Subtropisch zwemmen en genieten in het vernieuwde Landal De Lommerbergen

Vakantieparken in Nederland zijn weer volledig geopend! Afgelopen weekend genoten wij van het vernieuwde subtropische zwembad in Landal De Lommerbergen en de vernieuwde 6-persoonshuisjes type 6C op dit grote, kindvriendelijke park in Limburg. De Lommerbergen heeft het Green Key duurzaamheidskeurmerk, er zijn dan ook laadpalen aanwezig voor het opladen van je elektrische auto. In het bosrijke park hupsen wilde konijnen rond en kun je volop buiten spelen. Slecht weer? Het zwembad heeft geweldige glijbanen, de bowlingbaan is hypermodern en voor kleintjes is er een indoor speeltuin.

landal de lommerbergen review

Het inchecken vindt tijdelijk plaats op de parkeerplaats waar 2 doorrij routes gecreëerd zijn. Hier ontvang je een mapje met parkplattegrond en de sleutels van je huisje: 2 sleutels dus handig als je met meer volwassenen bent. Op het autovrije park kun je goed parkeren bij je huisje, dus navigeren langs andere vakantiegangers na aankomst is geen probleem. Ook niet in een SUV. Ons huisje stond in zone 5, wat duidelijk is aangegeven op de borden.

Gerenoveerd vakantiehuisje type 6C

Landal had een 6-persoons huisje voor ons gereserveerd en dat was heerlijk ruim voor ons testpanel bestaande uit deze single mama en 2 dochters van 8 en 10 jaar. Overigens was het ook heel erg ruim in vergelijking met de krappere 6p bungalow waar wij in de meivakantie verbleven! Positief vond ik het 2e toilet, 2 ruime 1-persoons slaapkamers (en 2 2-persoonsslaapkamers) waar je op andere parken al snel een stapelbed terugziet, de enorme bank in de woonkamer en het fraaie groene uitzicht aan alle kanten. Heel fijn dat er koffie met koffiefilters en thee in de bungalow klaar stonden. Bekijk vooral even de roomtour voor onze eerste indruk:

Vanwege corona biedt Landal al haar gasten gratis Premium Wifi aan. Soms valt het netwerk even weg, maar de snelheid is ontzettend goed. Deze roomtour had ik binnen een minuut op youtube staan, om een voorbeeldje te geven.

Jezelf door Landal in de watten laten leggen in de restaurants

Als je op vakantie gaat is het natuurlijk heerlijk om jezelf in de watten te laten leggen. Je bent er niet voor niets even tussenuit. Landal verraste ons de eerste ochtend met een heerlijk ontbijt (de eitjes nog warm!) bij de bungalow, met voor mama een krantje erbij. Je kunt dit erbij boeken, scheelt je weer inpakstress en het voelt zo luxe! We kregen 2 harde broodjes per persoon, een croissant, flinke fles verse jus d’orange, pak yoghurt, fruit, beleg… Echt een goed ontbijt met de kaas en worst per stuk verpakt zodat je het ook voor de lunch kunt bewaren als het niet op gaat.

landal de lommerbergen review
“Hmmm lekker paprika.” “Iew paprika” Wees gerust de kids knabbelplank en tomatensoepjes vielen goed in de smaak. En zie: we kunnen weer binnen zitten bij de horeca!

Sinds dit weekend kun je ook weer binnen eten in één van de restaurants of het grand café (en op het terras), maar afhalen kan ook. Wij hebben de eerste avond op het terras van Il Piazza gegeten, ik had een heerlijke pizza pulled pork en de meisjes een kindermenuutje met friet en nuggets. De 2e avond hebben we afgehaald bij Steaks & Burgers: biefstukje in champignonsaus, spareribs en een kindermenuutje met kroket (overal zat salade bij). Op de vertrekdag nuttigden we de lunch op het terras van het Grand Café (poffertjes en kroket op een bruine boterham) en vroeg diner (voor 5 uur) met tomatensoepjes en een kidsknabbelplankje. Overal was de bediening prima in orde, waren de tafeltjes schoon, was een vraag nooit lastig of vervelend en vooral was het eten goed, lekker en vers! Enige verbeterpuntje is dat bij Il Piazza de kinderen geen komkommertjes of andere groenten kregen bij het kindermenu. Dat zou een fijne toevoeging zijn, te meer omdat je een vega-keuze kunt maken en herkennen aan het logo op de menukaarten van de restaurants. Op het kids knabbelplankje liggen wortels, paprika en bleekselderij, kleine moeite om zoiets door te voeren en daar zullen veel ouders blij mee zijn.

Wat kun je op het vakantiepark doen?

Het Limburgse landschap is natuurlijk prachtig en in de naaste omgeving zijn veel leuke dingen te doen, Drakenrijk en de manege zijn heel dichtbij, maar als alleenstaande ouder vond ik het vooral fijn dat ik tijdens dit weekendje weg het park niet af hoefde voor vermaak. Landal De Lommerbergen is één van de grotere vakantieparken en voor mijn kinderen van 8 en 10 jaar waren er leuke activiteiten om te ondernemen in overvloed.

  • Fietsen huren
    Momenteel wordt er naast de sportvelden een nieuwe fietsverhuur gebouwd. Deze gaat dus verplaatsen van de huidige stek vlakbij de receptie. Je kunt er onder meer e-bikes huren, skelters, mountainbikes, kinderfietsen of fietsen met een kinderzitje.
  • Subtropisch waterparadijs van Landal
    Het zwembad is recent volledig vernieuwd en wij konden hier na de pandemie als eerste gebruik van maken. Alleen de bubbelbaden en de poolbar blijven nog even dicht. Er zijn 3 stoere waterglijbanen, waarvan de duoracer onze grote favoriet is: hier kun je met z’n 2tjes tegelijk vanaf. De donkergroene glijbaan gaat niet heel hard en is geschikt voor jongere kinderen. De lichtgroene duoracer is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, de donkerblauwe kent dezelfde leeftijdsindicatie en je moet hier 1.40m voor zijn. Deze 56 meter lange Hurri Cone heeft onder meer een megatrechter!
    Er zijn momenteel per tijdsslot van 1,5 uur 225 plekjes beschikbaar. Stiekem vonden wij het erg fijn dat het niet zo heel druk is. Wachten bij de glijbaan duurde nooit heel lang! Ook had iedereen een zitplek. Het 2 meter diepe golfslagbad vonden we best een beetje spannend toen de golven begonnen. Op kritieke punten als dit, is gelukkig een badmeester aanwezig. Een dubbele lijn behoedt de kleintjes voor de hoogste golven en zo kunnen ze in het ondiepe stuk leuk in de golven spelen. Het bad waarin je naar buiten kunt is 1.35m diep en perfect om je zwemslagen te oefenen omdat je een rondje kunt zwemmen. Verder is er een vrolijk pierebadje met waterspeeltoestellen voor de allerkleinsten. Is je kindje baby af? Dan is er een leuke ontdekwereld met in het midden speelzandbakken! Hier waant je kind zich in de jungle met een waterglijbaan onder touwen door, een glijbaan voor kinderen vanaf 3 jaar en een touwbrug om overheen te lopen. De kluisjes werken met een muntje van 20 cent.
  • Game City
    Houd je van gamen? In game city vind je stoere computergames, flipperkasten, air hockey en kermisspellen waar je kaartjes kunt verdienen om in te wisselen voor prijzen. Dit alles tegen betaling.
  • Bowling
    De helft van de vernieuwde, moderne bowlingbanen is weer open! Je moet wel je eigen schoenen aanhouden vanwege corona en mag je niets drinken. Het is echt een bijzondere bowlingbaan met mooie LED verlichting die allerlei animaties weergeeft op de baan terwijl je je bal richting de kegels laat rollen. Wij hebben ons goed vermaakt tijdens een uurtje bowlen, waarvoor wij 30 euro hebben betaald. Net of je in de disco staat met die prachtige effecten en animaties!
  • Bollo Club
    Je kindje kan desgewenst leuke knutselprojecten maken in de Bollo Club. Dit gaat op reservering en je moet hiervoor betalen afhankelijk van het project, bijvoorbeeld een vogelhuisje.
  • Midgetgolf
    De 18-holes midgetgolfbaan is recent vernieuwd. Draken zijn het thema van de baan, je betaalt 6,50 per persoon voor het huren van de sticks en balletjes. Een lekker lang parcours.
  • Wellness in de beautysalon
    Voor het reserveren van de wellness, waren wij helaas niet snel genoeg. We zagen onszelf al liggen tijdens de kindermassage (30 minuten voor 25 euro) of ontspanningsmassage (30 minuten voor 35 euro). Mijn oudste had ook wel oren naar de ‘facial voor teenagers’ voor de huid met jeugdpuistjes. Iets om een volgende keer direct na aankomst vast te leggen dus, al moet ik zeggen dat de schoonheidsspecialiste ons op de reservelijst zette voor als er iemand uit zou vallen. Goede service.
  • Indoor Speelparadijs
    Gloednieuw is ook het 100m2 grote indoor speelparadijs. Deze heeft een speciale peuterzone, maar mijn dochters vonden de glijbanen, touwladders en trampoline het leukst. De ballenbakken waren vanwege corona nog even gesloten. Je reserveert een tijdsslot via de app, na elke shift wordt er schoongemaakt. Zelf ben ik met mijn krantje op het naastgelegen terrasje gaan zitten. Moest wel een stukje lopen om koffie en koude slush puppies to go te halen bij het Grand Café maar mijn kinderen zijn groot genoeg om zelf te spelen dus dat was geen probleem. Lekker binnen spelen met slecht weer kan hier meer dan prima!
  • Speeltuinen op het avontureneiland
    Een kasteel en draken zijn het thema van de grote speeltuinen van het avontureneiland naast de parkplaza in het midden van het vakantiepark. Je kunt klimmen, spelen met waterspeeltoestellen, glijden van de glijbaan en nog veel meer. Er zijn toestellen voor kleintjes en voor grotere kinderen, die daar komen (op het echte eiland) via een touwbrug of een stoer trekvlot. Verder is er nog een luchtkussen naast de midgetgolf om lekker op te springen.
    landal de lommerbergen review
  • Kinderboerderij
    Op de kinderboerderij liepen jonge geitjes tijdens ons bezoek, zo schattig! Er is een ezel, een pauwenkoppel en een varkentje. Grappig vonden wij ook de laatjes met verschillende uitwerpselen waarbij je moest raden van welk dier de poep kwam. Leuk gedaan!
  • Vlindertuin, bijenhotel, moestuin, visvijver
    Natuureducatie neemt een vaste plek in op dit vakantiepark en dat kun je op deze plekken ervaren. Helaas hebben wij nog geen vlinders in de vlindertuin kunnen spotten, iets te vroeg in het seizoen.
  • Sports Arena
    Sporten jullie graag? Pak die bal of tafeltennisbatjes mee en ga naar de sports arena. Je kunt er voetballen, basketballen, hardlopen, tennissen, badminton spelen of tafeltennissen. Mijn dochters zijn verslingerd aan ‘tafelen’ wat ze op school graag doen en stonden te juichen toen ze de tafeltennistafels ontdekten. Mama heeft nog meegedaan met een potje basketbal.
  • Jeu de Boules
  • Puk & Pelle wagen en Bollo huisje
    Ideaal voor je fotomomentjes.
  • Handboogbaan
    Voor wie wil leren boogschieten.
  • Parkshop
    Wij hebben lekker gewinkeld in de parkshop. Je koopt hier zowel je boodschapjes als souvenirs en kleding. Er zijn pashokjes, waarin mijn dochter haar nieuwe Name It jurkje heeft gepast. Voor mij zocht ze een leuk shirtje uit, dat ik ook moest passen. De jongste vond het saai en rende na het uitzoeken van een shirt richting de koi karpers in de plaza.
    landal de lommerbergen review
  • Activiteitenprogramma
    Op de diverse podia en in het park zijn activiteiten waaraan je mee kunt doen. In coronatijd na aanmelding. Zo zijn er voorleesverhaaltjes, een Bollo show en kun je je kinderen aanmelden voor bijvoorbeeld lasergamen, een toernooi in game city of een ritje op een paard. Check de app tijdens jouw verblijf om te zien wat er zoal wordt aangeboden, want het verschilt per dag en er zit voor elke leeftijdscategorie wel iets leuks tussen.
  • Landal Adventure App
    Voor kinderen die zelfstandig het park kunnen rondlopen en graag spellen als Pokémon Go spelen, heeft Landal een eigen Adventure App die ze kunnen downloaden. Hiermee kun je op het park overal speciale boxen vinden en openen. Leuk om zelf op avontuur te gaan met je telefoon!

Oh, en niet een heel toffe activiteit misschien maar wel handig om te weten: er is een wasserette op vakantiepark De Lommerbergen.

Informatie en reserveren via de Landal app, lukt dat?

Op social media kreeg ik al vragen over het reserveren van het zwembad en de indoor speeltuin, hoe dat gaat? Nou het was heel eenvoudig en vanwege de premiumwifi ook geen probleem. In eerste instantie snapte ik niet goed hoe het werkte en reserveerde ik het zwembad telefonisch bij de receptie. Later heeft een dame bij de receptie me door het eerste aanmeldproces heen geloodst: je moet hier binnen je reserveringsomgeving nog een extra nieuwe inlog voor aanmaken. Dan wijst het zich vanzelf: je reserveert 1 tijdsslot per activiteit per keer en vult daar de corona-gerelateerde gezondheidscheck vragen in. Je vult in met hoeveel personen je komt en de bevestiging krijg je via e-mail.

Hoe vaak kun je per verblijf naar het zwembad? Nou, je mag 1 reservering per keer maken. Is het tijdsblok afgelopen? Dan kun je direct een nieuwe reservering maken via de app. Als er genoeg plek vrij is, kun je per verblijf meerdere keren naar het zwembad. Wij zijn 2x geweest. Ik ben nog een keer van tijdsslot gewisseld, waarbij het annuleren niet lukte. Toen kon ik 10 minuten voor het einde van het oorspronkelijke slot het aansluitende tijdsslot reserveren (kwam net even handiger uit qua uitchecken: huisje schoon, bagage in de auto, nog even zwemmen en naar huis).

landal de lommerbergen review

Welke uitstapjes kun je maken in de omgeving?

In de omgeving van Landal De Lommerbergen zijn genoeg leuke uitstapjes te doen. Denk aan:

  • Kasteel De Keverberg
  • Jump arena Reuver
  • Manege Killaars voor een ponyritje
  • BillyBird Park Drakenrijk
  • Toverland
  • Speeltuin Klein Zwitserland
  • Klimpark Fun Forest Venlo
  • Mattel Play! Sevenum
  • GaiaZoo
  • Limburgs Museum
  • Discgolf
  • Irrland
  • Aardbeienland
  • Kabouterpad Nationaal Park Meinweg
  • Designer Outlet Roermond
  • Max Verstappen Store Swalmen
  • Asperges proeven op de markt

Conclusie?

Mooi groot park met genoeg te doen en heerlijke vakantiehuisjes in een fijne groene omgeving. Als tip voor De Lommerbergen zou het gras achter ons vakantiehuisje gemaaid kunnen worden, nu kregen we natte enkels tijdens het badmintonnen, en zou ik een 3e laadpaal adviseren nu steeds meer mensen elektrisch rijden. Kleine dingetjes eigenlijk. Wij hebben het ontzettend naar ons zin gehad en zelfs een konijntje gespot! Alle restaurants waren uitstekend qua prijs/kwaliteit, de vernieuwingen aan zwembad, bowlingbaan en sports arena waren meer dan de moeite waard en wat fijn om in zo’n ruim opgezet vakantiehuisje te mogen logeren. Uitchecken ging eenvoudig door de sleutel in de box bij de slagboom te deponeren. Ik kom graag nog eens terug op dit vakantiepark.

Last Minutes Landal De Lommerbergen

Ben jij al eens op vakantie geweest bij Landal De Lommerbergen?

ervaring landal de lommerbergen limburg

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Kevin zegt:

    Hi Marguerita, wat een mooie en uitgebreide review! Ik heb een linkje naar je blog opgenomen in ons artikel.

    1. Marguerita zegt:

      Dankjewel Kevin, misschien leuk voor jou om een keer mee te varen op de Blogboot? (Kijk even op Blogboot.nl voor meer info of google it )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.