Keek op mijn week: smurfen, cup-song cursus, turbodweil, persevent en koningsspelen

Dag lieve lezers! Fijn dat jullie er weer zijn. Hebben jullie een fijne week gehad? Het begon natuurlijk met Pasen en ik ben heel benieuwd of jullie alle chocolade eitjes hebben teruggevonden? Ik had zaterdag al voor elke dochter een paasei in huis verstopt, om zondagochtend gewekt te worden met “mama en papa we hebben voor jullie een paasei verstopt, kom maar zoeken!” Die van mij zat verstopt in de versterker… 😆 

Afijn wij deden rustig aan, omdat we ons erg vermoeid voelen. Zaterdag rommelde iedereen dus lekker aan in huis. Terwijl papa en onze derde groeper haar huisdieren (vissen) verschoonden, deed ik boodschappen met de kleuter. Op dorp kwamen wij 2 schattige paashazen tegen! Mijn meisje kreeg een paaseitje van ze, zo leuk. ’s Middags gingen we met z’n vieren naar de bioscoop voor de nieuwe Smurfen film. Helaas geen gesponsorde kaartjes, maar de film was zeker de moeite waard. Erg leuk, niet te spannend. We hebben er dus van genoten. Over sommige andere ouders in de bioscoop daarentegen was ik helemaal niet tevreden. Die vonden hun telefoon (tijdens de film) belangrijker dan het opvoeden van hun kroost… En dan doel ik in het bijzonder op de moeder van het jochie dat steeds aan mijn haren trok: grrrrr!

knutselen met cut it out
“Kijk mama, ik heb een beugel!” Creatief geweest met de Cut it Out.

Zondag mocht ik wederom uitslapen van mijn gezin, waarvoor dank. Iemand – ik noem geen namen – kroop namelijk die nacht tussen ons in en trappelde steeds de dekens van mij af, waardoor ik niet zo’n goede nachtrust had. De meisjes wekten ons die ochtend met verstopte paaseieren, wat natuurlijk heel attent was. Na een laat en klein ontbijtje, vertrokken we naar mijn ouders. Hier stond een zeer uitgebreide paasbrunch op ons te wachten en konden we plaatsnemen aan de lange tafel. Voor de kinderen waren er weer zelf genaaide paasverrassingen klaar, want oma is gek op haar kleine schatjes. Het eten was heerlijk en de kinderen vermaakten zich luidruchtig met elkaar, om de haverklap kwam er wel een vragen om een speelafspraakje met de neefjes en nichtjes. Dat gaan we in de vakantie maar even bekijken dus!

paasei gevonden
Jaaaa, paasei gevonden!

Cursus cup-song

Ik vroeg zelf om een cursus cup-song van mijn drummende broertje die over meer ritmegevoel beschikt dan ikzelf. De conclusie is dat ik beter een aangepaste versie kan maken voor het goede doel, want ik raak volledig in paniek van al die moves achter elkaar zelfs als dat langzaam gaat… Van C&A kreeg ik namelijk 3 cups toegestuurd om mee te kunnen doen aan deze challenge. Voor iedereen die meedoet met de #candacharitycup en een filmpje of foto op Facebook zet, doneert deze kledingwinkel 5 euro aan Save the Children. Kleine moeite om met een klein beetje voor lul staan kinderen in nood aan een betere toekomst te helpen, dus ik wil wel meedoen. Mijn broertje heeft zelfs op een kinderkamp deze moves met doorgeefactie (waarbij je cup doorschuift naar een ander kind en zo de tafel rond) aan groepjes tieners geleerd, maar bij zijn motorisch ietwat gestoorde zus lukte de snelcursus cupsong helaas niet. Daarom een alternatieve versie…

candacharitycup cupsong selfie
Met mijn motoriek is die CupSong toch te hoog gegrepen…

Maandag was het 2e paasdag. Mijn man verstopte chocolade eieren voor de kinderen. We zijn heel relaxt aan de dag begonnen en gingen daarna aan de slag in het huishouden. Ik testte voor het eerst mijn nieuwe turbo dweil uit van Kärcher: WOW! Wat een dweilpower! We hebben nogal wat vloeroppervlak beneden en ik ben nog nooit zo snel klaar geweest. Onze gietgrindvloer is echter poreus, dus ik wil hem ook nog even boven proberen op het laminaat. Het was in ieder geval een blogwaardige ervaring.

karcher turbo dweil

Dinsdag liet ik mijn wimpers bijwerken. Echt een investering in mezelf die veel voor me doet. Het was inloop in groep 3, waardoor ik de werkjes van mijn dochter even in kon zien. Leuk om te zien waar ze nu mee bezig is. Woorden als eeuw, schreeuw en leeuw staan nu op haar Veilig Leren Lezen lijstje. ’s Middags ging kleine zus bij haar vriendje spelen en bracht grote zus een vriendinnetje mee naar huis. Gezellig! Ik was geïnspireerd qua bloggen, dus dat liep lekker. Had ik eindelijk eens een keer tijd om vroeg in mijn bed te liggen met een serietje op Netflix. The Walking Dead dit keer, was een tijd geleden.

regenboog tekening aislynn
Eén van de mooie verftekeningen die deze week werd gemaakt door mijn meiden.

Woensdag was het spelletjesochtend in groep 1. Ik mocht domino spelen met een groepje jongste kleuters. Bizar trouwens, ik moest mijn autoruit krabben! Lag gewoon ijs op! De meisjes gingen naar zwemles. De oudste mocht door naar het volgende badje (badje 4), maar weigerde in eerste instantie. Grrr… Ik heb een stevig gesprek met haar gehad na afloop en uitgelegd dat ze zonder zwemdiploma in de zomervakantie verplicht is om met zwemvleugeltjes te zwemmen… In de meivakantie blijven we thuis, zodat ze de zwemlessen nog even mee kan pakken. Het blijft een ‘dingetje’ die zwemlessen… Thuis puften we uit met Mia and Me op Netflix, waar de meisjes momenteel aan verslaafd zijn. Zelf ging ik ’s avonds naar het klassenberaad van groep 3 voor meesters- en juffendag. Dat was errug gezellig met in totaal 9 moeders en het werd dus een latertje. Met een vervolgafspraak om te knutselen.

lichtgevende numnoms
Lichtgevende Num Noms uitproberen voor mama’s blog, dus er werd een hut gebouwd van de Vlakkies.

Donderdag dacht ik er zowaar aan dat het speelgoedmiddag was in groep 1! Snel een Zoomer Zupp pup in de tas, die nemen niet zoveel plek in. Ook de broodtrommeltjes werden voorbereid, want mama had een persevent dus de meisjes bleven over. Ik vertrok naar Amsterdam voor #LifestyleLab van Miss Publicity. Hele leuke merken gezien waarover ik in een aparte blog meer zal vertellen. Bovendien ook heel erg lang buiten in het zonnetje op het terras gezeten op een verwarmd kussentje, een Stoov. Was ontzettend gezellig met een groepje foodbloggers die ik nog niet persoonlijk kende.

miss publicity
Goodiebags…

Koningsspelen 2017

Vrijdag waren natuurlijk de Koningsspelen 2017 op school! Superleuk deze nieuwe sportieve traditie met alle kindjes in oranje, rood, wit, blauw. Hierover volgt een aparte PLOG, want hoewel het hip schijnt te zijn om vooral geen poot uit te steken op school heb ik wél geholpen. En het was nog leuk ook! Ik had aangegeven dat ik groepjes kinderen begeleiden niet zo zag zitten, dus ik werd (na de kerstmusical) gevraagd als fotograaf. Er zijn echt veel meer manieren mogelijk om op school te helpen dan er soms gedacht wordt. Dit paste bij mij en ik vond het erg leuk om te doen. Ze hadden het programma ook goed opgesteld: eerst de Okido op het plein met meisjes uit groep 7 op het dak om voor te dansen, daarna naar de sporthal voor leuke sportactiviteiten, voor de onderbouw nog een poppenkast en tot slot een Koningsspelenlunch verzorgd door Jumbo. Bij elkaar maakte ik bijna 800 foto’s… en dit leuke filmpje:

Uiteraard was ik daarna gesloopt, net als de kinderen trouwens haha.

Hebben jouw kinderen ook zo genoten van de Koningsspelen? Leuke week gehad? En al plannen gemaakt voor de meivakantie? Wij gaan in ieder geval aan de slag met de Leesbingo die mijn oudste dochter meekreeg, inclusief fotochallenge. Maandag lees je hier meer over 😉 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Dat klinkt als een hele leuke week. Leuke foto’s heb je gebruikt voor het artikel, wordt er meteen vrolijk van tijdens het lezen.

 2. layla zegt:

  Ik heb geen plannen voor de mei vakantie. We blijven lekker in Nederland. Doen wat kleine uitstapjes maar verder niets. In de zomervakantie gaan we op vakantie.

 3. Verena zegt:

  Klinkt wat mij betreft als een leuke week. De cupsong is lastig hé? Haha! Wel vraag ik me af: hoe werk jij je wimpers bij? Wat doe je daarvoor?

  1. Marguerita78 zegt:

   Ik laat ze opvullen bij Star Lashes

 4. Annemarel zegt:

  Hahaha die cupsong. Ik heb ooit gedacht dat ik dat wel samen met mijn klas kon leren. Gevolg was 25 pubers die het binnen no time konden en 1 juf die het tot op de dag van vandaag niet kan?

  1. Marguerita78 zegt:

   Fijn om te horen dat ik niet de enige ben bij wie het echt niet lukt, haha

 5. Joandi Loes Tholen zegt:

  Hahahaha! van die kinderen in de bioscoop daar heb ik ook een gruwelhekel aan. Maar ik kan het dan niet laten hoor. Ik zeg er dan toch wel iets van. Was de Smurfen film leuk? Ik heb eigenlijk nog nooit een smurfenfilm gezien.

 6. Fleur zegt:

  Grappig wij zijn ook met de Pasen naar de Smurfen film gegaan. Ik moet ook zeggen dat ik hem leuker vond dan verwacht

 7. Manon zegt:

  Wat een leuke maar toch drukke week. Grappig die cupsong cursus !

 8. Anne-Marie zegt:

  Wat zaten we lekker hè, op onze warme kussentjes. Was gezellig!

  1. Marguerita78 zegt:

   ja heerlijk die kussentjes!

 9. sophia zegt:

  Haha de cupsong-cursus, geweldig! 😀 Heb ik ook eens gekregen van mijn schoonzusje 😛
  Super leuk zo’n blog over je week!

 10. Bianca zegt:

  Dat ziet er uit als een leuke en beetje drukke week! Voor de mei vakantie hebben we nog geen plannen, eerst maar eens rustig aan doen en vooral veel uitslapen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.