Feesthapjes snel op tafel met de Kippiepan

Wij houden van feestjes en gezelligheid, mijn dochters en ik. Zelf uren in de keuken staan, is alleen niet helemaal ons ding. We genieten juist graag zoveel mogelijk van de gesprekken en de visite. Die we tegelijkertijd ook graag verwennen met lekkere hapjes!

De Sinterklaashapjes hadden we dankzij Kippie snel op tafel. Pakjesmiddag vierden we met opa en oma, de persoonlijke Video van Sint en uiteraard zakken vol cadeautjes. Dit jaar hadden de kinderen voor het eerst zelf ook de nodige inkopen gedaan. En Malle Pietje was aan het werk geweest met zijn fopcadeaus… voor mama… Pfff… 

Lekkere kiphapjes in een handomdraai

Voor mijn blog mocht ik een Kippiepan proberen en Sinterklaasavond leek me daarvoor een mooi moment. Ik bestelde de Snackpan XL van 30,99 euro bij Kippie met daarbij nog een bakje zoetzure komkommers. In deze grote snackpan zitten in totaal zo’n 90 hapjes van kip. Gehaktballetjes van kip, saté gemarineerd in ketjap, hotwings, kipvleugeltjes gemarineerd op z’n Indisch en naturel gekruide kippenpootjes.

De winkels van Kippie vind je op veel plaatsen in Nederland. Ik haalde mijn bestelling op bij de vestiging in de Aarhof in Alphen aan den Rijn. Daar vertelden ze me dat zo’n pan vol lekkere hapjes behoorlijk populair is met de feestdagen! Met Pakjesavond hadden ze 4x zoveel bestellingen als normaal in een weekend. Ik was dus niet de enige die ging voor snel, makkelijk en toch heel lekker eten. Bij het ophalen van de pan betaalde ik 15 euro borg en kreeg ik instructies: half uurtje van tevoren aanzetten en de schaal op een klein laagje water plaatsen, zodat het lekker stoomt in de pan.

Vervoer van de pan

In mijn kleine Peugeot 108 past de Kippiepan helaas niet in de kofferbak, maar met een deel van de achterbank plat ging het prima. Bij het terugbrengen heb ik de pan op de voorstoel gezet. Met een grotere auto heb je hier uiteraard geen last van. De schaal met hapjes zat in een aparte doos, zodat je zeker weet dat het eten niet door de auto vliegt bij een scherpe bocht. Wel zo fris én makkelijk met sjouwen. De doos kun je naderhand mooi gebruiken om de gekleurde papiertjes en knutselspullen van je kinderen netjes in op te bergen.

Het aanzetten van de pan wees zich eigenlijk vanzelf. Zoals je in bovenstaand filmpje ziet, is het wel handig om hem op een vlakke ondergrond te plaatsen. Op het aanrecht dus of even een brede plank op je fornuis leggen, zodat de afzuigkap z’n werk kan doen. Met een tuinfeestje plaats je deze hapjespan met een verlengsnoer makkelijk onder je veranda op je tuintafel. Schoteltjes of bordjes erbij, servetten voor het kluiven, lege bak voor de botjes en een tang om de kiphapjes op te scheppen. Dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt!

Onze ervaring met Kippie

Wat we van deze snacks vonden? Superlekker! Mijn dochters zijn lastige eters, maar hebben hun buikjes rond gegeten. En een dag later weer. Favoriet van de oudste waren de satéetjes. Mijn jongste genoot erg van de kippenvleugeltjes. Ik vond eigenlijk alles erg lekker en mijn ouders hadden ook geen voorkeur en hebben het zich goed laten smaken. Verder heb ik er bakjes met snoeptomaatjes en ongezuurde komkommers bijgezet. We hadden tijdens de Sinterklaasviering al genoeg gesnoept, dus een complete maaltijd was niet nodig. Deze hapjes waren perfect!

kippiepan eten review

Alles was goed voorgegaard en het vlees was van goede kwaliteit. De voorgegaarde hapjes die over waren, heb ik in de vriezer bewaard. Erg fijn om erbij te pakken op een later moment. Naderhand kon ik de lege hapjesschaal in de vuilnisbak doen, het deksel bij het plastic en de afgekoelde pan heb ik met een doekje afgenomen voordat ik hem terugbracht naar Kippie.

Hapjes met de feestdagen

Naast de hapjespan die ik zelf heb besteld, kun je bij Kippie ook kiezen uit kerstproducten zoals een kalkoen, een maaltijdpan met bami of nasi en kipsaus naar keuze, een complete pan met alleen maar satéetjes, spareribs of dönner… Ze hebben van alles.

Als je met de feestdagen veel visite verwacht en zelf ook wilt genieten van de gezelligheid, is zo’n hapjespan een mooie oplossing. Ook bijvoorbeeld voor kersthapjes in de klas met het diner op school. Even met wat ouders geld bij elkaar leggen en het scheelt je een hoop geneuzel in de keuken. Iedereen lust dit en kip mag met alle religies. Bovendien krijgen ze zo tenminste ook iets warms in de maag! Terwijl ik dit schrijf, krijg ik een appje wat nu handig zou zijn voor het kerstdiner met scouting… tja… rara wat ik heb getipt???

Op je nieuwjaarsreceptie of oud & nieuw feestje precies hetzelfde. Er gaat vaak wat drank in de mensen en om vervelende toestanden te voorkomen, wil je graag dat je gasten een bodempje in de maag hebben. Gewoon zo’n pan neerzetten als hapjesbuffet en iedereen kan zelf pakken wat ie wil, terwijl jullie gezellig spelletjes spelen, een film kijken, praten of na een frisse nieuwjaars- of kerstwandeling gezellig met elkaar bijkletsen en opwarmen van de koude buitenlucht. Flessen fris ernaast, stokbroodjes, salade, snoepkomkommertjes en eventueel een pan soep en je hebt een compleet buffet. Het is altijd een goed idee om ernaast gezonde hapjes te serveren!

Met welke feestjes regel jij graag een makkelijke maaltijd voor je gasten? Heb je al eens zo’n hapjespan geprobeerd?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.