Keek op mijn Week: Lipbalsem, Monopoly, kerstkaarten, EHBO en Action

Hoe houd je lol in wat je doet? Dat gaat natuurlijk altijd met ups en downs. Zelf trap ik op de rem zodra ik merk dat iets me tegen staat. Onthaasten zodat je daarna weer een energieboost hebt. Moet ik ook wel doen, want ik ben de laatste tijd weer veel sneller moe. Met de temperatuursdaling kwamen de longpijnen en vermoeidheid heel hard terug en heb ik ook weer lichte verhoging. Bekend voor alle covidlonghaulers. Toch zijn er weer leuke dingen gebeurd deze week, lees je mee?

monopoly
Wij kwamen het weekend wel door… ze wilden een potje Monopoly spelen. *Duurt lang*

Carmex Lipbalsem en Monopoly

Zaterdag lekker lang uitgeslapen. Of nou ja, er kwam een kind bij me kroelen waarna ik een serietje Heartland ben gaan kijken vanuit mijn bed met een lekker bakkie koffie erbij. De kinderen keken beneden op de bank vanonder een warm dekentje naar hun eigen favo serie op Disney+.

Ondertussen plofte er een leuk brievenbusdoosje op de deurmat. Het bleek een perspakketje van Carmex met hun 3 nieuwe natuurlijke lipbalsems. Of we het leuk vonden om daarmee een instagrampost te maken? Ja tuurlijk! Fijn om te hebben nu het weer kouder wordt, zo’n lippenbalsem. Deze van Carmex bestaan voor meer dan 93% uit natuurlijk ingrediënten dus ook fijn voor de kinderen. We kozen alle drie een eigen smaak uit: watermeloen voor mij, peer voor de oudste en de jongste had als eerste haar claim uitgebracht op de bosbessen variant. Er werd direct geroken (lekker!) en gesmeerd. Carmex Naturally kalmeert je lippen en zorgt ervoor dat ze zachter aanvoelen. We kunnen ons eigen exemplaar makkelijk herkennen, ideaal om koortsliptoestanden te voorkomen. Een Carmex lipbalsem kost 3,59 euro en kun je kopen bij Etos, Kruidvat en in België bij DI Beauty.

’s Middags schoven we aan de keukentafel voor een potje Monopoly. De jongste liep lekker binnen met hotels op de goedkoopste straten in het spel. Uiteindelijk vond ik het te lang duren en zijn we voor de televisie gaan eten met een filmpje. De tafel was tenslotte bezet…

Kerstkaart en Dr. Dolittle

Zondag wederom lekker lang genieten van mijn warme bed. Serietjes aan, koffie erbij. Engels ontbijtje met ei, ham en witte bonen in tomatensaus als stevige late breakfast bodem. Om de beurt uitgebreid douchen en dan is met 3 dames met lange haren je ochtend zo voorbij. We hingen een beetje en deden niet zoveel. Of nou ja, een fotoshoot voor de kerstkaart. Dat deden we wel. Beetje vroeg, maar ik heb weer een samenwerking met mijn vaste partner Kaartje2Go hiervoor en dan moet je op tijd klaar zijn.

kerstkaart maken
Met mijn iPhone Xr heb ik met deze foto instelling leuke zwartwitfoto’s gemaakt voor de kerstkaarten. Inmiddels heeft Kaartje2Go mijn bestelling bezorgd en kan ik er dus weer een leuke review over schrijven.

Einde van de dag keken we gezellig een filmpje op Prime: de 2020 versie van Dr. Dolittle met pratende dieren. Erg leuke film! De meisjes mochten nog een nachtje extra bij mij slapen dus het was echt een relaxte zondag.

Mijn ouders op de koffie

Maandag bracht ik de meisjes naar school, haalde ik een stamppot bij de groentenboer en daarna kwamen mijn ouders op de koffie. Mijn vader was zo lief om de nieuwe tweedehands fiets van mijn dochter even te smeren en op gebreken na te lopen. Ondertussen gaf ik mijn moeder een demo met de Leifheit dweilstofzuiger. Tis gewoon een handig ding. Gezellig even bijgekletst en toen weer aan het werk.

entrecotes
Via Vakantieveilingen had ik van BBQThuisbezorgd een box met 10 vacuüm verpakte entrecôtes gewonnen, kwam wel 20 euro aan extra kosten bij maar dan nog had ik een goeie deal vond ik zelf. Wc-rol staat ernaast om de maat van het vlees te laten zien. Vriezer is gevuld.

Luisterkind en EHBO avond

Dinsdag videobelde ik rond lunchtijd even met mijn dochter. Was nogal onder de indruk van het Luisterkind verslag van kinderfluisteraar Ilse Wijnen en wilde graag weten of mijn meisje er iets van gemerkt had. Daarna direct met het verslag op de blog aan de gang gegaan, ik vond dit ZO bijzonder!

Na het eten mocht ik namens SAM Welzijn deelnemen aan een EHBO avond bij mij in de buurt. Kon er lopend naartoe, ideaal. Al betekende het wel dat ik de persconferentie zou missen. Iedereen moest een mondkapje op uiteraard en tijdens het oefenen met verbanden leggen en hartmassage moest je ook handschoentjes aan. Beademing hebben we niet kunnen leren. Wel veel andere nuttige dingen opgestoken, je hoopt dat het nooit van pas komt maar toch goed om te weten wat je moet doen.

Prijs gewonnen en toch prikken

Woensdag had ik moeite met wakker worden, was toch best intensief geweest de avond ervoor. Lichte verhoging, dus maar rustig aandoen zodat dit weer zakt. Verder hield ik mij bezig met een beetje een kastje-muur-verhaal omtrent de griepprik. Huisarts vond dat ik deze niet nodig had, longarts gaf aan dat alle huisartsen toch weten dat excovidlongpatiënten deze moeten krijgen én ook de pneumokokken vaccinatie. Hoop heen en weer gebel. Uiteindelijk stuurde ik de linkjes van het Longfonds en het RIVM maar op en sprak ik mijn zorgen uit omtrent mijn aanhoudende longpijn en bijzonder slechte gestel. Als die long weer gaat ontsteken, dan wordt het een opname. Zo simpel is het. Maakt niet uit of je me daar ‘te jong’ voor vindt. De ziekenhuizen in mijn regio zijn allemaal al flink afgeschaald qua zorg. Als ik in ieder geval door griep of pneumokokken geen risico loop op longontsteking, dan stelt mij dat wel gerust. Gelukkig waren ze dat uiteindelijk met me eens en mag ik over 2 weken langskomen voor de vaccinaties. We hebben allemaal weleens zo’n dag. En gezien mijn gezondheid vond ik het nodig om assertief te zijn.

Er was gelukkig ook goed nieuws! Heel goed nieuws zelfs: ik heb met mijn artikel over het organiseren van een wijnfeestje met Wild Pig wijnen een reis naar Frankrijk gewonnen in 2021! Hoe gaaf is dat! Mag een +1 meenemen, maar die heb ik nog steeds niet en de gezellige collegablogger die zei “als je nog eens op reis mag, ga ik met je mee” drinkt geen wijn, dus hoef ik ook niet te vragen. Gelukkig heb ik nog even. Hoop dat ik in het voorjaar kan, maar ze gaven al aan dat het geen probleem is meer richting de zomer te verplaatsen als de maatregelen dat vragen. In ieder geval een erg leuk vooruitzicht en nog alle tijd om die wijnminnende +1 te vinden. Het is in de Gigondas in Zuid-Frankrijk dus lekker weer in het voorjaar, zie mezelf al door de wijngaard lopen in het zonnetje…

pokemon
Net uit school: pakje Flevosap en spelen met de Pokémonkaartjes.

Uit school maakte ik broodjes knakworst om het een beetje feestelijk te maken. Verder waren de meisjes zoet met hun Pokémon kaartjes die altijd wel gesorteerd kunnen worden. De jongste knipte en plakte een collage bij elkaar van hoe haar huis er later uit moet zien. De oudste hing achter haar telefoon tot ik haar er aan herinnerde dat ze nog aan opa wilde vragen om haar fietszadel goed te zetten. Mooie manier om het schermpje weg te doen. Ze belde haar opa op en stapte op de fiets. Uiteindelijk bedacht ik dat het wel een goed plan was om op deze laatste avond een lokaal restaurant te steunen. Dat hadden meer mensen bedacht, maar we konden in de vroege shift tussen 5 en 7 nog terecht bij De Munt. Heerlijk gegeten en gezellig gekletst, maar de meisjes genoten vooral van hun lekkere toetje.

eten
Toch nog even uit eten omdat we graag willen dat de horeca de verplichte sluiting overleeft.

Videocall met Fontys

Donderdag brachten we de tips van de kinderfluisteraar in de praktijk. Het was gezellig in de ochtend! Ik had nog steeds lichte verhoging (37,3 tis allemaal net niks maar je voelt het) en pijn. Naar aanleiding van de persconferentie belde ik met Starboard Boats om nogmaals nieuwe data voor de Blogboot te prikken en wederom het event onder voorbehoud van de maatregelen te verschuiven naar november. Ik hoop nog wat extra sponsors voor het 2e event gericht op familybloggers te vinden voor die tijd, want daar was ik qua werving ook even terughoudend mee geweest.

Daarna een call met de studenten van de Fontys Hogeschool die met hun leerwerkbedrijf wat opdrachten op social media gebied voor me gaan doen. De opdrachten die ik had bedacht zijn goedgekeurd door de docent en we hebben ze in iets kleinere brokjes opgedeeld. Heb ze ook gevraagd om een gastblog te schrijven, zodat mijn lezers met een onderneming eventueel ook een opdracht bij ze kunnen uitzetten. Ben heel benieuwd!

rommel
Goud wit kastje gekocht bij de Action om een soort van The Home Edit opruimactie in gang te kunnen zetten…

Fysio en shoppen bij de Action

Vrijdag werd ik wakker met nog steeds lichte verhoging en ook nog steeds longpijn. De middag ervoor had ik op bed geleden en die avond puffers etcetera gespoten maar ook na een nacht rust was het niet weg. Gestart met ibuprofen dus maar weer, want ik was het zat. Bij de fysiotherapeut was de loopband in eerste instantie zwaar, maar toen begon de pijnstiller z’n werk te doen en waren de oefeningen beter vol te houden.

Daarna een paar leuke klanten gebeld om even bij te praten. Jezelf beter voelen betekent vaak ook leuke dingen doen. Dus dat. Er zat iets leuks in de mailbox en ik werkte lekker aan dit weekverslag. Verder werd ik blij van mijn statistieken die ineens meer dan 20.000 unieke bezoekers in een maand laten zien! Wow!

Vanwege de start van de herfstvakantie waren de kinderen lekker vroeg uit. Ze vragen me al tijden of we naar de Action konden om inkopen te doen voor Sinterklaas én hun vader zou de volgende dag jarig zijn en daar moesten nog cadeautjes voor gevonden worden. Ik besloot spontaan dat we wel direct uit school naar de Rijneke Boulevard konden rijden om inkopen te doen. Juichen natuurlijk. Ze vonden ontzettend veel leuke dingen voor hun lootje, voor in de zak en natuurlijk voor hun jarige papa. Zelf kocht ik een donkergroene handdoek en theedoek voor hem omdat dit bij zijn interieur past en enge oogbalsnoepjes. De rest van de cadeaus kwam uit de koker van de meisjes: mooie kerstballen want die had ie te weinig, een grote kaarsenhouder voor in het raamkozijn met hartjes, een plankje voor onder een kaars… Samen met al mijn eigen inkopen en de decembercadeautjes zat de winkelwagen al snel tjokvol. Blijft een leuke winkel, ik heb zelf mijn nieuwe doorzichtige waterkoker en wasmand direct in gebruik genomen. Daarna ook nog even de Pipoos in, want die zit er praktisch naast.

Eenmaal thuis lekker een pakje Flevosap erbij (er zaten ook andere lekkere smaken in het perspakket ontdekten we!) en de verjaarscadeautjes inpakken terwijl ik aan het eten begon. Ze hadden een flinke tas vol en versierden met handlettering het inpakpapier.  

Ondertussen nam mijn longpijn toe. Toch teveel inspanning geweest om te gaan winkelen, maar de reacties van de kinderen in de winkel en met hun inpakfrenzie daarna waren het meer dan waard. Mijn temperatuur nam ook toe naar 37,5. Tijdens The Masked Singer brandde mijn long behoorlijk, dus ibuprofen en wat pufjes genomen.

Weekend maar weer veel rust houden.

Voor iedereen die zegt ‘moet je dan geen test’? Nee. Ik heb zaterdag toen de pijn aanhield en mijn temperatuur nog steeds 37,5 was de HAP gebeld voor overleg. Als je risicogroep bent en iets ander soortige klachten hebt, moet je eerst overleggen met een huisarts. Deze dacht toch aan een terugval en adviseerde om minimaal 4 pufjes per dag te nemen. Hierdoor zou ik extra slijm ophoesten en doordat de longblaasjes verder open staan minder pijn hebben. Verder: rust. En bellen bij bepaalde waarschuwingssignalen.

Niet de dingen doen die ik graag had willen doen dit weekend dus. Ik raak eraan gewend en hoop dat het helpt voordat ik de kinderen weer terug krijg. Hoop dat jij wel leuke dingen kunt doen? Of nuttige dingen zoals de teringzooi in je huis opruimen? (Of is dat alleen bij mijn huis zo?) Bij mij blijft het bij The Home Edit bingewatchen en jaloers kijken naar de geweldige opruimgoeroes en prachtige woningen.

Wat waren jouw weekendplannen?

*Wil je mij steunen? Doe een aankoop via één van de Bol.com linkjes op deze site. Kost jou niets extra. Alleen doorklikken en een bestelling doen die je toch al wilde doen. 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Saskia zegt:

    Wat een lekker lang verhaal 🙂 ik krijg mijn week echt niet zo vol beschreven hoor. Maar ziet er allemaal prima uit! lekker genieten! En hopelijk verbeteren de gezondheidsklachten snel!

    1. Marguerita zegt:

      Haha dankjewel, breedsprakig zijn hoeft geen zwak punt te zijn. Komt in mijn blogs goed van pas ?? Gaat vandaag gelukkig al beter ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.