Upgrade van het gourmetstel: feest aan tafel met de pizzarette

Gourmetten vinden wij altijd zo gezellig, doen jullie dat ook graag? Voor de kinderen is het echt een feestje aan tafel met alle kleine vleesjes en hapjes die we dan op tafel bereiden. Met Kerst verzamelden we alle gourmetstellen en grillplaten in de familie en maakten we er aan een hele lange tafel een gezellige avond van. Met Pasen gaan we dat anders doen: het gourmetstel heeft een upgrade gekregen!

Eten jouw kinderen bij het gourmetten ook niet meer dan een paar vleesjes en wat komkommers en snoeptomaatjes? Misschien nog een klein stukje stokbrood? Als je ze met Pasen langer wilt bezighouden aan tafel dan is de Pizzarette Grill een geweldige uitvinding.

Wij mochten hem met ons gezin uitproberen en het blijkt echt een heel leuk ding! De doos is wel iets hoger dan bij een gourmetstel, maar daar heb je alleen last van als je hem mee wilt nemen naar een familieweekend of op vakantie. Verder bergen wij hem net als het gourmetstel gewoon op zolder in de kast op. Het moet tenslotte wel speciaal blijven!

Wat is een pizzarette?

Heb jij nog nooit van een pizzarette gehoord? No worries, ik tot voor kort ook niet. Het is dus net zoiets als een gourmetstel, maar dan anders. Hij is rond en hoog en de 6 openingen waar je pannetjes in kunt zetten zijn vormgegeven als mini pizza oventjes. Je kunt hem namelijk op dezelfde manier gebruiken als een gourmetstel: bovenop de grillplaat vlees, groenten en stokbroodjes bakken en in de pannetjes een eitje of aardappelkrieltjes bakken. Maar… en nu komt het… er zitten dus ook 6 speciale spatels bij waarmee je mini pizza’s kunt maken! Beetje deeg, uitsteken, beleg erop en hoppa in het oventje. Hoe leuk is dat?

Wat is onze ervaring met de Pizzarette Grill?

Wij hebben een deegpakket van de Jumbo gebruikt om kleine pizzaatjes te maken. Dat het deeg zo plat mogelijk is, is wel belangrijk dus ik was blij dat papa dit voor z’n rekening nam. Qua educatieve waarde voor de kinderen vonden wij het wel geinig om zelf het deeg te maken. Althans, ik vond het geinig als papa dit met de meisjes zou doen.  😆 In de doos van de pizzarette zat een flyer van Tante Fanny deeg. Dit deeg hebben wij al eens mogen reviewen voor de blog en is ideaal: zit al plat opgerold in de verpakking en kun je zo in de diepvries bewaren voor wanneer het nodig is. In de doos van de pizzarette zit ook een ronde uitsteekvorm op het juiste pizza-formaat.

Er werd gewaarschuwd dat het apparaat bij het eerste gebruik zou kunnen stinken, dat was bij ons niet het geval. De pizzaspateltjes hebben we ingevet met olie voor gebruik, zoals in de gebruiksaanwijzing staat. Een gemis zijn de gewone houten spatels die je bij een gourmetstel wel hebt, dat was wel praktisch geweest voor het vlees, de paprika, champignons en uitjes die we bovenop de grill gooiden. Verder vonden we het echt een topding!

De meisjes vonden het geweldig om hun eigen pizza te bekleden met zelf gemaakte saus van verse ingrediënten en alles wat ze er nog meer op wilden. Bij ons bleek de Pizzarette Grill niet helemaal waterpas te staan, dus papa en ik hadden last van een pizza die aan één zijde sneller gaar werd dan aan de andere kant. Let er dus goed op dat je hem recht zet! En de verwarmingselementen zaten aan één kant lager dan aan andere kanten. Gelukkig waren we met z’n vieren en hadden we dus nog 2 lege oventjes over. Zo’n pizza zelf bakken aan tafel was erg leuk en gezellig om te doen. De meisjes mochten ook zelf hun pizza in de oven zetten en hem er af en toe uit halen om te kijken of deze al gaaf was. Voor het tijdelijk stallen van de gloeiend hete pizzaspatels gebruikten wij een houten snijplank.

Je moet het apparaat overigens wel met de hand schoonmaken (als ie is afgekoeld). De bovenkant kan niet in de vaatwasser. De pannetjes en pizzaspatels wel.

Voor ons gaf het pizza-element echt een extra dimensie aan de term gourmetten met deze Pizzarette Grill. Ook leuk voor de kinderen om te doen, meer afwisseling in het eten en het is gewoon best heel geinig om zo met elkaar aan tafel bezig te zijn en het deeg te zien rijzen. De kinderen hebben het er nog steeds over. Is ook leuk om bijvoorbeeld met een kinderfeestje te doen!

Bij Bol.com heb ik de Pizzarette Grill gezien voor 99,88 euro.

Had jij hier al van gehoord? Klinkt het als een leuk idee voor Pasen?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. chucky1012 zegt:

  Dat ziet er gezellig uit!
  Leuk en ik heb nooit zoiets gebruikt aan tafel.

 2. Gera zegt:

  Kan het ook met opengesneden pita broodjes?

  1. Marguerita zegt:

   Ha Gera, dat heb ik zelf nog niet geprobeerd maar ik denk dat het pizza effect dan misschien een beetje verloren gaat omdat een pita broodje sneller gaar is dan pizzadeeg. Weet niet of je beleg dan genoeg verwarmd wordt. Heb het nog niet zelf geprobeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.