Vier de lente met een Paastak!

Druilerige weer zat? Vier de lente met een Paastak! Ik hoorde op de radio vanmorgen over mensen met een ‘carnavalsboompje’ als tegenhanger van de kerstboom, maar is de paastak niet veel meer ingeburgerd? In dit artikel deel ik graag wat leuke tips en mooie voorbeelden ter inspiratie voor jouw eigen vaas met Paastakken.

paastak inspiratie

Pasen is het feest uit de Katholieke kerk waarbij nieuw leven uitbundig wordt gevierd. Als kind knutselden we een ‘palmpasen stok’ die werd volgehangen met lekkere snoepjes en gekleurde linten, op de top kwam een broodhaantje. Aan het einde van de vastenperiode (start na Carnaval en eindigt met Pasen) liep je hiermee een rondje door de kerk in optocht van kinderen en mocht je hier thuis lekker van smullen.

paastak simpel
Dit jaar ging ik voor simpel: krulhazelaar uit eigen tuin bij elkaar gebonden met wit lint, chocolade kuikentjes van de Jumbo en knijpkuikentjes in regenboogkleuren van dezelfde supermarkt. Mogelijk hang ik er later nog meer bij, maar nu zitten we nog redelijk vroeg in het jaar.

Het vieren van de lente, van het weer groeien van gewassen, van de geboorte van lammetjes, kuikentjes en de konijntjes die je door de weilanden ziet dartelen… Dat is voor de meeste van ons een grote blijmaker. In de supermarkten en winkels als Action, Zeeman, Xenos en Blokker liggen nu al de leukste decoraties voor Pasen, mijn eigen paastakken staan in een vaas dus ik deel graag wat inspiratie met je. 

paastak
Niet te ingewikkeld, een bos narcissen met een paar takken er tussen waaraan je een paashanger hangt. Foto: Shutterstock

Welke boom je gebruikt voor een paastak?

In mijn tuin groeit een prachtige heester die perfect is om paastakken van te knippen: de hazelaar met zijn kronkelende takken. Ze noemen hem ook weleens krulhazelaar. Hij bloeit in februari en maart. Eigenlijk moet je hem elk jaar snoeien om de groei enigszins in te dammen, dus ik snoei er rustig op los met een takkenschaar of snoeischaar en doe ook mijn moeder vaak paastakken cadeau.

paastak katjeswilg
Ook takken van een katjeswilg kun je prima als paastak gebruiken. Kijk hoe leuk met deze hangende decoratie eieren! Foto: Shutterstock

Ook weleens gebruikt als paastak is de salix (kies de kronkelwilg of de treurwilg), het Chinese klokje met gele bloemen of de prachtige magnolia wanneer je gaat voor een bloeiende paastak.

paastak
Decoreer het vaasje met een mooi lint voor een extra feestelijke touch. Foto: Shutterstock

paas slinger

Ook leuk is een paasslinger bij of in je paastak, zoals deze van TK Maxx (9 euro).

paastak met eucalyptus
Hier is de vaas met paastakken opgefleurd met het groen van de heerlijk geurende eucalyptus.

Je kunt de paastak ook prima met bloemen versieren, of gewoon een bloesemtak gebruiken uiteraard! Dat oogt direct al heel fleurig.

paashanger bloem
Een stevige Paastak (kronkelwilg of hazelaar) kan tevens dienen als frame waarin je decoratieve kleine buisjes met in elk een kort afgesneden tulp hangt. Foto: TPN/iBulb
paastak versieren
Laat je takken door de kinderen versieren, hier zijn wilgekatjes gebruikt als boeket met een paar hangers en plantenstekers in paasthema ertussen gestoken. Foto: Shutterstock

paasvaas vrolijk
Een vrolijke paasvaas krijg je met gekleurde wolletjes om de takken en vrolijke bloemen erbij. Foto: TPN/iBulb

Lees ook Plog: kleurrijke chrysant(Opent in een nieuwe browsertab)

paasvaas geel
Foto: TPN/iBulb

Combineer in je paasvaas een bos tulpen met takken een paar Forsythiatakken, de takken zorgen voor extra hoogte in het boeket. Een echte eycatcher!

paastak versieren

Tip: de paastak is een leuke prop als fotoshoot met je huisdier. Foto: Shutterstock

paastak versieren
Strak en minimalistisch in rustige kleuren geeft jouw paasthema een sjieke uitstraling. Foto: Shutterstock

Dit is leuk: de omgekeerde paastak op z’n kop in de lucht!

Gebruik een ei van klei als voet voor je paastak in plaats van een vaasje.

paastak versieren
Eieren met veertjes, maar ook losse zelf gevonden veertjes kun je in de boom hangen. Eventueel geverfd met een kleurbadje van tie die verf. Foto: Shutterstock

Lees ook 9x Waarom ik zo van Pasen houd

Zeeman: De leukste kinderkleding voor de laagst mogelijke prijs

Wij gaan in ieder geval nog aan de slag met gekleurde wolletjes en alle paashangers en paasdecoratie die op zolder liggen. Zo worden onze paastakken elke week anders en blijft het gezellig in huis.

Lees ook Gezellig met Pasen!

Wat zijn jouw plannen voor de paastak dit jaar?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.