Keek op mijn Leven: travel, beauty en health dit keer

De ren-je-rot-weken zijn weer lekker op gang. Geldt dat voor jou ook? Sinds de vorige Keek ben ik druk geweest met reisplannen en gezondheidsgerelateerde zaken. Zoals bijvoorbeeld de HPV prik waardoor mijn kinderen geen irritante uitstrijkjes hoeven later en een ouderavond van de brugklas over omgaan met pubers en over veilig online zijn enzo. Ik praat je even bij!

intermittent living
Boek aan het reviewen, de coltrui is van Protest.

Gezondheidszaken

Gezondheid blijft een thema dat deze weken veel terugkeert. Ik dacht het hardlopen na een jaar zonder longcovidklachten wel weer eens te kunnen gaan doen, in plaats van wandelen. STOM! Had ik niet moeten doen. Het hardlopen ging prima hoor, mijn conditie bleek iets beter dan ik had gedacht. Maar daarna hè? Ik had het kunnen weten… Mijn hartslag was weer op hol, mijn zuurstof dipte en mijn lijf had toch een kwartier nodig om te stabiliseren. Daarna was ik gesloopt, liepen mijn longen vol vocht en heb ik eerst een paar uur op bed gelegen voor ik weer kon werken. 

Ik wil graag meer bewegen en gezonde gewoontes aannemen, maar heb toch ff zitten janken van teleurstelling. Nou ja, les geleerd en door! Ben momenteel voor een boekreview met winactie aan het lezen in ‘Intermittent Living‘ waarin heel precies allerlei processen in je lichaam worden uitgelegd. En dat je af en toe even je lijf moet shockeren met bijvoorbeeld een koude douche of ademwerk maar vooral dat je gezond moet eten en meer moet bewegen (zeker bij een zittend beroep).

Dit boek sluit ook aan bij de tips die ik kreeg bij de Thermografie in Amsterdam, waar naast de infraroodscreening ook de nodige tips werden gegeven over voedingsstoffen die mijn lijf nodig heeft om bepaalde kwaaltjes te voorkomen of laten verdwijnen. Zo ben ik begonnen met het slikken van levertraan capsules (Vitamine A+D) en kreeg ik deze week samples toegestuurd van het ALKA supplement Spermidine (Vitamine B en Zink), dat goede resultaten schijnt te geven bij specifiek longcovid-patiënten. Daar komt binnenkort een uitgebreider artikel over, als ik het product even heb gebruikt.

spermidine alka
Voedingssupplement proberen.

Verder heb ik een basiswebsite gebouwd voor iemand die op zzp-basis aan de slag wil als personal trainer en masseur. Mocht je nog een sportschool of wellnesscenter kennen dat iemand zoekt als aanvulling op het team, klik even door. 

Ontwikkelingen in het ouderschap

Onder gezondheid valt natuurlijk ook het ouderschap, of eigenlijk de opvoeding en je kinderen daar brengen waar ze moeten zijn in het volwassen leven. Voor de oudste tastten we daarom in de buidel voor de TTO excursie van de brugklas naar Rochester in Engeland. Wat had ik dit zelf enorm gaaf gevonden om te doen, maar via je kind kun je dit soort dingen ook heel goed meebeleven.

Al zeiden alle op de bus wachtende ouders hetzelfde: ik hoorde niet zoveel, slechts een paar korte updates of fotootjes. Maar ze is weer een prachtige ervaring rijker, mijn meisje. Dankzij adviezen van lezeressen op facebook heb ik haar ook kleedgeld gegeven, 50 euro per maand is een beetje standaard begreep ik. Daarvan heeft ze in London een mooie trui gekocht. Veel te groot, vond ik… en ik hoor het mijn eigen moeder nog zeggen, haha.

Ze verbleef in een gastgezin en ook dat maakte indruk. Tijdens het verblijf daar verloor hun gastouder haar vader… In hun beste Engels hebben de meisjes hun medeleven betoogd, daar was ik toch wel trots op toen ik het hoorde. Wens de betreffende dame uiteraard alle sterkte toe in het verwerken van dit verdriet. Respect dat je terwijl je vader zo slecht ligt, toch 4 vreemde kinderen in huis opvangt.

Mijn jongste genoot ondertussen van het ‘enig kind in huis’ zijn. En ze haalde haar verkeerstheorie examen, woohoo. De oudste werd opgeroepen voor de HPV vaccinatie die haar zusje vorig jaar al kreeg. Belangrijk want baarmoederhalskanker komt in de familie voor en ik had zelf al eens een uitstrijkje dat niet helemaal goed was, mijn dochters hoeven dit dankzij het vaccin later dus niet meer. Vrees dat ik zelf dit jaar weer aan de beurt ben voor het purren met een stokje in je vagina.

Op de middelbare school was er een voorlichtingsavond georganiseerd voor de ouders van brugklassers. Interessant en interactief. Er waren 2 sprekers, de eerste 10 minuten heb ik gemist omdat ik moeite had de route uit Den Haag te vinden na een bijeenkomst daar (veel opengebroken straten). De eerste ging over omgaan met pubers en het puberbrein, waarbij het Brené Brown principe als tool werd aangehaald. (Mooie boeken heeft Brené Brown!) Je kent haar van het zinnetje “Is deze gedachte echt waar?” en “Wie zou ik zijn zonder deze gedachte?” dat werd weer gekoppeld aan oefeningen en tips die ook bijvoorbeeld Tischa Neve (van oa Slaapklets) zou gebruiken. Over het belang van voorleven van het gedrag dat je bij je puber zou willen terugzien.

We moesten ook gaan staan wanneer we bepaalde puberuitspraken thuis herkenden. En dan om je heen kijken om te weten dat je niet alleen bent. Verder kregen we een indringend liedje te horen over ‘gezien worden’ waarbij je een voor jou vreemde meer dan 30 seconden lang in de ogen moest kijken. De docente had deze oefening (maar dan langer) ook bij de kinderen gedaan. Mijn dochter vond het mooie lessen en ik moet zeggen dat ik als ouder ook erg enthousiast ben over wat ik hoorde.

Daarna ging het over veilig online zijn, schermgebruik en hoe daar mee om te gaan. Ook hier is openheid en eerlijkheid het allerbelangrijkste. Dit thema vind ik zelf heel belangrijk! Hoewel ik er al veel van weet, zaten er toch wat eyeopeners in, zoals een bepaalde emoji die voor mensen onder de 25 jaar een compleet andere lading heeft dan voor… uhm ‘ons oude mensen’. Wij zien ‘m als ‘hmpf’ of ‘zal wel’ maar voor de jeugd betekent het icoontje ‘wil je seks’. Bizar wat een betekenisverschil. De boodschap was: blijf met je kind in gesprek!

antonius college gouda
Op mijn oude school.

Beauty & Fashion

Qua beauty en fashion zijn er ineens ook de nodige ontwikkelingen. We mochten langs de krullenkapper om een review te schrijven over het effect van deze speciale knipmethode. Ik dacht eigenlijk dat alleen de kinderen even een verwenmomentje zouden krijgen, maar kapster Monica wilde mij ook heel graag in de stoel hebben. Yay!  Ik moest echt even wennen aan mijn nieuwe look met meer haarvolume, maar het zit echt leuk. En wat is mijn oudste ineens een beauty hè met die krullen!

krullenkapper hairchange hazerswoude
Dankjewel Hair Change voor dit fijne verwenmomentje, we zijn er blij mee!

Zeker nu ook mijn wimpers weer mooi zitten. Ik had in januari een vervangende salon gevonden, maar zij was steeds geblesseerd, het wimperen duurde erg lang en ze gebruikte niet de wimpers die ik voorheen had. Na een tip kreeg ik de salon van Romy door, die net gestart is in Bodegraven. Zij wimpert net zo vlot als mijn vorige salons, heeft wel de flat lashes en ik ben heel blij met het resultaat, mocht je op zoek zijn kijk dan op insta bij @beautybyleli . Ik heb eventueel nog een kortingsbon voor je ;-).

paasei van babor

Onverwachts kreeg ik ineens een prachtig paasei bezorgd van beautymerk Babor. Hiermee kan ik na de Pasen mijn gezicht verwennen, want het is een ‘kuurtje’ van 14 dagen. Onwijs leuk, een soort adventskalender om je huid lekker op te peppen. Ziet er mega cute uit bovendien. In elk vakje zit een ampul met bepaalde ingrediënten, zodat als je alles in de juiste volgorde gebruikt je huid perfect gaat stralen. Mijn moeder was jaloers op dit cadeau, want het is ook haar favoriete merk. Zelf ben ik ook gek op Babor, dus ontzettend blij mee. (De trui die ik op de foto draag kreeg ik overigens ook voor de blog, een cadeau van Got Bag gemaakt van gerecycled materiaal. Heerlijke hoodie.)

Daarnaast mocht ik ook nog shoppen in de webshops van Studio Lienne en Protest Sportswear. Ik geef dan altijd veel meer uit dan de gekregen shopvoucher, want als ik dan toch iets voor mezelf mag uitzoeken dan meteen echt even de kledingkast aanvullen. Studio Lienne is gespecialiseerd in kleding van travelstof, van deze travelstof heb ik al wat in de kledingkast uit een andere webshop en het zit heerlijk. Met weer wat reizen en Blogboot events op de planning wilde ik graag wat business chic looks hebben. Het is net binnen en deze blouse heb ik direct maar aangehad, zo tof! Het pakket met de sporty items van Protest verwacht ik vandaag te ontvangen, uit die webshop had ik veel mee op wintervakantie naar Zweden. Ready for travel!

studio lienne blouse travelstof

Reisplannen

Tja en de nodige reisplannen zijn er natuurlijk ook weer. Tot nu toe allemaal zakelijk want privé bedenk ik dat echt alleen last minute omdat ik al zo vaak weg ben. Ik vind reisverhalen altijd zo onwijs leuk om te schrijven!

Met de prachtige tulpenhuisjes van Roompot Callantsoog nog vers in het geheugen, kijken we uit naar de meivakantie want dan gaan we naar het splinternieuwe (is afgelopen weekend geopend) Roompot Beach Resort Brouwersdam op Schouwen-Duiveland. Ook in september mogen we een Roompot park in Zeeland bezoeken, over enkele maanden gaat namelijk ook het resort in Brielle open. En eigenlijk willen we vanwege het in de lockdown gesloten zwembad ook nog eens naar Beach Resort Nieuwvliet-Bad.

de prael den haag
Netwerken bij De Prael in Den Haag op het event van Baltus.

Ik heb weer wat netwerkevents bezocht met bestemmingen, waarvoor ik de follow-up nog moet doen. Je mag tenslotte niet zomaar voor de blog op reis, daaraan gaan maanden of zelfs jaren van contact en voorbereidingen aan vooraf. In mijn vorige keek schreef ik al over het event van de regio Girona en de Costa Brava in Spanje, maar afgelopen week netwerkte ik met leuke steden op het CityBreaks event van Baltus Communications bij De Prael in Den Haag. Een aantal reizen daar moet ik zelf een datum voor prikken, maar dat vind ik lastig omdat ik niet alleen wil en voor deze reizen ook zelf wat kosten op me zal nemen. Sommige persreizen zijn geheel verzorgd, maar als blogger betaal je zelf voor veel reizen ook bijvoorbeeld je maaltijden, vliegticket of een overnachting. 

Zo heb ik zelf bijvoorbeeld de vliegtickets betaald voor onze trip naar Frankrijk met de Pasen. Ik zag dat je nu ook zelf een security tijdsslot kunt reserveren, dus ik hoop dat we snel door de douane heen zijn op Schiphol. We gaan naar de prachtige regio Luberon en ik hoop daar lavendelvelden te zien! Bij het zien van ons hotel Le Clos Violette werden wij in ieder geval heel blij, er is een binnenzwembad aanwezig, gevestigd in een historisch pand en het ziet er heel romantisch en typisch Frans uit.

Verder ben ik uitgenodigd om kastelen te bekijken in Vlaanderen tijdens een verzorgde persreis. Net als vorig jaar mag ik 1e klas met de trein naar Gent afreizen. We bekeken toen prachtige tuinen in België, maar kastelen van binnen zien is natuurlijk ook geweldig leuk! En fotogeniek natuurlijk. Hoewel ik vorige keer ook foto’s heb gemaakt van het kasteel in de Plantentuin van Meise (echt een leuk uitje ook met kinderen), het kasteel in historisch Gent en van het chateau van de graaf van Beervelde toen hij ons door zijn fantastische tuinen rondleidde.

In de zomer gaan mijn kinderen met hun vader weg en heb ik dus niets gepland, maar zoals je leest gaan we voor die tijd echt nog samen genieten. Blijft wel gek hoor, om juist te reizen als niemand gaat en in de zomervakantie vaak juist weer niet.

Heb jij weekendjes weg of een langere vakantie gepland?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.