Review Afslank receptenbijbel

Pppfffoooeeeee dacht ik toen ik vanochtend op de weegschaal ging staan. Er is iets te veel ik bijgekomen afgelopen weken. Eerlijk is eerlijk, ik weet heel goed waar het van komt. Elke avond als het donker wordt kruip ik lekker op de bank met een beker warme chocomel en een bakje snoepgoed. Sint snoepgoed wel te verstaan. Want tja, al die kruidnoten, schuimpjes, chocoladeletters en kikkers en muizen kon ik afgelopen weken niet weerstaan. En dit jaar was ik echt extreem verzot op chocolade kruidnoten! Tel daar een aantal verjaardagen bij op, een paar etentjes, mijn eigen verjaardag, het heerlijk avondje en een nachtje All in bij Preston Palace en je weet hoe laat het is. Een paar kilo te veel en het moet nog kerst worden! Dus hup aan de slag! Dit weekend al het Sintsnoepgoed op laten maken en vanochtend op de gezonde toer!

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

Normaal eetpatroon

Eigenlijk heb ik weinig te klagen. Ik ben lang, waardoor je een paar kilo meer of minder niet snel ziet, en ik ben tot mijn 30e slank geweest. Nu heb ik wel altijd veel gesport, fietste ik naar mijn opleiding en werk en ben ik opgevoed met een mager eetpatroon. In mijn zwangerschap ben ik flink aangekomen en hield ik veel vocht vast. Ook na de bevalling hield ik nog lang vocht vast. Toch gingen ook die kilo’s er weer af en zat ik weer lekker in mijn vel. Terug naar de basis dus weer: drie gezonde, magere maaltijden op een dag, 3x een tussendoortje, niet snoepen en wat meer sporten en die kilo’s gaan er wel weer af.

Inspiratie

Toch is een beetje inspiratie wel fijn. En ook wat afwisseling voor gezonde receptjes vind ik altijd leuk.
Van Marguerita mocht ik daarom de Afslank receptenbijbel reviewen! Dit boek, wat ook als E-book verkrijgbaar is, is geschreven door Oscar Helm en bevat enorm veel gezonde recepten! De ondertitel van het boek luidt: verbrand snel overtollig buikvet zonder honger te lijden of te jojoën met simpel te maken afslankrecepten. Kijk daar houd ik van! Minder buik, geen honger en simpele recepten.

Hup aan de slag

het boek is onderbouwd met wetenschappelijke bronnen en studies. Daarnaast lees je het verhaal van Oscar zelf. Hoe hij door zijn ouders een gezond eetpatroon aangeleerd kreeg, maar in zijn studententijd steeds ongezonder ging leven en hierdoor minder energie had, steeds meer aankwam, steeds meer trek in zoet en zout kreeg en er een slecht gebit aan over hield. Door zijn eetpatroon te veranderen ging het beter met hem. En daar heeft hij zijn missie van gemaakt! Door veel onderzoeken te lezen heeft hij een methode bedacht die voor hem werkt gebaseerd op de elementen: ervaring, oermens, logica, wetenschap en cultuur.
In de receptenbijbel zijn weekschema’s gegeven om te eten waarin je veel variatie aantreft. Ook is er een lijst met gezonde tussendoortjes. Er wordt steeds aangeraden voldoende te eten en geen honger te lijden. Je voedt je lichaam met echte, gezonde producten zoals groente en fruit. Deze kan je dan ook onbeperkt eten.

Mijn afslankrecepten

Naast de methode die je kunt volgen om succesvol af te vallen en je zelf nieuwe eetgewoontes aan te leren, kun je ook gezonde recepten in je dagelijkse routine integreren. Omdat ik merk dat ik meer zoet en zout eet de laatste tijd ga ik weer even terug naar de basis van onbewerkte, pure producten, veel groente en fruit, water drinken. Een aantal recepten die mij lekker leken heb ik geprobeerd:

afslankreceptenbijbel

Ontbijtje: Havermoutpap appeltaartje voor 2 personen

afslankreceptenbijbel
Een vullend ontbijt! Ik dacht dat ik het minder lekker zou vinden omdat er geen suiker inzit, maar door de appel en rozijn is suiker toevoegen niet nodig. Ook mijn zoontje van 1.5 jaar vond dit lekker!

Diner: Courgette lasagne met ricotta en parmaham

afslankreceptenbijbel
Mijn man en ik aten dit als diner en ook ons zoontje at mee! Fijn zeg, geen pakjes, zakjes en slechte dingen. En hij smulde!
Dit recept is makkelijk en snel te maken en iedereen vond het lekker. Deze gaat dus zeker bij onze favoriete recepten horen!

afslankreceptenbijbel

afslankreceptenbijbel

Ben je nu ook benieuwd naar de Afslank receptenbijbel?
Ga dan naar de de volgende website www.afslankreceptenbijbel.nl
Het boek is daar te koop voor 37 euro. Het E-book koop je voor 27 euro.

Wat is jouw eigen favoriete afslankrecept?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.