Keek op mijn week: bedrijfszaken regelen, kraamvisite, boerderij, grote meisjesbed en bloedprikken kind

Hoera, de zon schijnt! Het is daardoor wel direct meteen heel erg warm, maar na alle kou is het fijn om af en toe een beetje te kunnen opwarmen in de zon. De was hangt lekker buiten te drogen, de waterbaan en het pierebadje zijn opgezet en we zijn allemaal vrolijker door de Vitamine D die we opsnuiven. Is dat bij jullie ook zo?

Mijn week kabbelde lekker voort, hoewel het zakelijk gezien als een sneltrein voelde. Zaterdag haalde ik mijn gewonnen moederdagprijs op bij Rijnhoek Plaza: een cadeaubon waarvan ik mijn moeder een keer op iets lekkers kan trakteren bij de cafetaria hier. Ik zocht meteen een mooi bloemstuk uit voor mezelf, heel gaaf onder een stolp! De hele week genoten van dit stukje tafeldecoratie. De jongste was mee en had geluk. Er stonden stoommachines ter demonstratie, ze werd gratis geschminkt als poesje en buiten mocht ze nog even los op het springkussen.

Piece of Happiness

Zondag laadde ik mijn auto vol met leuke spulletjes voor de Stichting Piece of Happiness. Er is weer een nieuw vluchtelingengezin in onze gemeente komen wonen met een tienerdochter en 2 tienerzonen. Het huis hebben ze al leuk ingericht met donaties, maar ik had ook nog wat goede spullen, kleding en een tas vol verzorgingsproducten. Niet dat je er iets van ziet dat mijn zolder weer wat leger is…

Lees ook: Giving back, hoe doet deze hebberd dat?

nivea sunroller
Deze week was perfect voor het uitgebreid testen van de Nivea Sunroller.

Bankrekening openen

Maandag had ik een afspraak bij de bank. Ik schreef er al over in mijn artikel ‘bloggen als baan’. Daar werd ik geadviseerd over allerlei zakelijke onderwerpen én ik opende er een bankrekening voor mijn bedrijf. Inmiddels heb ik de bankpas ontvangen en moet ik de pincode uit mijn hoofd gaan leren. Ook kwamen de formulieren binnen waarmee ik mijn man kon machtigen om de rekening te beheren, in het geval mij iets overkomt. Daarna racete ik door naar Esther die even snel een paar hele gave plaatjes schoot van mijn nieuwe bril. En toen hup weer door naar het schoolplein!

kylie minogue bril
Mijn nieuwe Kylie Minogue bril, met glitters! Foto: Esther Noordergraaf Fotografie

Boekhouder en Kraamvisite

Dinsdag bezocht ik onze boekhouder. Daar was ik al eerder geweest voor advies over het starten van een eigen bedrijf, maar nu kon ik mijn papieren overleggen. Er wordt een inlog voor mij aangemaakt waar ik al mijn bonnetjes en facturen in kan uploaden, zodat zij heel eenvoudig mijn belastingaangiftes kunnen doen. De BTW-aangifte mag dan best eenvoudig zijn, ik vind het toch prettig als dit voor me gedaan wordt. En de inkomstenbelasting, jaarrekeningen etc werken een stuk ingewikkelder.

’s Middags mocht ik met de meisjes op kraamvisite bij de prachtige zoon van mijn gastblogger Liesbeth die zaterdag geboren was. Hij lag heerlijk te slapen in zijn wiegje toen wij er waren. Wat schattig, lief en klein toch weer! Als kraamcadeautje kocht ik een zomers rompertje van Noppies en leuke bijpassende sokjes van Tumble N Dry. Uiteraard heb ik ook het babykamertje bewonderd, ontzettend leuk ingericht met hippe geeltinten en een nostalgische commode waar Liesbeth zelf ook nog op gelegen heeft.

Lees ook: De babykamer van Liesbeth

Boerderij met de kleuterklas

Woensdag reed ik met enkele kleuters uit de klas van mijn jongste naar een boerderij in de buurt. Hier was een enorme loopstal met heel veel koeien, kalfjes en stieren. We kregen uitleg over de melkrobot en zongen met elkaar het liedje van het koetje en het kalfje die samen in de wei liepen. Erg leuk zo’n uitstapje!

ockyz
Bij zwemles hebben we die middag de speciale zwemsokken van Ockyz uitgeprobeerd.

Hemelvaartsdag: kind met opruimkriebels

Donderdag rommelden we wat in huis. Ik maakte een begin met het opruimen van de poppenspullen en het speelkeukentje op één van de kinderkamers. Er moest plek gemaakt worden op de kamer van de jongste, die uit haar peuterbedje begon te groeien. Daarna moest er beneden het een en ander gebeuren, maar mijn oudste dochter verdween naar boven… Ze was daar heel lang heel druk bezig. Verbaasd constateerde ik dat ze de complete bovenverdieping helemaal zelf had opgeruimd! Ze was begonnen op haar eigen kamertje, had toen de kamer van haar zus verder gedaan, de badkamer netjes gemaakt en zelfs op onze slaapkamer het een en ander bij elkaar gezet. Ongelooflijk! Ik heb haar heel hard geknuffeld, dat begrijpen jullie. Wat heb ik een bewondering voor mijn lieve meisje! Daarna hadden de meisjes samen buiten dikke pret met de waterbaan en het mini-zwembadje.

kinderchocolate
We mochten Kinder Chocolate proeven, jummie!

Grote meisjes bed

Vrijdag werd het grote meisjes bed van mijn kleine moppie bezorgd. Wat een stap toch weer! Het peuterbedje werd gelukkig snel verkocht via Facebook en zal komend weekend worden opgehaald. Manlief was gelukkig thuis en heeft het bed meteen in elkaar gebouwd. Het matras werd woensdag al geleverd, dus dat kon al een paar dagen luchten. Deze dag werden ook het nieuwe dekbed en dekbedovertrek bezorgd, allemaal bij Bol.com vandaan. Wel zo makkelijk. Dochterlief was verguld met haar nieuwe bed en vond het overtrek dat mama had uitgezocht prachtig <3. De pakketbezorger bracht ook de nieuwe keukenkraan mee, dat was helaas nodig in verband met lekkage van de oude… We hebben weer een flink kapitaal gespendeerd deze week, gelukkig was er vakantiegeld gestort. Het volgende spaardoel is de bijpassende kledingkast.

Voor het eerst bloedprikken

Minder leuk waren de belevenissen van mijn derde groeper. Ze heeft al een tijdje een bult in haar nek, waarmee we al eerder naar de huisarts zijn geweest. Vandaag begon hij pijn te doen en we waren alweer de benodigde paar weken verder na het vorige consult. Waarschijnlijk is het iets met de lymfeklieren, om meer duidelijkheid te krijgen moest ze voor het eerst bloed laten prikken. We konden kiezen om dat meteen in het ziekenhuis te laten doen, of na het weekend in onze eigen woonplaats.

Om haar niet te lang in de zenuwen te laten zitten, kozen we voor het ziekenhuis. Dat was een goede keus. In het Groene Hart Ziekenhuis hebben ze een speciale behandelkamer voor kinderen onder de 10, waar dit gebeurt. Dochterlief mocht bij mama op schoot, er werd de Sprookjesboom aangezet op de tv en de kamer was kindvriendelijk ingericht. Omdat ze wat angstig was, werd er voor de zekerheid een verpleger bij gehaald zodat er niets mis kon gaan met prikken. Gelukkig viel het haar allemaal reuze mee toen de prik er in zat en geïnteresseerd keek ze hoe de buisjes met bloed gevuld werden. De verpleging vertelde er alles over en lieten haar ook dingen zien. Vooraf was haar bovendien verteld dat ze na afloop een leuk presentje mocht uitkiezen. Trots op mijn dappere meisje!

Dat was mijn week! Morgen weer verder met het slaapkamertje en zondag met de meisjes naar een (kinder)boekpresentatie.

Heb jij nog leuke plannen? Was er waterpret in je achtertuin? Of heb je afgelopen week iets bijzonders beleefd?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Helene zegt:

    Het weer is echt tropisch. Heerlijk. Erg knap hoe je alles zo kunt combineren: jaarrekeningen, voor de kinderen zorgen, bloggen én genieten. Ik doe het je niet na : )

  2. Natasja zegt:

    Ik vind je nieuwe bril erg leuk! Spannend, wachten op de bloeduitslag. Ik duim dat het meevalt!

  3. Mom zegt:

    Druk weekje had je en wat een mooi bed staat er nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.