Beautynieuws & reviews: 5 verzorgingsproducten voor mama en kids

Ook op beautygebied staan de ontwikkelingen niet stil. Steeds weer word ik verrast met berichten over nieuwe introducties en een aantal producten hebben we natuurlijk uitgeprobeerd. Vandaag deel ik wat highlights met jullie wat betreft verzorgingsproducten voor mama’s, oma’s en kinderen. Uiteraard met name van producten die wij zelf hebben uitgeprobeerd en wat we hiervan vonden. Van producten voor de zon tot huidherstelling. Ik hoor graag of jullie dit een leuke rubriek vinden, misschien kan ik er dan een maandelijks overzichtje van maken?

Embryolisse Cicalisse: SOS crème voor het hele gezin

Ik vond het heel lastig om de Cicalisse van Embryolisse te testen en dan met name omdat ik nogal een leek ben op beautygebied. Waarvoor gebruik je een SOS crème? Ik had geen idee en moest me er dus eerst in verdiepen. Wat blijkt nu, deze crème versnelt de aanmaak van nieuwe huidcellen en heeft verzorgende eigenschappen. Je smeert het dus daar waar er kleine irritaties, wondjes en ontstekingen op de opperhuid zitten. De buitenste laag van de huid. Niet op diepe wondjes dus, maar daar waar alleen de bovenste laag is beschadigd.

Een versnelling van het regeneratieproces via deze crème zorgt ervoor dat zulke irritaties sneller wegtrekken, zo las ik. Er zit een speciaal zuur in (Acexamic zuur) dat dit proces in gang zit en daarnaast heeft de Cicalisse hydraterende en verzorgende ingrediënten die de huid een boost geven.  Je brengt de créme ’s ochtends en ’s avonds aan op een gereinigde, droge huid. Hij is geschikt voor het gezicht, lichaam en lippen. Maar NIET geschikt voor kinderen jonger dan drie jaar!

Ik heb dit product zelf op een weggekrabt puistje gebruikt dat steeds maar bleef bloeden (korstjes he, zo verleidelijk om aan te krabben) en op de wang van mijn dochter, een dag nadat ze erop gevallen was. Het voelt prettig aan, al klaagde mijn dochter bij het 2e gebruik dat het prikte. Je voelt wel dat de werkzame stoffen aan de gang gaan, maar ik vond dat niet vervelend. De wondjes treken mooi weg / helen goed, maar ik ben natuurlijk geen expert op dit gebied. Wel vind ik het een fijn idee dat er zo minder kans op littekens is in het gezicht. Nu het buitenspeelseizoen is geopend gaan we dit product uiteraard ook op andere plekjes proberen. De adviesprijs van Embryolisse Cicalisse is € 23,95 en je kunt hem hier kopen.

Q10 tabletten

Q10 tabletten worden vaak gebruikt door mensen met een actieve levensstijl zoals duursporters en door ouderen. Dit stofje kan door het lichaam zelf aangemaakt worden en komt in kleine hoeveelheden voor in bijvoorbeeld vlees en vis. Deze natuurlijke stof is betrokken bij het vrijmaken van energie in je lichaamscellen. Bovendien is Q10 is een antioxidant die gezonde lichaamscellen helpt te beschermen tegen vrije radicalen. Als je ouder wordt helpt het dus bij het fit houden van je lichaam, dit stofje is goed voor je hart en bloedvaten stelsel (cardiovasculaire systeem). Je koopt dit soort tabletten bijvoorbeeld bij de drogist, hier hebben ze verschillende soorten.

q10 rijk voedsel
Deze afbeelding met Q10 rijk voedsel komt van Shutterstock.

Naïf komt met After Sun voor baby’s

Babymama’s kennen misschien het merk Naïf wel? Ze maken verzorgingsproducten van enkel natuurlijke ingrediënten om allergische reacties zoveel mogelijk te voorkomen. Hun producten worden juist hierom ook aanbevolen door ziekenhuizen. Zeker voor de tere babyhuid. Vorig jaar introduceerden de twee vaders achter het merk de Naïf zonnebrand, in 2017 brachten ze de bijbehorende Cooling Gel voor na het zonnetje op de markt. Wij mochten deze producten uitproberen.

naif zonnebrand en after sun

Dat was best lastig bij gebrek aan zon… die leverden ze er dan weer niet bij 😆 , gelukkig zijn er inmiddels toch wat middagen met warm weer geweest en konden we de zonnebrand en after sun uitproberen. Juist kinderen moeten goed ingesmeerd worden, omdat de huid nog niet goed bestand is tegen de schadelijke effecten van de zon. Minstens net zo belangrijk, daar ben ik mij pas sinds kort van bewust, is het verzorgen van de kinderhuid na een dagje zonplezier. Voorheen klaagden mijn kinderen altijd dat de after sun prikte op hun huidjes en wilden ze er liever niet mee ingesmeerd worden. Bij dit nieuwe product van Naïf klaagden ze niet. Er werd zelfs verbaasd opgemerkt dat het erg fijn aanvoelde.

De zonnebrand is overigens wat dik en vettig en laat een beetje een witte waas achter, dat stond bij mijzelf een beetje raar. Maar goed, ik wilde het ook zelf ervaren. En het is factor 50 tenslotte. De producten van Naïf ruiken erg lekker en ik vind de verpakkingen erg mooi. We hopen op meer zon om deze zonneproducten nog beter te kunnen uitproberen, maar babymama’s en mama’s van kinderen met een probleemhuid: Naïf is het proberen waard! En je kunt hier als zwangere of newbornmama een gratis setje travelsize samples aanvragen.

Betaalbare make-up van W7

Op het beauty proefparade event eerder dit jaar, maakte ik voor het eerst kennis met make-upmerk W7. Dit budgetmerk – gewoon te koop bij Bol.com – maakt prachtige oogschaduw palletes van hoogwaardige kwaliteit. De highlighter heb ik thuis nog niet gebruikt, ik ben niet zo van de make-up. Deze bewaar ik voor een winactie, maar met het In The Nude oogschaduw palette ben ik heel erg blij. Er zitten 12 prachtige kleuren ‘nude’ oftewel natuurlijke tinten in dit mooie blikje. In het pallette zit ook een dubbelzijdig oogschaduw en blendkwastje om een mooiere look te maken. Ik ben hier niet heel handig in, dus geen testfoto’s maar dit zijn wel helemaal mijn kleurtjes! Het assortiment van W7 bestaat uit meer dan 500 producten waaronder nagellak, lippenstift en gloss, oogschaduw en mascara.

Wat doe je met Divine Sensation Spray?

divine sensation spray
Zo’n mooi flesje! Foto: Marlous van Oenen

Op de Beauty Proefparade kwam ik ook in contact met Beau de L’Or die mij daar hun Divine Sensation Spray lieten proberen. Voor een verfrist en stralend gelaat moet je even ogen en mond dichthouden en vanaf ongeveer een armlengte afstand sprayen. De nevel blijft op de huid liggen en fixeert eventueel aangebrachte make-up. Vervolgens kun je het zachtjes intippen met je vingers. Je kunt deze spray ook op de bovenkant van je handen, je hals of decolleté gebruiken.

divine sensation spray
Tijdens het sprayen mond en ogen gesloten houden. Foto: Marlous van Oenen

Je voelt je direct verfrist na het sprayen en ik vind het zelf erg fijn op momenten dat ik een droge of trekkerige huid heb. Op plekken waar gerookt wordt bijvoorbeeld, voel ik dat direct aan mijn huid. Heel naar, alles gaat zeer doen en trekken, ik krijg kriebel en het wordt rood. Deze spray is op die momenten een uitkomst (al ontwijk ik plekken met sigarettenrook eigenlijk als het even kan). Denk ook aan even sprayen als een ruimte droog is door airco, zoals op je werk of in het vliegtuig bijvoorbeeld of vlak voordat je uit de auto stapt bij een klant.

divine sensation spray
Hoe het aanvoelt na het sprayen 🙂 Foto: Marlous van Oenen

Ik heb geprobeerd om wat verschillende leuke nieuwigheden te bespreken, zodat er voor ieder iets bij zou kunnen zitten. Klinkt één van deze producten interessant voor jou? Lees je graag over beauty?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Madelon Eugelink zegt:

  Naif heb ik thuis ook. bevalt erg goed, fijne producten zijn het. leuke producten zet je ook even in the ‘spotlight’

 2. Maikel zegt:

  Wat een fijne producten zijn dat zeg! De embryolisse heb ik wel eens gebruikt, die vind ik enorm fijn

 3. De spray heb ik hier staan, maar niet gebruikt. Ga ik nu zeker doen want continue last van trekkerige huid ook.

 4. Marieke zegt:

  Tot nu toe nooit Naif gebruikt. Maar hoor er steeds meer over. Toch eens uitproberen op mijn redhead en blondie!

 5. Joandi Loes Tholen zegt:

  Leuk seg! Die spray wil ik ook wel eens uittesten.

 6. Martiena zegt:

  Leuk met de foto’s van het product. Zelf gebruik ik dit niet, maar klinkt wel erg interessant

 7. Claudia zegt:

  Oh wat een mooie beautyproducten heb jij uitgezocht. Smeren is idd erg belangrijk en bedankt voor alle reviews!

 8. Cassandra zegt:

  Naif & w7 gebruik ik ook. Maar de rest zou ik me eens in moeten verdiepen. Wel leuk gedaan zo!

 9. Annemarel zegt:

  Leuk! Die q10 ga ik eens even verder bekijken. Dat is wel interessant!

 10. Mariska zegt:

  Zo leuk, meerdere reviews op een rijtje 😀 W7 heeft echt leuke betaalbare make-up! Ze verkopen het volgens mij ook bij op=op voordeelshop. Die spray lijkt me ook fijn zeg 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.