5 onopvallende manieren om je huis fijner te maken

Bij een makeover van je huis denk je vaak aan opvallende eyecatchers, maar het kan ook subtieler. Soms is een simpele maatregel genoeg om je woongenot te verhogen. Zonder dat het direct heel erg opvalt. Ik deel vandaag 5 subtiele veranderingen voor je huis, die het leven nét even wat aangenamer maken. Heb jij ook een subtiele tip?

wooncomfort

Nieuwe kranen

meir black keukenkraan
Foto: Mastello

Ik vind de zwarte kranen trend dus helemaal tof. In mijn huurwoning mag ik geen complete badkamer- of keukenmetamorfose doen, maar de kraan vervangen mag wel. Er hangt dus in mijn badkamer een fijne regendouche. In het toilet en de keuken zou ik de kraan nog willen vervangen. Misschien wel met zo’n mooie matzwarte. Mijn handige vader zou dan ook weer even van de straat zijn, want een kraan vervangen is een leuk klein klusje. Op deze pagina van Grohe vind je een handige tutorial.

Hor voor de ramen

velux witte hor
Foto: witte hor van VELUX

Een goede nachtrust is cruciaal voor de kwaliteit van ons dagelijks leven en ons gevoel van welzijn. Je slaapkamer goed verduisteren en een aangename temperatuur met voldoende frisse lucht zorgen voor een lange en ontspannen nachtrust. Zelf slaap ik een stuk beter sinds ik dankzij horren geen last meer heb van zoemende muggen. Kan ik ook gewoon in een zwoele zomernacht mijn raam openhouden. 

Scherpe heggenschaar

gardena
Foto: GARDENA

Wanneer de kans op vorst is verdwenen, is het ook tijd om weer in de tuin aan de slag te gaan. Een strak gesnoeide heg oogt net weer even wat beter. GARDENA heeft dit tuinseizoen een nieuwe collectie heggenscharen die weer wat scherper zijn. Ze zijn ontwikkeld voor het snoeien van hagen maar zijn ook geschikt voor struiken, klimplanten en gras. Verkrijgbaar via tuincentra, dhz-markten en webshops vanaf € 32,99. 

Badkameraccessoires

brabantia zwart
Foto: Brabantia

Een paar andere accessoires in je badkamer kunnen ook direct een luxer gevoel geven. Interieurmerk Brabantia komt met een waterval aan nieuwe badkamerartikelen – van zeeppomp tot douchewisser en personenweegschaal, en van tandenborstelhouder tot zeepbakje en badkamer caddy. Twaalf verschillende kwaliteitsproducten in donkergrijs en wit om van je badkamer een oase van stijl te maken. Dat zwarte prullenbakje en die donkere douchewisser, vind ik zelf heel erg gaaf. Luxe en praktisch is hun badkamercaddy. Hiermee houd je al je nagelvijlen, flesjes, borstels en scharen georganiseerd. Of gebruik hem voor de elektrische tandenborstels van het hele gezin! Overtollig water loopt weg door de gaten in de bodem, waardoor alles droog en geventileerd blijft. De antislip-onderkant voorkomt dat hij wegglijdt. Schoonmaken? Haal het binnenwerk eruit en het is zo gepiept. Netjes! Deze nieuwe lijn is verkrijgbaar vanaf april.

Bestekorganiser voor het overzicht

bestek organiser joseph
Foto: JosephJoseph

Een ongeorganiseerde keukenla kan een bron van ergernis zijn. Joseph Joseph heeft hiervoor een handige oplossing: de bestekorganiser. Door de vakken niet alleen naast elkaar, maar ook boven elkaar te plaatsen kun je een complete bestekset in deze organiser kwijt. Alle vorken, lepels en messen passen keurig gerangschikt naast elkaar in de keukenla. Elk vakje heeft een handig pictogram van de besteksoort die erin hoort en de organiser heeft antislipvoetjes waardoor hij niet gaat schuiven. Geschikt voor lades met een minimale hoogte van 8 cm. Voor kleinere keukenlades zijn smallere organisers verkrijgbaar, in verschillende kleuren. 

Meer wooninspiratie lees je hier.

Welke onopvallende handigheidjes zou jij kunnen gebruiken?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.