Ze geloven niet meer: nieuwe Sint-magie + win

“Mama, ik weet het geheim van Sinterklaas.” Mijn jongste weet altijd interessante conversaties te starten tijdens het eten. Zo ook nu. “Oh ja?”, was mijn repliek. Even checken natuurlijk. Haar grote zus wist het sinds vorig jaar na december, maar blijkbaar is dit het eerste jaar dat ze allebei niet meer geloven. Tijd dus voor nieuwe magie, want ik ben fan van de Sint!

sinterklaas en amerigo

Sinterklaas is voor mij hét feest, want we vieren het in de periode rondom mijn verjaardag. Als hij het land in komt, weet ik dat mijn eigen feestje er ook weer aan zit te komen. Het feest zelf wil ik dus graag blijven vieren, ook nu ze niet meer geloven.

Ik geloof zelf dat we geluk hebben gehad dat dochterlief er zelf mee kwam. Las deze week op facebook bij een kennis dat het ook anders kan lopen, compleet met boze kinderen. Knijp dus in mijn handen dat het zo tussen neus en lippen door werd verteld. 

kleurplaten sint

Wat nu?

Nou, eigenlijk was ik nog even niet van plan om onze traditionele viering al te veel aan te passen. Daarom zitten de meisjes nu in het complot. We gingen naar een winkel waar ze van mij allebei een briefje van 20 in de handjes kregen en een winkelmandje. De opdracht was: koop Sinterklaascadeautjes voor mama en je zus, laat het de ander niet zien en pak het in bij de kassa. De gezichtjes begonnen te stralen en ze zijn er flink zoet mee geweest om een goede keus te maken. En daarna opnieuw want: “Mijn zus heeft in mijn mandje gekeken!”

postkamer sint

Tegen de tijd dat het 5 december is, zijn ze allang weer vergeten wat ze ook alweer hebben uitgezocht. En hoe magisch als hun cadeautjes uit de zak zullen komen en worden uitgepakt?

Voor mijzelf zijn we geloof ik wel klaar. Nu nog even stiekem wat extra dingen inslaan voor mijn meisjes en de zakken zijn weer lekker gevuld. Adventskalenders vind ik altijd leuk, sokken, een chocoladeletter, kraslot, knutselsets… Zo bont als vorig jaar maak ik het dit keer niet, haha.

Ook mag ik weer de traditionele Video van Sint in elkaar zetten. Erg leuk altijd! Ik kan dat nu nog even niet doen, want ik weet nog niet of er mensen aanschuiven bij onze viering, maar het zet altijd wel een gezellige sfeer. Gezellig de persoonlijke Sint Video bekijken en op het eind wordt verteld waar de cadeautjes staan. 

video van sint

Winactie

Lijkt het jou ook fijn om met een leuke, persoonlijke film direct de sfeer te zetten voor jullie pakjesavond? Laat dan hieronder een reactie achter. Ik mag 2 gezinnen blij maken met een bestelcode. Met deze code kun je all out gaan en voor maximaal 6 personen het alleruitgebreidste pakket kiezen op de website van de Video van Sint. Doe je mee?

De winnaars zijn geworden: Sharon van Bregt en Miranda. Van harte, ik ga jullie de bestelcode mailen!

Hoe vier jij pakjesmiddag of -avond dit jaar?

Reacties

 1. Wendy zegt:

  De jongste gelooft nog, zo’n video lijkt me voor hem erg magisch!

 2. Marange Krouwel zegt:

  Yes yes, hier in huis hebben we nog 1 believer, de oudste weet de grote mensen geheim al een tijdje maar ze doet leuk mee voor de jongste. De video van Sint lijkt ons super leuk. Fingers crossed

 3. Wendy g zegt:

  Hier het laatste jaar dat hij zal geloven dus we pakken flink uit! Veel cadeautjes en lekkers op tafel. En hopelijk met een boodschap vd sint!

 4. Marjo zegt:

  Wij hebben er nog 1 die ‘gelooft’ zo leuk daar geniet ik nog echt van. Wij vieren het op 5 december in de avond met mijn ouders. En ja oma moet van haar kleindochter haar schoen zetten en het verlanglijstje erin doen# wel makkelijk voor mama sinterklaas? weet die ook wat oma wil! De video zou echt een extra dimensie geven

 5. Sharon v Bregt zegt:

  Gezellig met onze kids bij mijn ouders met mijn zus en haar kids. Helemaal leuk!

 6. elisabeth maria martina zegt:

  de kleinkinderen gaan helemaal uit hun plaat als de sint vanaf de tv rechtstreeks met hen praat, verras hen maar met dit geweldige exemplaar #duimenmaar

 7. Nynke zegt:

  Hier ook voor het laatst een gelovige dit jaar. Lijkt me extra bijzonder. De oudste kijkt nu al uit naar lootjes trekken volgend jaar. Dit jaar wordt het nog een ouderwets Sinterklaasfeest. Met misschien een traantje…

 8. Cindy Framke zegt:

  Wij vieren het altijd op pakjesavond zelf, dus gewoon op 5 dec. Lekker gezellig met ons gezinnetje. Voor ons jongste meisje wordt dit het 1e jaar dat ze het wat bewuster meemaakt. Vorig jaar was ze net geboren. Op de dag dat Sinterklaas aankwam in ons land, op 17 nov. De sint en zijn pieten kwamen toen nog gezellig langs in het zh toen ik net bevallen was. De hele kamer zat vol met pieten. Zo leuk was dat. We hebben ook nog een dochter van 5 en bijna 9. Voor de oudste wordt dit denk het laatste jaar dat ze nog geloofd in sinterklaas. Extra genieten nog dus. En voor het eerst in ons nieuwe huisje. De meiden zeiden al “weet sinterklaas wel dat we verhuisd zijn?” Hihi. Ik zeg “sinterklaas weet alles” ?

 9. Marianne Bakker - de Boer zegt:

  Jaa lijkt me zo leuk voor onze jongedame van 4 die nog gelooft en haar broers die het spel meespelen ?

 10. Miranda zegt:

  Mijn kids geloven allebei nog en een video van Sint zouden ze heel leuk vinden denk! Ik doe dus graag mee! Aan beide kanten zijn ze de enige kleinkinderen, dus alle opa’s, oma’s, tante en oom komen altijd naar ons (10 volwassenen en 2 kids). Met lekkere hapjes en snoepgoed en meestal verzorgen wij ook het avondeten die dag.

 11. Francis Akerboom zegt:

  Wacht maar tot dat Sinterklaas weer komt. Dan gaat ze toch weer twijfelen. Haha. Ik heb zelf altijd nog ontzag voor Sinterklaas. Haha. Onze oudste weet inmiddels ook dat wij de cadeautjes kopen, maar toen ze de dvd zag vorig jaar was ze het compleet vergeten. Haha. Onze jongste is nu 4 jaar en gelooft nog heilig, heerlijk vind ik het. Wij vieren dit jaar pakjesmiddag/avond met mijn schoonfamilie. Eerst zijn de kinderen aan de beurt, en als hun naar bed zijn dan vieren wij het als volwassenen. Voor iedereen kopen we een klein cadeau en dat zonder lijstje. Dus echt gokken of dat ze het leuk vinden. Ik blijf het een geweldige tijd vinden. En met de dvd wordt het zeker een onvergetelijke pakjesmiddag/avond.

 12. Albertine v Veldhuizen zegt:

  Onze jongste weet volgens mij allang dat hij niet bestaat, maar ze vraagt het ons niet op de man af omdat ze bang is dat het dan voorbij is…denk ik…
  Ik heb iig meer het gevoel dat zij ons in de maling neemt dan andersom ?.
  Laatst kreeg ik per mail een bedankje voor het inloggen bij Sinterklaas…heeft ze met de oude man zitten facetime ofzo…wel 30x hetzelfde, want het is natuurlijk niet live ?.
  Ik weet nog niet of we het voor of na 5 december vertellen, maar ze is 8, dus het wordt denk ik wel tijd…
  Ik doe dus graag mee! Voor dit jaar is het nog leuk!

 13. Anna wienen zegt:

  Jaaaaa super leuk voor mijn dochter Julia! Ik doe graag mee

 14. Jonneke Timmermans zegt:

  Onze Tije is 7 dus misschien wel de laatste keer sinterklaas as we know it! Lijkt ons leuk om dit op deze manier met hem te beleven!

 15. MarianB zegt:

  Dit hadden mij nichtjes vorig jaar ook. Erg leuk! Dit jaar zou ik het graag voor mijn eigen kinderen en neefje en nichtje van mijn zusje willen, want wij vieren dit jaar samen Sinterklaas. Zo wordt het helemaal een onvergetelijke avond, ik ben erg benieuwd naar de snoetjes al ze zichzelf terug zien in de video!

 16. Sascha Kraus-Hoogeveen zegt:

  Lijkt me super leuk! Hier nog twee gelovers. Zoontje van ruim 3 die het nu allemaal heel goed mee krijgt en een dochter van ruim zes dus prachtig moment om zo’n video te maken!

 17. Tamar zegt:

  We vieren het op woensdagmiddag, dan zijn we allemaal vrij en komt Sinterklaas alvast zijn cadeautjes brengen. Onze dochter is jarig als de sint in het land komt

 18. Peggy zegt:

  Ohh fantastisch zou dat zijn! ? We vieren het natuurlijk met pakjesavond. De piet heeft de zak met cadeautjes verstopt, snoepgoed en pepernoten, veel gezelligheid en hopelijk ook een persoonlijk bericht van Sinterklaas!

 19. Alyt van der Heide zegt:

  Wij vieren het lekker thuis op de avond, in het weekend na 5 dec. Al drie jaar komt de dvd van Sint “zomaar” op de mat. Het perfecte moment voor de start van Pakjesavond.
  Hoewel de oudste niet meer gelooft, de dvd blijft leuk!
  Ja zo leuk dat ze hun eigen foto zien en dat Sint vertelt over hun hobby’s en eigenaardigheden.

 20. Lieke van Veen zegt:

  Ik vier pakjesmiddag bij mijn schoonmoeder. Met mijn neefjes samen.
  Ik doe graag mee voor deze video van de Sint.

 21. Jolijn kools zegt:

  OH super leuk zeg !!! Ik waag dolgraag een kansje mee want ik heb 2 dochters zie hier HEEEEEEEL blij van zullen worden ?Voor hun is de sinterklaas tijd nog helemaal spannend want ze geloven nog heilig ! Zolang ze nog geloven wil ik elk jaar wel zo een gave dvd bestellen want daar word het nog spannender en specialer mee En hoe gaaf is het als ik er 1 kan winnen 🙂
  Wij Vieren het savonds… De buurman klopt achter op het raam en hopelijk kunnen we er dan voor zorgen dat er een dvd bij de achterdeur klaar ligt en kan sinterklaas in de dvd vertellen dat de kado’s op zolder of in de schuur liggen hahahah.

 22. Het lijkt me geweldig om met zo’n filmpje onze pleegkindjes te verrassen met een écht persoonlijke boodschap van Sinterklaas!

  Wij vieren Sinterklaas klein met ons gezin, lekker samen eten en dan een film kijken. Tenminste dat denken de kindjes. Tijdens de film wordt er op het raam geklopt en blijkt sinterklaas ook voor hén (voor sommigen voor het eerst in hun leven!) cadeautjes te hebben gebracht! 🙂

  Heb er nu al zin in! 🙂

 23. elisabeth maria martina zegt:

  van harte winnaars

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.