Creatief en rollenspel met een kartonnen speelhuisje

Een speelhuisje van karton was voor ons de ideale manier om onze 4 kindjes in de kerstvakantie op een leuke en creatieve manier bezig te houden. Voor Marstyle mocht wij dit leuke huisje knutselen en reviewen. Onze kindjes van 7, 5, 3 en bijna 1 stonden vol verbazing te kijken toen de grote doos van Netflix met daar in het speelhuisje werd thuis bezorgd. Ze konden niet wachten om het huisje te gaan bouwen. Ook de afbeelding van de nieuwe kerst film De Familie Clause 2 kwam ze gelijk bekend voor want die hadden ze al gezien op Netflix.

Gastblog door Jannie Suddaby

kartonnen speelhuisje netflix

De doos werd al snel geopend en alle 7 delen werden eruit gehaald (4 voor de zijkanten, 2 delen voor het dak en een schoorsteen). Ook zat er een pakje grote stiften in om het huisje mee in te kleuren. En daar begonnen ze gelijk mee. Uren zijn ze bezig geweest met kleuren en na twee dagen hebben we het huis in elkaar gezet.

kartonnen speelhuisje netflix

Op de doos staat stapsgewijs hoe het huisje in 12 stappen in elkaar moet worden gezet. Dat was voor een volwassene vrij makkelijk om te doen met wat hulp van de oudste twee kids. Er is geen lijm, plakband of schaar nodig want je vouwt alles heel eenvoudig in elkaar. Het huisje is vrij groot met 133 x 105 x 133 cm, een mooi ruim en hoog huisje waar ze heerlijk in kunnen spelen. Er zitten ook nog twee deuren in en 4 ramen dus voldoende licht en ventilatie.

kartonnen speelhuisje netflix

Wat vonden ze van dit speelhuisje?

Inmiddels staat het huisje al 2 weken en er is door alle kindjes intensief mee gespeeld. Ik was zelf bang dat het al binnen een paar dagen gesloopt zou zijn, maar het is een stuk steviger en stabieler dan ik had verwacht. Er wordt in gepicknickt, ze rennen er door heen met tikkertje en er ontstaan hele leuke rollenspellen in het huisje. Rond de kerstdagen werd er gespeeld dat de kerstman cadeautjes kwam brengen op het dak. En mijn dochter van 7 had voor haar zelf een challenge bedacht om 1,5 uur in het huisje door te brengen zonder eruit te komen. Ze had haar kussen gepakt, een dekentje, een boek en haar knuffels en zo heeft ze heerlijk liggen lezen.

kartonnen speelhuisje netflix

Voor ons was het een groot succes met veel speel en knutsel plezier. We gaan het huisje voorzichtig uit elkaar halen komende week en op zolder bewaren voor de volgende schoolvakantie.

Marstyle kreeg eerder – voor de film Fei Fei en de Maan – een kartonnen raket van Netflix cadeau. Rollenspel is één van de beste manieren voor kinderen om zich te ontwikkelen. In zo’n kartonnen speelhuisje kun je niet alleen vadertje en moedertje spelen, maar bijvoorbeeld ook met handpoppen een poppenkastvoorstelling geven. 

Kartonnen speelhuizen en kastelen kun je onder meer hier of hier kopen.

Hebben jouw kinderen al eens een kartonnen constructie in huis gehad om mee te kleuren en spelen? Had je dit zelf verzonnen en gebouwd of was het een soortgelijk kartonnen huisje als deze?

 

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Cynthia zegt:

    Oh wat gaaf! Ik weet ook zeker dat mijn dochter dit helemaal geweldig zou vinden. We hebben wel ooit zelf een huis in elkaar geknutseld van oude dozen. Ook leuk!

  2. Joyce Joshua zegt:

    Mijn kinderen maken ook altijd van alles met kartonnen dozen. Huizen, bedjes, doosjes, je kan het zo gek niet verzinnen.

    Maar kartonnen constructie materiaal hebben we nog nooit gebruikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.