Ratatouille recept met chipolata paprika kidneyboon worstjes

Trek in een lekkere en gezonde avondmaaltijd? Net als 86% van de Nederlanders wil ik best iets minder vlees eten omdat dit goed is voor de planeet, maar vind ik het lastig om alternatieven te bedenken. Unox stuurde mij daarom hun nieuwe chipolataworstjes toe waarbij 30% van het vlees vervangen is door groenten. In dit geval door paprika en kidneyboon. Zo heb ik toch een vertrouwd ‘vleesje’ bij mijn Hollandse pot, maar eet ik minder vlees. Zin in een heerlijke ‘snel klaar’ ratatouille? Hier volgt het recept!

recept ratatouille chipolataworstjes

Welke ingrediënten heb je nodig?

 • 1 grote ui of 2 kleintjes
 • 3 teentjes knoflook
 • 500 gram voorgekookte aardappelpartjes of krieltjes
 • 450 gram pompoenblokjes
 • 1 courgette
 • 1 rode paprika
 • 3 el olijfolie
 • 2 takjes rozemarijn
 • 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
 • 1 blokje groentebouillon
 • 2 el vloeibare boter
 • 200 ml water
 • 4 stuks Unox chipolata paprika kidneyboon
 • Wat verse bieslook ter garnering
 • Stokbroodje

> Lees ook Turks ontbijtrecept: Menemen

Hoe maak je het klaar?

Je pelt de uit en de knoflook en snijd de uit in partjes. Was de paprika en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Was en snijd de courgette in halve plakken van ongeveer 1 cm dik.

Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de aardappelpartjes al omscheppend met de pompoen, ui en paprika zo’n 5 minuten op halfhoog vuur. Pers de knoflook erboven uit en voeg de takjes rozemarijn toe. Roer de courgette, tomatenblokjes, 200 ml water en het bouillonblokje erdoor en breng dit aan de kook. Laat de groenten ongeveer 12 minuten zachtjes koken en breng eventueel op smaak met verse peper.

Ondertussen bak je in het vloeibare bakvet de worstjes op een laag vuur in ongeveer 10 minuten bruin.

Serveer de ratatouille met een stuk stokbrood. Strooi er ter garnering wat verse bieslook overheen.

Je kunt deze ratatouille uiteraard ook helemaal vegetarisch zonder vlees eten.

> Lees ook Feesthapjes snel op tafel met de Kippiepan

recept ratatouille chipolataworstjes
Verse bieslook knippen in de tuin.

Wat vonden wij er van?

Ik vond het erg leuk dat Unox een tas vol boodschappen met recept bezorgde. Mijn kinderen waren niet thuis, maar gelukkig wilden mijn ouders ook wel proeven. Ik heb dus gezellig samen met mijn moeder in de keuken gestaan. Zij had in de supermarkt al een andere smaak chipolata geproefd (die ze iets te zout vond voor het lekkere), er zijn namelijk 3 varianten: kidneybonen & paprika, rode biet & appel en kaas & lente ui. Als je de worstjes in stukjes door de ratatouille roert, valt de zoute smaak niet zo op. Mijn ouders vonden de kaas & lente ui smaak het lekkerst. Zelf eet ik geen kaas, maar de kidneybonen & paprika chipolataworstjes vond ik erg lekker bij de ratatouille.

recept ratatouille chipolataworstjes
Het resultaat: erg lekker!

Ik vind het positief dat een bedrijf als Unox (of je worst lust) innovatief is en het vlees deels heeft vervangen om mensen te helpen bij het maken van een gezondere keuze. Volgens het persbericht eten Nederlanders op dit moment zo’n 25% meer dierlijke eiwitten dan nodig is voor een gebalanceerd dieet. De ‘Green Proteine Alliance’ stelt dat een 50/50 verhouding tussen plantaardige en dierlijke eiwitten beter is voor onze gezondheid en voor onze planeet.

>> Lees ook Ontstekingsremmers in je eten

Dat begrijp ik, maar ik moet al over zo ontzettend veel dingen nadenken dat het prettig is om juist zónder al te veel nadenken met deze worstjes meer groenten en minder vlees op tafel te zetten terwijl het wel aansluit op de Hollandse maaltijden die in mijn systeem zitten. Wat dat betreft hoor ik dus zeker tot de doelgroep. Plus het smaakt lekker, dus ik ga deze Unox chipolataworstjes ook een keer serveren als mijn kinderen thuis zijn.

Heb jij deze chipolataworstjes met groenten al geproefd?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.