Loedermoederactie? Je kind laten wakker blaffen door de Zoomer Zupps

Is het een loedermoederactie of valt het mee? Nu de scholen weer begonnen zijn en mijn dochters moeite hebben met opstaan, is het tijd om verschillende wektactieken uit te proberen. De drilsergeant methode, normaal gesproken mijn favoriet, heeft op de één of andere manier nooit zo’n positief effect op het humeur van mijn kinderen. Zo af en toe ga ik dus aan de slag met alternatieven. Heel graag jullie creatieve input hiervoor!

zoomer zupps reviewMijn succesvolste wekmethode tot nu toe, blijken de Zoomer Zupp pups. Ken je ze? Ik schreef er hier al over, een paar maanden geleden. Het zijn schattige kleine robothondjes die hele lieve geluidjes maken als je op hun neusje drukt of over hun kopje aait. De allerzoetste geluidjes maken ze wanneer je 2 verschillende Zoomer Zupp pups met de neusjes tegen elkaar aandrukt.

Mijn meisjes worden wakker met een glimlach als ik deze tactiek gebruik. Ze staan dan overigens niet direct naast hun bed te zingen hoor! Het Zoomer Zupp pupje wordt uit mijn handen gegrist en onder de dekens getrokken, waarna de schattige geluidjes uit 2 slaapkamers blijven komen totdat ik kleding heb klaargelegd en de dames wakker genoeg zijn om enigszins gezellig uit hun bedje te stappen.

Welke opstaan-technieken gebruik ik nog meer?

 • Drilsergeant mama (kom op, uit de bedjes en daar sta ik dan bij in mijn handen te klappen, je kent het wel).
 • Liedjes zingen (‘begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach, want wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag’ of ‘wordt wakker en was je handen, wordt wakker en poets je tanden, wordt wakker en kleed je aan, om naar school toe te gaan’).
 • Kinderen bekogelen met knuffels (daar moeten ze ook wel om lachen, maar hier heb ik niet altijd evenveel puf voor).
 • Wakker kussen (heeft meestal geen effect, ze slapen gewoon door).
 • Zoomer Zupp pups (als hierboven beschreven).

Verder ben ik er niet zo heel creatief in, dus ik hoor heel graag hoe jullie de kinderen ’s ochtends enigszins gezellig en positief wakker maken en uit bed krijgen? Vooral bij mijn jongste is het erg moeizaam om het gezellig te houden (dan is de kleding niet goed, dan is school stom, dan had ze eigenlijk hele andere plannen…) dus ik kan wel wat ideetjes gebruiken!

Over de Zoomer Zupp pups

Voor wie ze niet kent: de Zoomer Zupp pups zijn schattige robothondjes bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar. Mijn meisjes vinden ze superschattig en wij hebben er een hele tijd terug 3 gekregen voor mijn blog: Diva (zwart), Coco (roze) en Biscuit (paars). We zijn hiermee op de helft van de verzamelrage en missen nog Posy, Barkhem en Flare. Ze maken allemaal andere geluidjes, de oogjes geven licht en via een geheim truukje kunnen ze “I love you” blaffen. Zoooooo schattig is dat! Hoe meer Zupps je aan elkaar voorstelt (met de neusjes tegen elkaar), hoe meer verschillende geluidjes ze maken.

Mijn kleine meisjes vinden ze heel schattig en ze kregen er ook leuke reacties op van kinderen (jongetjes én meisjes) uit de klas toen ze de Zoomer Zupps meenamen naar school. Bij Bol.com zijn ze verkrijgbaar voor 19,99 euro per stuk (affiliate link, je helpt mij door er op te klikken).

Lees ook: Xmastime met Paw Patrol

Wat zijn jouw tips om de kindjes vrolijk uit bed te krijgen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Mirjam Hellingman zegt:

  Ik laat ze altijd rustig wakker worden. Zodra ik wakker word, loop ik naar boven en doe de gordijnen op of het licht aan. Ik laat ze nog even lekker liggen en ga ondertussen zelf douchen. Ik kleed mezelf aan en loop weer naar boven. Geef ze een kus en een knuffel en ga op de overloop (mijn dochters slapen op zolder) de was uit de droger halen en de was in de machine doen. Door het licht en het geluid worden ze langzaam wakker. Ik zeg tegen ze dat het tijd is om op te staan en ga naar beneden. Over het algemeen komen ze dan zelf uit bed, kleden zich aan en komen vrolijk beneden.

 2. Lisanne zegt:

  Ik gooi onze hond(je) bij haar bed. Die is zo blij om haar te zien. Die likt haar gezicht (bijna hetzelfde als de kusjes) en loopt over haar (zelfs haar hoofd ontziet ze niet).
  En als ze daarop niet reageert dan begint ze te blaffen. Ook een beetje een drillsergant.

 3. Marina zegt:

  Ik geloof dat het type ‘drilsergeant mama’ het dichtst bij mij ligt (bloos). Maar als ze eenmaal uit bed zijn, ga ik complimenten geven hoe goed ze wel niet meewerken (ook als het tempo net even trager is dan ik in gedachten had) ” Wauw, jullie werken echt goed mee!” Dan wordt de sfeer weer lekker positief.
  Jouw andere opties klinken wel de moeite waard om eens te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.