Mamachallenge2015 #4 een wateractiviteit… Met ijs!

Poldermama las onlangs op een ander blog een originele tip voor een wateractiviteit. Voor de #mamachallenge2015 gingen we hiermee aan de slag. Het leek me makkelijk voor te bereiden en het is iets nieuws. De meiden hebben dit nog niet eerder gedaan: speelgoed uit ijs bikken!


Ter voorbereiding zette ik een tijd geleden de ‘spoelbak’ van de ikea speelkeuken in de vriezer, gevuld met kleine speeltjes en water. Ik wilde het eigenlijk diezelfde dag al eruit halen omdat het zo warm was, maar een test van mijn man wees uit dat een paar uurtjes niet lang genoeg was om alles goed te laten bevriezen. Hij vond het wel een leuk idee! Vandaag was het onverwacht zonnig en bedacht ik dat deze bak nog in de vriezer stond.


Na kort bikken, bedacht mijn kleuter dat het slimmer was om de bak om te kiepen. Bam! Overal grote ijsblokken. Dat was leuk. Even voelen… Even eraan likken… Hey, lekker koud 🙂 met speeltjes op de grond slaan om het ijs los te krijgen was ook leuk. Toen nog even met de voetjes eraan voelen, proberen te schrijven op de hete tegels en in een emmer om te roeren in de ijssoep.Al met al zijn ze een half uur zoet geweest met het ijs. Kleuterlief wilde het liefst meteen weer een bak vullen, want het was best leuk. We gaan dit dus nog eens doen deze zomer, jullie ook?

Kijk ook bij de andere mama’s

Nieuwsgierig wat de andere blogmama’s voor challenges hebben gedaan? Mama Maike gebruikte ijs en waterballonnen in het zwembadje. Josan van GoodGirlsCompany maakte een leuk uitstapje naar de dierentuin, dat staat ook op mijn wishlist. Judith van Pinkpress bezocht een ijssalon, jummie, en ze keek een filmpje die ze ook mag verloten op haar blog. Lees en win! Ook met een baby kun je deze mamachallenge aangaan, kijk maar wat Lieke deed met haar kleintje. Bianca deelt een frambozig recept voor een smoothie. Glim’s Priscilla kweekt zelf groente en fruit. Genoeg inspiratie om de zomer door te komen. Mijn dochters en ik zijn zelf begonnen aan een activiteitenlijst van leuke dingen die we zouden kunnen doen deze zomer, voor nog meer inspiratie. Dat wordt een fijne vakantie!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Dorien zegt:

  Superleuk idee! Ga ik doen met mijn kids, die zullen dit prachtig vinden!

 2. Priscilla zegt:

  Oja dit is leuk! Hebben wij een aantal jaar geleden ook eens gedaan maar dan met dinosaurusjes er in 😀

 3. eigenwijsje2014 zegt:

  Haha dat had ik ook al op mijn planning om speelgoedjes in te vriezen, ben enorm benieuwd wat ze ermee doet 😀

 4. marjon1911 zegt:

  Je bent goed bezig met de challenge! Leuk 😀

 5. Henny zegt:

  Wat een leuk idee zeg! Verkoeling en ook nog goed voor de motoriek.

 6. Bianca Molenaar zegt:

  Wat leuk om dat met ijs te doen! Goed idee, moet ik ook uitproberen met 3 peuters in huis 🙂
  En bedankt voor het delen van mijn post ook. Erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.