Spelen met zout

De gewone zandbak staat leeg en op z’n kop in de koude regen buiten, maar dat wil niet zeggen dat er geen korrels door de handjes van de peuters kunnen gaan. Op veel blogs en speelgoedsites las ik al verhalen over verschillende soorten kinetic sand, angel sand, binnenzand van Action in een neutrale kleur of felgekleurd en wat al niet meer. Vanwege de verwachte rotzooi en opbergproblemen en ons beperkte budget, had ik het zelf nog niet aangeschaft. En dat hoeft ook niet!

Op de website van Mamaliefde las ik namelijk een leuke budget speeltip: spelen met zout! En laat ik daar nu al jaren een aantal pakken van in de kast hebben staan. Ooit aangeschaft omdat ik dacht dat het op was. Komt nu goed van pas. Met twee zieke peuters is het zaak om binnen vermaak te vinden en dan het liefst iets nieuws, dat entertaint het beste.

zout spelen

In een poging rustig de keuken op te kunnen ruimen, had ik de dames eerst al aan het verven gezet. Maar dat was erg snel klaar. Eer ik alles had neergezet, kon ik weer schoonmaken en opruimen en was de keuken nog niet zichtbaar opgeruimd. Spelen met zout zat al in mijn gedachten. Mijn jongste koortsige meisje wilde na het voorlezen liever even naar bed, dus de bijna-kleuter had de primeur. Ze genoot zichtbaar van deze nieuwe activiteit. Een hoog dienblad, een klein beetje zout, wat koekjes vormen en accessoires uit de speelkeuken en de activiteit was opgezet. Niet veel moeite voor mama dus (in tegenstelling tot verf) en ze was er zeker 20 minuten mee zoet. Missie om mijn zieke meisje te vermaken geslaagd!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. mamazingmama zegt:

    Hey, wat leuk! Als noah ouder is ga ik dat ook eens proberen. 🙂 Ik wist volgens mij helemaal niet dat je een blog hebt! Leuk!

  2. Sigrid zegt:

    Wat een super idee!! Wij hebben het geluk dat ons dochtertje op haar verjaardag maar liefst 5 kilo kinetic sand heeft gekregen. Het gaat verrassend lang mee en het opruimen valt me ook mee, ondanks dat we vloerbedekking hebben 🙂 Maar dit idee ga ik zeker ook eens uitproberen. Variatie is altijd goed.

  3. Linda zegt:

    Wat fijn dat je kind hier heerlijk mee heeft kunnen spelen. Als ze ziek zijn is het vaak zo lastig om iets leuks te bedenken. Hopelijk was het na afloop niet teveel opruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.