Getest Marley Spoon maaltijdbox + kortingscode van 25 euro!

Maaltijdboxen… ik vind dat altijd zo’n leuk fenomeen: je klikt op de website de gerechten aan die je wilt ontvangen en die week hoef je even niet meer te dralen in de supermarkt. Je weet al wat je gaat eten! Omdat je ze online besteld kun je bovendien overleggen met je gezin over de keuze die je maakt. We hebben al verschillende maaltijdboxen geprobeerd voor mijn blog en nu is Marley Spoon aan de beurt. Het leuke is dat ik voor jullie een kortingscode heb van maar liefst 25 euro, dus ook jij kunt het voordelig proberen!

Laten we iets lekkers maken!” staat er op de folder die in mijn maaltijdbox zat. Het uitgangspunt van Marley Spoon is makkelijk en lekker te koken met duurzame producten en dat moet vooral heel leuk zijn. Daarom hebben ze bijzondere recepten met verse ingrediënten en een niet al te lange bereidingstijd. Ik mocht een maaltijdbox samenstellen met 2 gerechten en de bereidingstijd indicatie is voor beiden 30 minuten.

Wat moet je zelf in huis hebben?

Bij alle maaltijdbox diensten wordt er vanuit gegaan dat je bepaalde ingrediënten zelf standaard in je voorraadkast hebt staan. Bij Marley Spoon valt het mee, slechts 4 dingen moet je hebben:

 1. zeezout
 2. peper
 3. bloem
 4. olijfolie

Wat kost Marley Spoon?

 • Een maaltijdbox voor 2 personen met 2 gerechten is 36 euro (9 euro per portie).
 • Een 2-persoonsbox met 3 maaltijden is 39,90 (6,65 euro per portie).
 • Een 2-persoonsbox met 4 maaltijden is 50 euro (6,25 euro per portie).
 • Een maaltijdbox voor 4 personen met 2 gerechten kost 48,40 euro (6,10 per portie).
 • Een 4-persoonsbox met 3 gerechten kost 60 euro (5 euro per portie).
 • Een 4-persoonsbox met 4 gerechten kost 75,20 (4,70 euro per portie).

Hoe meer maaltijden, hoe voordeliger het wordt. Met de kortingscode die ik onderaan dit artikel deel, gaat daar dus nog 25 euro vanaf. Ben je met z’n 2tjes en een baby? Dan kun je de box dus proberen voor 11 euro, wat ontzettend voordeling is. Bevalt het? Dan bestel je natuurlijk vaker. Na elke 3e maaltijdbox die je hebt ontvangen, krijg je er eentje om cadeau te doen aan familie of vrienden (bijvoorbeeld dat gezin dat moeilijk rondkomt).

Gerechten uitzoeken

De voorpret begint natuurlijk bij het zoeken van de gerechten. Als je op de site bovenaan op de knop ‘onze recepten’ klikt, zie je per week uit welke gerechten je kunt kiezen. Traditionele aardappels met groente en vlees heb ik hier nog niet tussen zien staan. Wel is er veel variatie: maaltijdsoepen, vis, vlees, vegetarisch, pasta, rijst, wraps… Echt van alles! Er valt genoeg te kiezen en je kunt er zeker iets nieuws mee proberen. Marley Spoon is tegen voedselverspilling en stuurt je dus een afgemeten hoeveelheid ingrediënten toe. Alles wat je krijgt gebruik je voor het gerecht. Inkopen doen ze bij kleine producenten en de zakken waarin de maaltijden worden geleverd zijn FSC gecertificeerd.

Op dit moment is in ons gezin papa nog de chef, dus ik heb hem 2 gerechten laten uitkiezen. Ik moest tenslotte fotograferen tijdens de bereiding. Het werd de ‘kip in romige groentesaus’ en ‘gevulde linzen-pompoensoep’. We waren ontzettend benieuwd hoe alles zou smaken.

Op de dag van bezorging stond ik precies bij een afspraak voor de deur toen mijn telefoon ging: de Marley Spoon bezorger om aan te geven bij welke buren hij de doos had afgeleverd. Altijd balen, ik hoefde maar 1 uurtje weg dus zal je net zien. Heel fijn dat ik gebeld werd, want daardoor kon ik ervoor zorgen dat alles tijdig de koelkast in zou gaan en niet te lang buiten de koelkast zou blijven. Met bezorgtijden tussen 8 en 18.00 uur vond ik het echter lastig plannen, want je bent nooit de hele dag thuis. De bezorgtijden zijn:
Dinsdag: 08:00 – 18:00 en 18:00 – 21:30
Woensdag: 09:00 – 13:00 en 17:30 – 21:30
Vrijdag: 17:30 – 21:30
Zaterdag: 09:00 – 13:00 uur
Zondag (Randstad): 17:00 – 21:00 uur

Kip in een romige groentesaus

Als eerste probeerden we de kip in een romige groentesaus. Vooral de oudste dochter eet heel erg slecht en mocht dus meehelpen in de keuken om het eten te stimuleren. Ze deed goed haar best en las voor papa ook alle instructies op. De receptenkaart is duidelijk, simpel maar mooi vormgegeven en geeft met plaatjes de stappen aan die je moet volgen. Links staat ook wat er in de zak zit, wat je zelf nodig hebt aan ingrediënten (peper, zout en olijfolie in dit geval) en welk kookgerei je moet klaarzetten (wok, vergiet, etc).

marley spoon review

Papa en dochter waren erg gezellig bezig zo samen. Wij hadden verwacht dat de kinderen dit gerecht erg lekker zouden vinden en ikzelf niet (omdat er crème fraîche in zit). Het is een pastagerecht met lekker veel sperciebonen en wortel erin. Heerlijke smaakmaker zijn de spekreepjes. Na de maaltijd was alles op. De jongste dochter weigerde ook maar 1 hap te proeven en de oudste at alleen de sperciebonen (gelukkig had papa extra pasta gekookt en apart gehouden). Helaas werd er dus zoals elke avond door de kinderen flink gemiept (dit doen ze ook bij maaltijden die ze een week daarvoor wel aten, dus ze zijn geen maatstaf bij deze review). Aan de maaltijd lag dat echter niet, wij vonden het heel erg lekker. Ja, ik dus ook! Misschien dat we een volgende keer gewoon kippenvlees gebruiken in plaats van kippendijtjes, maar de combinatie van pasta, sperciebonen, wortels, kip en spekjes was super. Voor herhaling vatbaar!

Gevulde linzen-pompoensoep

Naar de gevulde linzen-pompoensoep waren wijzelf heel erg nieuwsgierig. We verwachtten dat de kinderen de soep zouden weigeren. Wel hebben we wederom de oudste (de jongste wilde niet) betrokken bij de bereiding. Ze genoot er weer van om gezellig met papa samen bezig te zijn in de keuken. En passant gaf hij beide dames vast een stuk wortel (nog over van de romige kip), zodat er vast groentes binnen zouden zijn. Bij deze pompoensoep hoort ook overheerlijk naanbrood en limoenolie als smaakmaker.

marley spoon pompoensoep

Het rook verrukkelijk in huis tijdens de bereiding. Dochterlief roerde enthousiast in de pan. Mijn man heeft deze nog wel even gepureerd (stond niet in de instructies) om er zeker van te zijn dat de meisjes het zouden eten. De limoenolie en koriander hebben we er in bakjes naast gezet, wederom zodat de meisjes zelf konden kiezen of ze dit erin wilden. Ook heeft mijn man zoute pompoenpitjes opgebakken als extra smaakmaker. Dit gerecht hebben de meisjes gelukkig wel geproefd, het naanbrood konden ze sowieso niet weerstaan. Er zat wel veel kurkuma in, waardoor de andere smaken een beetje verdwenen. Die limoenolie haalde de smaak wel meer op vond ikzelf.

marley spoon pompoensoep

Ik vond deze soep lekker (met voldoende limoenolie), de rest van het gezin was minder enthousiast. Alleen dit gerecht vulde niet. Na het leegeten van de kom soep hadden we nog trek (ja het naanbrood ging ook op, en ja de meisjes hadden elk maar 5 happen genomen dus dat was geen maatstaf, maar wel naanbrood in de soep gedipt). Wel was het een fijne gezonde boost en de volgende dag hadden we als tussendoortje nog een kom soep. Toen was de soep ook iets dikker geworden, iets meer gebonden noem je dat toch? Wij vonden dit dus meer een voorgerecht.

Kortingscode Marley Spoon

Als ik straks op mezelf woon, ga ik zeker vaker bestellen. Zo daag ik mezelf uit om iets nieuws te proberen en toch te koken, ook als de kinderen er niet zijn. Ideaal dat je dan voor je boodschappen de deur niet uit hoeft en lekker kunt doorwerken. Dat je na 3 boxen aan iemand anders een maaltijdbox cadeau kunt doen vind ik ook heel erg leuk bedacht, ik ben gek op cadeautjes geven! Bijvoorbeeld leuk om mijn ouders te trakteren, een vriendinnetje of mijn ex die zo van koken houd, omdat ze bij Marley Spoon zowel gezinsboxen als een maaltijdbox voor 1 of 2 personen hebben. Je kunt per persoon die nog geen lid is van Marley Spoon 1 box cadeau doen. Tot en met 31 maart krijg je 25 euro korting op je bestelling wanneer je de kortingscode MARSTYLE gebruikt, op de bestelpagina.

Heb jij Marley Spoon al eens geprobeerd? Of een andere maaltijdbox?

 

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Wendy v V zegt:

  Erg handig en leuk did boxen.
  Alleen erg jammer dat ze vaak voor minimaal 2 personen zijn. Ik woon alleen en geb er dan echt teveel aan. En 2 dagen hetzelfde eten vind ik niet heel fijn. Invriezen zou kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.