er allemaal lekker uit moet ik zeggen.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dat was het ook, alleen de tofu en kaas niet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.