Kunnen de lompe lulkoekmensen hun hetzes even stoppen?

Verbazingwekkend al die online hetzes van een piepklein groepje lompe (laagopgeleide) lulkoekmoeders die niet weten waar de klepel in de klok hangt. Domme social media posts van ongeïnformeerde dames die gepacificeerd door hun eigen angst dingen compleet uit hun verband brengen, mensen bedreigen en erger nog daardoor hun eigen kinderen in gevaar brengen. Weten we dat niet meer uit de Middeleeuwen? Informatie = macht. En kinderen die bepaalde informatie niet krijgen, zijn eerder slachtoffer dan zij die van de hoed en de rand weten. Of van de klok en de klepel. Of van de Lentekriebels.

Als je maar hard genoeg krijst als een viswijf en geweld gebruikt, kun je heus je zin krijgen. Kijk maar naar de heksenjachten van vroeger: we gooien iemand met vastgebonden armen in het water of binden haar aan de brandstapel en zetten haar in de fik, kijken of ze doodgaat en zo ja dan was ze inderdaad onschuldig. Te laat, want de schade was al gedaan maar hey… Massahysterie van kennisloze mensen die we nu online ook zien.

Ik snap er niks van en ik ben niet de enige. De kruidenvrouwtjes van weleer werden door dit soort lompe lulkoekmensen niet alleen vermoord, de mensen die hulp van deze personen hadden kunnen krijgen gingen dood aan heftige ziektes. Er is veel kennis verloren gegaan. Dat dit soort hetzes zich anno nu ineens herhaald vind ik afgrijselijk en zorgwekkend, daarom graag een tegengeluid. 

Lees ook: Chantage van je kind met een blootfoto

HEMA - Pasen 2023

Het Fonds Slachtofferhulp klimt in de pen

Het Fonds Slachtofferhulp – zij die wel van de hoed en de rand weten omdat ze dagelijks met slachtoffers worden geconfronteerd – klimt in de pen en stuurde mij dit bericht. Belangrijk om te delen, deze boodschap van Carlo Contino, Hoofd beleid en programma’s, Fonds Slachtofferhulp.  

‘Positieve seksuele vorming op jonge leeftijd kan slachtofferschap voorkomen’

Van jongs af aan leren over je lijf, relaties, liefde en seksualiteit. Dat is wat het expertisecentrum Rutgers voor ogen heeft en deze week extra in de spotlights zet met de jaarlijkse ‘Week van de Lentekriebels’. Vanuit een positieve boodschap kinderen leren aangeven wat hun eigen wensen en grenzen zijn en de grenzen van anderen te respecteren door er met elkaar over te praten in de klas.

Fonds Slachtofferhulp steunt die aanpak van harte. Temeer omdat we in de praktijk zien hoe essentieel positieve seksuele vorming op jonge leeftijd kan zijn. Concreet kan dit namelijk bijdragen aan het voorkomen van seksueel geweld. En dat is in onze samenleving nog steeds een wijdverspreid en hardnekkig probleem waarvan de gevolgen enorm zijn.

Dat wordt ook bevestigd door onze meerjarige VICTIMS-studie waaruit blijkt dat veel slachtoffers van seksueel geweld kampen met een diversiteit aan problemen. Hierbij gaat het niet alleen om psychische klachten, maar ook om een gebrek aan sociale steun en lichamelijke en financiële problemen.

Aandacht voor weerbaarheid, relaties en seksualiteit op een manier die aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen en jongeren juichen we dan ook van harte toe. Dat is ook precies de drijfveer van ons jongerenplatform WTFFF?! over (online) seksueel misbruik. We moedigen jongeren aan met elkaar het gesprek aan te gaan over wat (on)gewenst gedrag is, eigen ervaring te delen en hulp te zoeken wanneer je kampt met de gevolgen van een misbruikervaring. Het helpt enorm als jongeren dan al vanaf jonge leeftijd hebben geleerd dat het heel normaal is om open te zijn over seksualiteit en relaties en ze hier op school én thuis over durven te praten.

Nepnieuws en desinformatie wat op social media circuleert waarbij het lesmateriaal uit zijn context werd getrokken, mogen de belangrijke én positieve boodschap van de Week van de Lentekriebels niet overschaduwen. Laten we daar met elkaar voor waken en ons juist nu laten inspireren om ook eens zelf aan de keukentafel met kinderen op een luchtige manier het gesprek aan te gaan over relaties en seksualiteit.

Lees ook: Ongesteld, hoera? Cadeautje bij de 1e menstruatie

Daar ben ik het mee eens!

Deze week sprak ik verschillende ouders die vanwege de echte viespeuken in deze wereld te maken hebben gehad met de zedenpolitie. Sommige viespeuken zijn uiteindelijk veroordeeld, anderen kon ook de cybercrime afdeling van de politie helaas niet achterhalen. Die mensen zijn dus nog actief op social media en doen er alles aan om jouw jonge kind van misschien nog maar 7, 8 of 9 jaar oud aan te zetten smerige blootfoto’s van zichzelf te maken of erger…

Hoe jonger je kind leert wat normale grenzen zijn, wat een volwassene wel of niet van je mag vragen, hoe beter. Bovendien kunnen ze via alle devices door te zoeken naar ‘jonge poesjes’ of een kennis met de naam ‘Dick’ zomaar ineens vieze plaatjes te zien krijgen. Dan moet jouw kind wel weten wat te doen! Uit de actuele online hetzes blijkt maar weer dat veel preutse ouders thuis het gesprek nooit aan zullen durven gaan. Of dat uit onwetendheid, domheid of schaamte is maakt daarbij niet uit. Het is fokking belangrijk!

Nogmaals: kennis = macht. Geef je kind dat stukje zelfbeschikking via kennis over het eigen lichaam mee. 

Dan kun je bovendien ook weer ‘veilig’ naar de kinderboerderij of dierentuin als de dieren ‘Lentekriebels’ hebben en baby’s maken.

Zelf ga ik in ieder geval regelmatig het gesprek met mijn kinderen aan. Dat voelt inderdaad gênant soms, want je vertelt dingen uit je eigen ervaringen en die zijn echt niet altijd even leuk. Maar je doet dat op hun niveau en alleen informatief (wat moeten ze weten?), stelt ze in de gelegenheid om vragen te stellen en zodat zij zich veilig genoeg voelen om zelf ook dingen te delen. Ben jij niet open? Dan gaat jouw kind dat zeker niet tegen jou zijn!

We hoeven toch Amerika niet achterna met die terugwerpingen van diverse decennia omdat een paar kennisloze kutten mensen bedreigen met hun schadelijke geschreeuw?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.