Review Pure Obagi: waarom gebruik je een vitamine C serum?

Een professioneel vitamine C serum is de laatste toevoeging aan mijn beauty routine. Je smeert zo’n serum ’s ochtends op je gereinigde gezicht, voordat je eventueel zonnebescherming of make-up gebruikt. Tot voor kort had ik geen idee hoe je zo’n serum gebruikt en waarom, maar nu ben ik ‘hooked’. Wil je weten wat de voordelen van een vitamine C serum zijn? Lees dan snel verder.

pure obagi vitamine c serum 15%
Je meet de druppels af met een druppelaar. Dit was mijn huid voor het 1e gebruik.

Voor veertigers is het een ideaal product, omdat het huidveroudering (en dus ook ouderdomsvlekjes) tegengaat. Deze serums zijn in verschillende sterktes verkrijgbaar, het merk Pure Obagi stuurde mij er één toe van 15% voor deze review: het Obagi C-serum 15%. Voor een wat gevoeligere huid adviseren ze een lager percentage. De variant met 20% vitamine C is de meest krachtige, maar ik wist zelf niet goed hoe mijn huid er op zou reageren.

Hoe gebruik je een vitamine serum voor je gezicht?

Ik vond het best spannend om een vitamine C serum te reviewen, omdat ik geen idee had hoe je dit moet gebruiken. Het blijkt eigenlijk heel simpel. ’s Ochtends plons ik net als altijd koud water over mijn gezicht. Dan doe ik met de druppelaar een paar druppels op een vinger, die ik over mijn vingers verspreid en dan aanbreng op mijn gezicht. Daarna herhaal ik dit tot het hele gezicht is ingemasseerd en eventueel ook de hals en het decolleté. Daarna kun je eventueel nog een vochtinbrengende crème gebruiken en/of zonnebescherming.

Wat is mijn ervaring met Obagi Medical Professional-C serum 15%?

Het ‘15% L-ascorbic acid vitamine C Serum’ dat ik kreeg toegestuurd heeft een prijs rond de 100 euro. Er zit dus ascorbinezuur in, oftewel vitamine C. Je lichaam gebruikt deze stof om wonden te laten genezen, voor de afweer en het bloed. En er zijn dus ook schoonheidsproducten als dit serum waarin het als hoofdingrediënt wordt gebruikt om de huidveroudering tegen te gaan. Vitamine C stimuleert de collageenproductie van je huid, reduceert fijne ouderdomslijntjes in je gezicht en beschermd de huid tegen vrije radicalen en schadelijke UV straling. Ik heb het de afgelopen maand gebruikt zónder aanvullende moisturizer. Gewoon om even het effect te bekijken van alleen dit serum zonder aanvullende producten.

pure obagi vitamine c serum 15%
Voelt heel anders dan een gezichtscrème!

Het serum ruikt een beetje sinaasappelig en voelt tussen je vingers een beetje olie achtig aan. De eerste keer was het even wennen, een druppel druipt ook snel van je vinger af, maar daarna is het een fijn en herkenbaar huidritueel om het serum aan te brengen. Ik was er door Pure Obagi op geattendeerd dat het aanbrengen zou kunnen tintelen als je huid heel gevoelig is, door de werkzame stoffen. Dat was bij mij niet het geval. Wel ziet de huid op de wangen en decolleté wat roder, iets beter doorbloed. Dat is na een paar minuten weggetrokken. Sowieso trekt het serum direct in de huid, veel sneller dan een crème.

Omdat ik geen aanvullende moisturizer gebruik, is mijn huid niet vettig meer (wat wel zo was met een vochtinbrengende gezichtscrème). Mijn huid is na een maand minder vlekkerig dan ervoor en helder, zonder puistjes en ik heb de indruk dat ik inderdaad iets minder lijntjes in mijn gezicht heb. Dat de huid iets elastischer is. Het ziet er gezond en helder uit qua teint. Wat dat betreft heeft een maand lang dit serum gebruiken zeker een positief effect gehad, een frissere uitstraling met minder lijntjes. Zeker nu mijn wimperextensions weer zijn bijgewerkt, ben ik erg tevreden over de ‘look’ van mijn gezicht.

pure obagi vitamine c serum 15%
Inmasseren op je gezicht, hals en decolleté.

Ingrediënten van het Professional-C serum 15%

Voor wie gevoelig reageert op bepaalde producten, wil ik delen welke ingrediënten er in dit product zitten. Overigens is de waarschuwing op de verpakking ook heel duidelijk: niet bij de ogen, in de neus of mond laten komen. Daar is het niet voor bedoeld. Ik heb dus zelf een aparte oogcrème en lipbalsem gebruikt tijdens de testperiode. Er zit in: propyleen glycol, water, alcohol denat (dit voorkomt dat mensen het product opdrinken, bizar hè?), ascorbinezuur (vitamine C), ascorbyl glucoside, parfum, amyl cinnamal, benzylbenzoaat, hexyl cinnamal, limoneee.

Over het pakketje

Bij het pakketje van Pure Obagi zat trouwens een leuk kaartje! Er staat op: “Say hello to your new favourite. This package is happy to see you, too. We hope this package brightens your day as much as your order has with ours!” Oftewel: ‘Zeg hallo tegen jouw nieuwe favoriet. Dit pakje is ook blij om jou te zien. We hopen dat dit pakketje jouw dag net zo opvrolijkt als jouw order bij die van ons heeft gedaan!’ Inspirerende tekst vond ik zelf. Het doosje zat verpakt in mooi vloeipapier van het merk en natuurlijk beschermende materialen.

pure obagi vitamine c serum 15%
Het resultaat na 1 maand gebruik.

Nu ik ervaar hoe mijn veertigershuid op het 15% product reageert, denk ik dat ik een volgende keer voor een vitamine C serum van 20% ga. Ik ga tenslotte richting de overgang en merk de afname van oestrogeen al (ondanks pilgebruik). Dit serum vermindert inderdaad de lijntjes en opkomende ouderdomsvlekjes in mijn gelaat. De huid oogt en voelt rustiger, dus ik ben er blij mee.

 

Dankjewel Pure Obagi voor het fijne reviewproduct dat ik mocht ontvangen. Neem een kijkje in hun webshop voor meer informatie over dit serum hun andere beautyproducten.

Gebruik jij een vitamine serum? Wat zijn jouw ervaringen hiermee? Werd je huid ook rustiger?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Marian zegt:

    Ik heb wel eens gehoord dat je met een vitamine C serum een goede zonbescherming moet gebruiken omdat je dan sneller verbrand? Klopt dat? Heb je daar iets van gehoord bij dit bedrijf?

    1. Marguerita zegt:

      Nee, gewoon je normale zonnebescherming er zit al een deel uv bescherming in maar geen spf ofzoiets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.