Gezonde regenboog gerechten met kookboek Vegan Rainbow Food

Regenbogen, wie houdt er niet van? Ik in ieder geval wel, dus superleuk dat ik het nieuwe kookboek Vegan Rainbow Food van Jason Tjon Affo kreeg toegestuurd. Ik ben zelf niet vegan, maar vind het wel fijn om gezond en gevarieerd te eten met mijn kinderen. Wanneer ik ze een regenboog gerecht voorschotel, heb je een grotere kans dat het in ieder geval geproefd wordt. Dit kookboek met 60 recepten in regenboogkleuren laat zien dat plantaardig eten verre van saai is. Als je eet volgens de regenboog, krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen.

vegan rainbow food

Je bouwt met de recepten uit dit boek een feestje op je bord door ingrediënten te combineren die van nature al de kleuren van de regenboog hebben. Eventueel kun je nog wat natuurlijke kleurstoffen gebruiken om je gerechten écht de wow-factor te geven. De Surinaams-Nederlandse Jason Tjon Affo, bekend van lifestyleplatform @theindigokitchen heeft met Vegan Rainbow Food zijn 3e kookboek uitgebracht. Leuk om te weten: alle fotografie, styling én de recepten heeft hij zelf gemaakt.

vegan rainbow food
Hoe cute is deze bento lunchbox?

Lees ook: Rainbow Sodastream Giveaway!

Over het kookboek

Aan het begin van het boek geeft de expert op gebied van vegan eten (zijn boek Vegan Soul Food is uitgeroepen tot Beste Vegan Kookboek van 2020) je even wat uitleg over de verschillende kleuren ingrediënten en wat deze voor je doen. In blauwe en paarse producten – denk aan blauwe bes, bieten, pruim of rode uit – zitten bijvoorbeeld anthocyanen, dit zijn krachtige antioxidanten die (naast preventie van Alzheimer, kanker en diabetes type 2) bepaalde ouderdom effecten tegengaan. Nice to know! Hij vertelt hoe je deze kleuren het beste in je gerechten verwerkt en geeft tips over de basis van jouw vegan voorraadkast. Met die regenboogsushi’s van de cover van dit boek, maar je sowieso indruk. Ik vond de bentobox met beertje ook heel erg cute.

vegan rainbow food

Wat ik er van vond?

Ik ga dit boek zelf doorgeven aan iemand die vaker vegan eet. Er staan erg veel recepten in met plantaardige kaas of roomkaas, en kaas vind ik – plantaardig of niet – gewoon blegh. Daar blijf ik ver bij uit de buurt. Die recepten vallen voor mij allemaal af, hoewel de meesten van jullie dit waarschijnlijk allemaal heerlijk zullen vinden. Ik ben niet zo’n held in de keuken. Ook sushi rijst daar houd ik niet van net als matcha poeder, plantaardige melk en spirulina poeder neem ik liefst zo min mogelijk (hoewel die blauwe kleur echt té gaaf is!). Kortom, deze blogger is te eenkennig voor de meeste gerechten om echt van dit vrolijke pareltje te kunnen genieten. Voor serieuze, complete vegans lijkt het me een prachtig cadeau. Het boek gaat dan ook naar de vader van mijn kinderen die zich meer in de vegan kringen begeeft en die het ook nog eens heel leuk vindt om met de kinderen in de keuken te staan. De regenboog sushi zullen ze zeker samen maken!

Lees ook: Eten met Nijntje: puree regenboog recept

Ik houd erg van alle regenboogkleuren in het boek, leuk ook om over de gezonde eigenschappen ervan te leren. Ik had geen idee wat aquafuba was, maar voor de blauwe vegan mayonaise heb je dit nodig en het is dus het vocht uit een blik kikkererwten! De auteur legt de herkomst van exotische ingrediënten dus goed uit, hoewel ik ‘umeboshi‘ wel even moest googlen. Hij gebruikt veel superfoods en geeft in het boek zowel recepten leuke bijgerechtjes, ontbijtrecepten, hoofdgerechten, sausjes en zoetigheden. Inclusief pareltjes uit de Surinaamse keuken van zijn roots. Alles ziet er waanzinnig uit! Zo vrolijk, zo kleurrijk! Goed voor je body en je soul was dan ook het uitgangspunt en volgens mij is hem dat uitstekend gelukt.

Vegan Rainbow Food heeft een adviesprijs van 25,99 euro en koop je bijvoorbeeld hier.

Lees ook: Verslag: Proefparade, Food of 2017

Maak jij weleens een regenboog gerechtje?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.