De proefbox van HelloFresh, is het wat?

Boodschappenboxen vind ik altijd heel interessant. Je hoeft dan zelf niet te bedenken wat je die avond gaat eten omdat je alle ingrediënten voor verschillende gerechten én de receptenkaartjes al in huis hebt. Ik houd zelf niet zo heel goed bij wat we nu per week kwijt zijn aan boodschappen, maar het bedenken wat er die avond wordt gegeten is niet mijn hobby. Ik ben zo iemand die 3x op een dag in de supermarkt komt vanwege vergeten of verkeerde ingrediënten…

Op de Libelle Zomerweek kocht ik voor 2,50 euro (je kreeg met een coupon 50% korting, normale prijs was 5 euro) een box van HelloFresh. We hadden nog geen avondeten in huis en dit leek me wel zo praktisch. Er bleek een pizza pakket in te zitten en die viel erg in de smaak bij ons gezin. Daarom trok ik de stoute schoenen aan en informeerde ik of het voor mijn blog mogelijk was om eens een box te proberen. Dat kon!

Hoe gaat zo’n HelloFresh bestelling?

Ik zie de auto van HelloFresh hier in de buurt regelmatig rijden en nu kwam hij dus bij ons langs, keurig op zondagmiddag zoals ik wenste met vooraf een sms-je dat hij onderweg was. Wij mochten een Family Proefbox voor 4 personen samen stellen. Wat ons hierbij opviel was de grote keuze aan gerechten: we konden 3 gerechten kiezen uit 9 recepten. Zelf ben ik daarin altijd vrij kritisch omdat ik geen kaas en geen vis eet. Ook zonder die ingrediënten was er genoeg keus en mijn man wees direct de 3 gerechten aan die ik zelf ook in mijn hoofd had.

We kozen voor:

  • Salade met gerookte kip en krieltjes
  • Klassieke Indiase curry met linzen
  • Kipgyros met avocado-kikkererwtensalade

Alle 3 met een yoghurtsausje erbij. Lekker fris!

Wat kost dat?

HelloFresh heeft verschillende soorten boxen. Voor de avondmaaltijd kun je als gezegd kiezen voor Family, maar er is ook een Original box en een Veggie box voor vegetariërs. Daarnaast hebben ze nog een ontbijtbox, een fruitbox en een wijnbox.

Om het gewoon een keer te proberen bieden ze proefboxen aan. Onze box (de Familybox) kost voor 4 personen 62 euro en ze laten je op de site meteen zien dat dit neerkomt op 5,12 euro per maaltijd per persoon. Er zitten namelijk ingrediënten in voor 3 maaltijden. Wij schrokken best van die prijs, dat is ook de reden dat we het nog niet geprobeerd hadden. Maar toen de box bezorgd werd, snapten wij het wel. Zelfs mijn man – die niet heel scheutig in de complimentjes is, zeker op voedselgebied is hij erg kritisch – was heel enthousiast over de kwaliteit van de geleverde ingrediënten. Je krijgt écht goede producten om mee te werken. Elk gerecht wordt in een eigen papieren zak geleverd zodat je alle ingrediënten bij elkaar in de koelkast zet.

Leesbaarheid recepten

In een apart mapje zitten de recepten. Deze vallen op door de mooie vormgeving en de foto’s die er op zijn gebruikt. Er zat ook een foto overzicht bij van de gerechten die de volgende week in de HelloFreshbox zitten. Mijn man heeft alle gerechten samen met onze dochters van 4 en 6 bereid en dat ging door de visuele opzet heel erg goed. Ze konden op het plaatje zien wat er moest gebeuren en welke spulletjes ze moesten pakken. Hij was heel positief over de instructies en de snelheid waarmee de gerechten klaar waren. Als ik de recepten had gemaakt, was ik dankzij mijn gebrek aan keukenskills wel langer bezig geweest overigens  😆  De meisjes konden in ieder geval prima helpen, wat weer helpt bij de bereidheid om gerechten te proeven en op te eten. Iets dat bij ons thuis niet altijd even soepeltjes verloopt…

Zie dit filmpje:

Kipgyros met avocado-kikkererwtensalade

Dit gerecht is een gezonde variant op het ons bekende broodje shoarma. Makkelijk te maken en je hebt weinig vlees nodig door het gebruik van kikkererwten. In plaats van knoflooksaus, maak je er zelf een frisse komkommerknoflooksaus bij met yoghurtsmaak. Eén van de dochters deed wat moeilijk met eten, maar wij vonden dit een erg lekker gerecht. De kwaliteit van het vlees was erg goed ook.

hello fresh gerecht

Klassieke Indiase curry met linzen

Wat ons betreft was deze vegetarische curry met zoete aardappel en paksoi de topper van de 3! De dochters waren wat kritisch, maar aten met motivatie toch hun bordjes leeg. Mijn man en ik vonden het echt een heerlijk gerecht! Wij eten normaal nooit linzen, ik dacht eigenlijk dat ik ze zelf niet zou lusten. Voor de kinderen hadden we er voor de zekerheid rijst bij gemaakt. De portie was groot genoeg, ondanks meerdere keren opscheppen door ons volwassenen hielden we nog over. Het yoghurtsausje erbij maakte het lekker fris. De rode peper die er eigenlijk nog doorheen moest, hebben we vanwege de kinderen niet gebruikt maar desalniettemin smaakt het verrukkelijk. Dit recept bewaren we en willen we vaker gaan eten. We willen graag iets vaker kiezen voor een maaltijd zonder vlees, maar weten niet goed wat dan te maken. Dit is een uitgebalanceerde maaltijd en – ik zei het al – helemaal onze smaak. Erg, erg lekker!

Salade met gerookte kip en krieltjes

De laatste avond stond dit een ovengerecht op het programma. Het schoonboenen van de aardappels was nog even een klus, maar verder was ook dit gerecht eenvoudig te maken. En weer geschikt voor de kinderen om te helpen. Ze vonden dit ook lekker trouwens, vooral de gerookte kip was een traktatie. Met het warme weer viel het yoghurtsausje ook in de smaak, dat was wel opvallend want normaal maken we zoiets vrijwel nooit en nu dus 3 avonden achter elkaar.

Wat vonden we van deze HelloFresh proefbox?

De proefbox was een aangename verrassing! Je betaalt er zeker voor, maar dan heb je ook wat. We hebben 3 dagen heerlijk gegeten, het was afwisselend en we aten ingrediënten die we normaal nooit gebruiken. De kwaliteit van de ingrediënten was echt heel erg goed en de vormgeving en uitleg van de kookinstructies ook. Het recept van de vegetarische Indiase curry gaan we zeker nog eens maken, mijn man en ik hadden niet verwacht dat het zo onwijs lekker zou zijn. Een abonnement ga ik niet afsluiten vanwege de financiën, maar in de toekomst wil ik wel zo af en toe eens een box bestellen. Je komt echt uit je eetpatroon door nieuwe dingen te proberen en ik vond het gemak om alles thuis te hebben ideaal. Bij de Allerhande Familiebox  die we eerder hebben geprobeerd, vielen de porties tegen. Dat was nu niet het geval, we hadden echt voldoende en hielden elke avond nog iets over.

Dit jaar bestaat HelloFresh overigens 5 jaar en dat vieren ze door deze zomer extraatjes in de doos te stoppen. Ook organiseert het merk op zondag 2 juli een HelloFoodFestival in Lisserbroek, waar lekker gegeten kan worden.

Lees ook:

Heb jij al eens een maaltijdbox geprobeerd? Van HelloFresh of van een ander merk?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.