De 5 lekkerste recepten voor een gezellige paas brunch

Het is weer bijna Pasen. Waar ik bij Kerst van lange en uitgebreide diners houd, vind ik bij Pasen een goed ontbijt of brunch passen. Natuurlijk met hardgekookte en chocolade eieren. Maar voor een volle Paastafel hoort er wel meer op tafel te staan! Daarom deel ik mijn favoriete paas ontbijt recepten met je.

Gastblog door: Esther Weemers

paasontbijt recept
Foto: Shutterstock

1. Croissant gevuld met scrambled eggs, avocado en bacon

Een heerlijke hartige croissant die de lege maag goed vult! De combinatie is heerlijk en het ziet er leuk uit! Je neemt verse croissants, of bakt ze zelf af. Snij ze open en begin met geplette avocado. Daarover heen doe je de scrambled eggs en maak het af met wat bacon. Dit kan niet fout gaan!

2. Bagels met roomkaas, avocado en kipfilet

Nog een recept dat altijd lukt! Lekker, makkelijk en snel klaar. Je bakt de bagels af in de oven. Smeert er roomkaas op, kipfilet en avocado erop en klaar is kees. Voor de zalm liefhebbers: je kunt de kipfilet ook vervangen door gerookte zalm.

3. Bretonse galettes met ham, gruyère en ei

Een chique naam voor een soort van pannenkoeken! Dit maakte ik vorig jaar nog. Helaas zagen die van mij er niet zo mooi uit. Maar ze waren wel lekker! Leuk om een keer wat anders te proberen met deze pannenkoeken. En met het ei in het midden is het écht een paas gerecht.

Dit heb je ervoor nodig (4 personen):

 • 50 g boekweitmeel
 • 50 g tarwebloem
 • 1 middelgroot ei
 • 1 mespunt zout
 • 200 ml halfvolle melk
 • 80 g gruyère
 • 30 g ongezouten roomboter
 • 4 klein ei
 • 4 plakken achterham

Hoe je het maakt lees je hier in de Allerhande

4. Paasstol met truffelmayonaise, oude kaas en serranoham

Dit gerecht ziet er misschien iets minder mooi uit, maar het is wel heeeel lekker! De combinatie van zoet en hartig doet het heel goed. Ik maakte dit gerecht al met kerstmis, maar met Pasen komt hij zeker weer op het menu!

paasstol recept met kaas

Dit heb je nodig:

 • Paasstol
 • truffelmayonaise
 • Serranoham
 • Oude Kaas

Snij twee plakken paasbrood af. Verdeel het spijs over de hele plak en smeer daarover wat truffelmayonaise. Dan beleg je de plak met serranoham en oude kaas. Leg de tweede plak paasbrood erop en gril het in een tosti-ijzer of gril het in de oven.

Easy! Maar ook weer heel lekker!

5. Suikerbrood met likeur 43

Dit is de perfecte afsluiter voor je paasbrunch! Heerlijk zoet en feestelijk. Het zijn wentelteefjes, maar dan gemaakt van suikerbrood en met likeur 43 erdoorheen. Goddelijk! Het enige dat je nodig hebt is suikerbrood, 1 ei, wat melk, boter en likeur 43.

Je maakt het net zoals wentelteefjes: doe je melk, likeur en het ei samen in een kom en meng het met een spatel door elkaar. Het suikerbrood haal je door het mengsel en bak je vervolgens in een pan met een beetje boter. Ik weet zeker dat je het niet bij 1 plakje houdt!

Gezellig gedekte tafel

hema paas servies

Dit alles hoort natuurlijk op een mooi gedekte tafel in paas stijl. HEMA heeft alles om de tafel perfect aan te kleden, alles matcht mooi bij elkaar. Van het Sevilla servies passen de twee nieuwe kleuren roze en blauw perfect bij het voorjaar en Pasen. Je kan voor één kleur servies gaan of je kunt mixen en matchen, helemaal naar jouw smaak.

pasen hema servies

De nieuwe collectie heeft naast grote borden en schalen ook kleinere borrel- en gebaksbordjes en eierdoppen. Je dekt dit servies op het nieuwe keukentextiel van HEMA dat bestaat uit vrolijke en frisse kleuren, met streep- of bloempatroon. Het streepdessin van de theedoek komt ook weer terug in het tafelkleed en tafelloper. De blauwe en roze strepen refereren naar de nieuwe kleuren van het Sevilla servies en zijn daardoor mooi te combineren. De gele accenten zorgen voor een vrolijk voorjaars geheel.

hema pasen servies

Als finishing touch hebben ze ook nog bijpassende kleur glazen en een karaf in de Bergen lijn en ook het gouden Copenhagen bestek matcht er heel goed bij! Je shopt het servies hier.

Dan nog een allerlaatste tip: als je dan toch bij de HEMA bent, neem dan de paaseitjes gevuld met pindakaas mee! Deze zijn echt niet te weerstaan! Ik ben al een hele tijd verslaafd!

Lees ook: 

Wat is jouw favoriete Paas gerecht?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.