Recept: gezond appelbrood

Wij kregen onlangs heerlijke Marléne appeltjes toegestuurd. Verpakt in schattige muffinvormpjes. Het plan is om mijn man daarmee een apple crumble te laten maken. Liefst met warme custard, op z’n Engels. Ga je liever op de gezonde toer? Dan deel ik bij deze graag het kindvriendelijke recept van gezond appelbrood met jullie, dat ik van het pr-bureau kreeg toegestuurd.

Nu het schooljaar in volle gang is, zoeken veel ouders net als ik naar een lekker en verantwoord tussendoortje voor de kinderen. Voor het 10-uurtje of als extraatje in de lunchtrommel. Een appel mee naar school is natuurlijk altijd een goed idee, dat doe ik zelf regelmatig op de favoriete manier van mijn dochters: in partjes gesneden. Door dit fruit in een brood te verwerken, wordt het geheel nog eens extra voedzaam en smakelijk. Van Marlene appels uit Zuid-Tirol kun je volgens onderstaand recept gemakkelijk dit appelbrood maken, boordevol appels en rozijnen. Aangezien ons gezin geen kaas eet, hoop ik dat één van jullie het wil proberen. Hoor graag of het in de smaak viel!

gezond appelbrood recept

Appeltjes uit Tirol

In Zuid-Tirol ligt het grootste appel aanbouwgebied van Europa. Door de ligging aan de zuidkant van de Alpen in combinatie met het Mediterrane klimaat hebben de Marlene appels een unieke smaak. De oogst begint er traditiegetrouw eind augustus: de eerste appel van het seizoen die geoogst wordt is de Royal Gala Marlene. De nieuwe oogst van deze zoete appels is nu volop verkrijgbaar!

Ingrediënten voor 1 appelbrood:

  • 250 gram cottage cheese
  • 150 gram bruine suiker
  • 3 eieren, scheutje melk
  • 75 gram rozijnen
  • 3 theelepels kaneel
  • 2 Marlene Royal Gala appels
  • 250 gram volkorenmeel
  • Klontje zachte boter en stukje bakpapier
  • 2 theelepels bakpoeder

Bereiding van het appelbrood:

  • Verwarm de over voor op 170 °C.
  • Zeef het bakpoeder door het volkorenmeel.
  • Vet het cakeblik in met boter en bekleed deze met bakpapier.
  • Vermeng de cottage cheese met de suiker en voeg één voor één de eieren toe. Roer alles tot een romig mengsel.
  • Schil de appels en hou een kwart van de appels apart. Snij dit deel in dunne plakjes. De overige delen van de appel in kleine stukjes snijden.
  • Voeg de kaneel, de rozijnen met appelblokjes en het volkorenmeel toe aan het cottage cheese mengel en doe het geheel in het cakeblik.
  • Steek ter decoratie de schijfjes appel aan de bovenkant van het broodbeslag.
  • Bak het appelbrood 45 minuten in de voorverwarmde oven van 170 °C.
  • Eet smakelijk!

Marlene appels zijn te koop in bij de groente- en fruitspecialist. Ik vind de foto’s van het appelbrood ontzettend mooi en lekker herfstig, dus als je donderdag met de staking iets te doen zoekt: lekker samen bakken en proeven met je kinderen  💡 .

Zoek je inspiratie voor de lunchtrommel van je kinderen als ze wel naar school gaan? Mama’s Liefste heeft een geweldige post vol gave foto’s met creatieve Bento Lunch. Ook geinig om samen met je kinderen te maken tijdens de herfstvakantie natuurlijk!

Zal ik vaker recepten delen op mijn blog?

Reacties

  1. Maris zegt:

    Ga ik zeker lekker maken. Ik heb gemerkt dat deze appeltjes heel lang houdbaar zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.