Spelen met rijst

Pas schreef ik al eens iets over spelen met zout. Omdat sensopathisch spel toch wel erg leuk is, mocht mijn jongste pas wederom achter het dienblad met hoge rand plaatsnemen. Dit keer gevuld met rijst. Rijst van het goedkoopste soort die eigenlijk niet zo lekker was. Op deze manier was het niet zo erg om het weg te doen. De lieve pop was door een keelontsteking wat uit haar hum en dit was nieuw – dus interessant – en rustig. 

Van haar opa kreeg ze onlangs een zak vol leuke kleine dinosaurussen en die mochten er in. Zeer geconcentreerd, helemaal in haar eigen wereldje was ze ermee bezig. Verstoppen, douchen, graaien… Het was een leuk speelmoment. Sensorisch spel is ideaal voor kinderen die de voorkeur geven aan voelen.

Ook voor mama trouwens, ik zat naast haar en kon rustig nette sollicitatiebrieven schrijven en versturen. Toen haar grote zus die middag uit school kwam heb ik het dienblad buiten in het zonnetje op een tafeltje gezet (binnen reeds gestofzuigd). Daar hebben ze zich er nog even samen mee vermaakt. En tot slot geholpen met het opvegen van de rotzooi. Ook belangrijk want het geeft best wat troep die rijst.

spelen met rijst

Sensopathisch spel

Morgen staat er wederom een nog onbekend soort sensopathisch spel op het programma. Gelukkig bij haar nichtje thuis, want deze variant is met smurrie. Mijn schoonzus organiseerde dit geregeld op een BSO waar het steeds een succesverhaal was: de dames mogen samen met of scheerschuim of slagroom of yoghurt aan de gang.

Andere voorbeelden van sensorisch spel:

Ik ben erg benieuwd! Ik had er al wel eerder van gehoord, maar zag op tegen de rotzooi. Gelukkig zijn er lieve tantes die dan zeggen kom gezellig bij ons 🙂 ik neem mijn fototoestel mee om leuke plaatjes te schieten van de nichtjes. Mijn eigen kleine mop heeft er in ieder geval heel erg veel zin in. Die vroeg voor haar middagdut al of het na dit slaapje was, haha. Nee lieverd, nog ietsje langer wachten. Mama gaat nu je kliederschort klaarleggen!

Spelen jouw peuters weleens met rijst?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Linda zegt:

    Wat leuk dat je dit hebt gedaan. Spelen met scheerschuim is ook ontzettend leuk. Weet niet of je zus het weet, maar na het spelen is het erg leuk om er met wat verf een patroon in te spuiten. Kan je daarna er een vel papier in dippen en zo een mooi schilderij maken (hoop dat je de uitleg begrijpt).

    1. marguerita78 zegt:

      Wat een leuk idee! Zal het morgen even aan haar vragen ( schoonzus )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.