Biodermal oogcrème tegen wallen en donkere kringen

Een frisse heldere oogopslag, zo belooft het nieuwste product van Biodermal. Een oogcrème tegen donkere wallen en kringen. Je zou na 2 weken smeren resultaat moeten zien. Ik was – net als jij afgaand op de reacties op social media – ontzettend nieuwsgierig of het zou werken. Vermindert dit echt de zichtbaarheid van wallen? Worden de donkere kringen minder? En zou het ook de huid rondom de oogcontour verstevigen zoals de verpakking belooft? In dit artikel een voor en een na foto van deze veertiger die de beloofde verbeteringen zeker kon gebruiken.

biodermal tegen wallen en donkere kringen

Biodermal noemt geen leeftijdscategorie, maar heeft deze oogcrème voor jong en oud ontwikkeld. Dus of je nu wakker ligt van stress, jonge kinderen, door nachtdiensten of dat je huid verslapt omdat je het geluk had steeds weer een jaartje bij je leeftijd op te mogen tellen… Iedereen die meent last te hebben van wallen, donkere kringen of de eerste rimpeltjes kan ermee aan de slag.

 

Wat doet deze crème en welke ingrediënten zitten er in?

Deze oogcrème verstevigt de huid. Vitamine B3 oftewel Niacinamide verbetert de huidelasticiteit en stevigheid omdat het de collageenproductie stimuleert. Er zitten peptiden in die effectief zijn, maar mild (en daarom geschikt voor de tere huid rondom de ogen) en de zichtbaarheid van wallen tegen gaan.

Donkere plekjes ontstaan als er minder collageen en elastine in de huid wordt aangemaakt. Dat maakt de huid dunner, waardoor (donkere) bloedvaatjes zichtbaarder zijn. De combinatie van de peptiden met de vitamine B3 zorgt er daarom voor dat de donkere kringen en pigmentvlekjes rond de ogen verminderen.

Daarnaast hydrateert de crème. Hiervoor gebruikt Biodermal huideigen hyaluronzuur en panthenol (pro-vitamine B5) die de oogcontour door deze extra verzorging er fris en minder vermoeid uit laten zien.

Over jullie testpersoon

Ik heb deze crème dus 2 weken (nou ja, eigenlijk langer want ik gebruik hem nog steeds) gesmeerd nadat ik hem kreeg toegestuurd voor mijn blog en ik ben net 42 geworden. Om nog een paar uurtjes voor mezelf te hebben als de kids op bed liggen, ga ik vrij laat naar bed. Soms voel ik me wat opgejaagd door de dingen die ‘nog moeten’ qua werk of kinderen, maar metingen met de Mi Fit band laten zien dat ik elke nacht zeker 2 uur (vaak langer) diepe slaap heb. (Diepe slaap is de belangrijkste, zie dit interview met een slaapexpert.)

 

Een redelijk stressvrij leven dus, als alleenstaande moeder heb je geen gezeik met een partner en stressvolle werkrelaties heb ik de afgelopen jaren de samenwerking mee opgezegd. Wel krijg ik – niet zo gek gezien mijn leeftijd – de eerste lachrimpeltjes bij de ogen. En ik ben al 8 maanden herstellende van een ziekte die inspanningsintolerantie tot gevolg had (covid-19), waardoor ik fysieke inspanning zoveel mogelijk uit de weg ga. Ik draag wimperextensions voor een meer open en frisse blik. Als je artikelen van een paar weken terug bekijkt, draag ik die nog niet. Alleen daardoor al oog ik vermoeider en futloos. Heb ik een paar weken later een ‘shiny happy people person’ uitstraling?

Mijn ervaring met de oogcrème

Wanneer je een dotje crème op je vinger doet, merk je dat deze parfumvrij is. Er zit geen geur aan en je ziet dat de textuur heel licht is. Volgens Biodermal is hij voor elk huidtype geschikt. Als ik de crème over mijn vingers verdeel en onder mijn ogen smeer, voel je de peptiden direct hun werk doen. Het voelt fris. Alsof je ‘echt wakker wordt’ (dat zelfde gevoel wat ik ook krijg als ik mijn lenzen in doe). En het trekt heel erg snel in. Wie make-up draagt kan dit er dus snel overheen aanbrengen.

Ik vind het een fijn product, juist door dat oppeppende gevoel in de ochtend. Of ik echt minder rimpelgroefjes heb, dat weet ik niet en ik had wel een beetje wallen maar niet extreem dus de veranderingen zijn subtiel. Heb foto’s gemaakt van mezelf vooraf, na 2 weken en na 3 weken (terwijl ik dit tik – inclusief lockdown wimperextensions die allang opgevuld hadden moeten worden), onflatteus zodat de aanwezig wallen ook daadwerkelijk te zien zijn en jij dus kunt beoordelen of je deze crème tegen wallen en donkere kringen ook zou willen proberen. Perfecte dames die zo’n oogcrème aanprijzen kun je vast ergens anders vinden, dit is juist zo’n fijn product voor ons mensen die ook echt last hebben van dit probleem. Want het voelt dus wel frisser en opgepepter en volgens mij is de huid ook helderder geworden. Hopelijk is het resultaat een beetje te zien?

 

Biodermal oogcrème Wallen en Donkere Kringen heeft een adviesprijs van 34,99 euro. Hier te koop.

Ik vind het een fijn product, alleen al door hoe het op je huid aanvoelt. Wat zijn jouw ervaringen? Zou dit een product zijn dat jij gaat proberen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Sherry zegt:

    Biodemal heb ik nog nooit gebruikt tenminste niet voor mijn ogen. Het lijkt me een fijn merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.