Ik herkende het zoontje van een vriendin op Tinder! Do’s en Don’ts bij het swipen

Goed, ik zit dus op Tinder. Laat ik dat maar gezegd hebben. Toen ik het nieuws van mijn scheiding deelde, kreeg ik al direct het advies om op deze dating app te gaan. Kun je zien hoe je in de markt ligt. Hoef je niet de kroeg in (zo niet mijn ding!) om single mannen te ontmoeten. Beetje feeling krijgen na een relatie van 18 jaar hoe dat daten ook alweer ging. Bezette vriendinnen willen ook altijd graag even swipen. Het is best geinig hoor, maar je komt er gekke dingen tegen! Zo herkende ik dus het zoontje van een vriendin op Tinder!

Kinderen herkenbaar in beeld?

Je kinderen op je blog herkenbaar in beeld brengen, vind ik toch iets anders dan op Tinder. Ik wil graag dat mannen op MIJ vallen en niet op mijn kinderen. Daar heb ik dus als laatste foto eentje waar we met z’n 3tjes op staan, maar dan wel vanaf de rug gefotografeerd. Veel mannen plaatsen hun kinderen wel herkenbaar in beeld of “het zijn de kinderen van mijn zus”. Meestal niet op de eerste foto overigens die je te zien krijgt. Dan moet je het profiel eerst open klikken en door de foto’s heen swipen om ze te zien. Afijn, je komt wel vaker vage bekenden tegen tijdens het swipen, maar ik schrok een beetje toen ik ineens het zoontje van een gescheiden vriendin in mijn scherm kreeg. Wat vinden jullie daarvan?

Neppers

Andere rare dingen die je tegenkomt (het swipen is toch wel het leukste van die app, getuige ook de vele ‘matches’ die vervolgens stil blijven), zijn de neppers. Mensen die een fake-foto gebruiken. Zoals die keer dat ik bijna een date had met Wolverine… Ik vind Hugh Jackman heel aantrekkelijk, maar dan wel de echte. Die geen Nederlands spreekt. Er zijn ook van die mannen die alleen een foto van hun torso plaatsen – ja, die bekijk ik altijd uitgebreid en dan krijgen ze een kruisje – en geen hoofd erbij. Dan weet je al wat ze willen. En dat er waarschijnlijk een lelijk hoofd bij hoort. En er zijn mannen die van internet geplukte plaatjes uit 50 Shades of Grey gebruiken. Zonder foto’s van zichzelf. Dan klikt er toch ook niemand op het hartje?

Afknappers

Naast de neppers is er nog de categorie ‘afknappers’. Een mooie man die op één van zijn foto’s in lederhosen staat? No thanks. Net als spelfouten. Ik kwam er ook eens eentje tegen verkleed als Elmo. Uhm… not sexy. Of… en dat vind ik echt een hele grote afknapper: mannen met een snapchat foto! Overigens hebben veel mannen in hun profiel staan dat ze dit bij vrouwen ook een grote afknapper vinden. Gewoon NIET DOEN dus. Foto’s met sigaretten erop zijn voor mij ook een no go. Dan heb je ook nog de mannen met alleen maar foto’s van landschappen, auto’s en sportactiviteiten waarbij je hun hoofd niet kunt zien. Van mij krijgen zij ook een kruisje. Eentje heeft mij eens een superlike gegeven en ik dacht, laat ik toch het gesprek eens aan gaan na al dat wegklikken… Zodra hij een foto van zijn hoofd had gestuurd, wist ik niet hoe snel ik de match weer moest opheffen. Doe maar niet dus. Het blijft wel een vleeskeuring en het oog wil ook wat.

Wees kritisch

Kritisch ben ik dus op wie er wel of niet een hartje krijgt. Dat ik kritisch kan zijn, ontdekte ik al na mijn eerste dag op Tinder. (En dat voelt toch best als een opsteker voor je ego.) Binnen no time een heleboel matches die allemaal tegen me begonnen te praten… IEKS ENG! Een vriendinnetje liet me daarna zien waar ik kon kijken om te zien hoeveel hartjes mijn foto had gekregen en dat cijfer stond op 99+ (hoger krijg je niet te zien). Hoe meer chats je hebt, hoe beter je daarna weet wat je wel of niet wilt. Wil je wel een relatie? Wat wil je in je volgende relatie wel of juist niet? Wat verwacht je van elkaar? Ik vertel altijd eerlijk dat ik niet zit te wachten op een liefdesbaby, om een voorbeeldje te noemen. De leuke man die in zijn profiel had staan op Tinder te zitten omdat zijn moeder graag oma wil worden… is dus niet de juiste voor mij. De mannen die in hun profiel zetten dat ze getrouwd zijn ook niet. En dan zijn er ook nog de stelletjes… uhm… ik heb niet de wens om ‘een leuk extraatje’ te zijn.

Wat betekent…

Als je de profielteksten leest, komt je behoorlijk wat afkortingen tegen. Aangezien ook de mannen die ik op Tinder sprak niet met alle afkortingen en termen bekend zijn, dacht ik dat het handig was om ze even toe te lichten. Als het je ding is klik je op een hartje en als het niet je ding is gebruik je het kruisje, dat moet je zelf maar beoordelen.

ONS = One Night Stand, dus sex voor 1 keertje en daarna toedeledokie.

FWB = Friends With Benefits, dus samen leuke dingen doen en seksen maar geen relatie.

Vanille = opmerking over vanille ijs gespot in een profiel? Meestal staat er dan dat ze daar niet van houden, dit betekent dat ze op zoek zijn naar kinky sex. Dus SM, BDSM (met vastbinden erbij), spanking en er zijn vast nog gekkere dingen te bedenken. Vaak staan er dan ook profielgegevens bij van een hieraan gerelateerde social media app.

010, 020, 070 … = het kengetal van zijn woonplaats, dus Rotterdam, Amsterdam, Den Haag…

Blauwe ster = staat er een blauwe ster naast de naam op het profiel? Dan heeft diegene jou een ‘superlike’ gegeven. Als je nu op het hartje klikt, weet je zeker dat je meteen een match hebt en kunt chatten. Je kunt ze geloof ik 1x per dag geven tenzij je een Tinder Gold abonnement afsluit, dan kun je dat onbeperkt doen. Deze persoon vindt jou in ieder geval superleuk. Of leuker dan wat hij of zij verder op Tinder is tegengekomen.

Gele ster = dit is een bekend persoon en het is geverifieerd dat het om de ‘echte’ gaat.

Diamantje = hier kun je de voor jou geselecteerde ’top picks’ bekijken en vergelijken om te zien of er iets tussen zit.

Vlammetje = hier kun je gewoon ‘swipen’.

Locatievlaggetje = hiermee wordt je locatie gebruikt (na je bezoek) en kun je mensen swipen die hier ook zijn geweest (de bioscoop en restaurants bijvoorbeeld, je huisadres, de tandarts en dat soort dingen toont deze functie niet en je kunt ze ook altijd verwijderen).

Veilig daten?

Na een tijdje swipen en chatten, wil je misschien ook eens in het echt afspreken. Mijn vriendinnen zijn wat dat betreft heel erg streng. Het zijn moeders, dus dan weet je het wel. Als ik op date ga (nee nog niet heel veel gebeurd), willen ze weten waar ik ben met wie en moet ik ieder half uur ‘inchecken’ op de groepsapp. Een ander vriendinnetje eist een papiertje met het mobiele nummer van mijn date. Mocht er iets gebeuren, weten ze hem te vinden. Een andere tip die ik kreeg: niet je hele adres geven maar alleen een straatnaam als ie een sexy auto heeft en je daar wel een ritje in wilt maken. Voor de mannen die dit lezen: ja, je auto is belangrijk. Raar gevoel tijdens het chatten? Dan sowieso nooit je mobiele nummer geven en al helemaal niet afspreken. Vertrouw op je intuïtie en Tinder staat vol met nog heel veel anderen. Je kunt matches altijd opheffen met het rode vlaggetje in de rechter bovenhoek. Heeft iemand sowieso een creepy profiel? Dan kun je ze bij Tinder melden en wordt die persoon verwijderd of gecheckt of iets, ze doen er dan in ieder geval iets mee.

Krijg je toch een wit scherm en de melding dat je er doorheen bent? Even het aantal kilometers van je zoekgebied aanpassen.

Check trouwens sowieso je instellingen even goed! Tijdens het swipen – wat bij mij is ingesteld op ‘vrouw op zoek naar man’ – komt er af en toe ook weleens een vrouw voorbij. Die heeft dan niet ingesteld dat ze een vrouw is blijkbaar.

Nou ik vind het een fascinerende app in ieder geval, hopelijk ben jij dankzij dit artikel ook weer iets wijzer.

Welke rare dingen heb jij door Tinder meegemaakt? 

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Lisette zegt:

    Ik heb er even op gezeten maar vond het echt helemaal niks. Alleen.. met corona kwam je ook niet zomaar iemand irl tegen! Toen ik besloot dan maar alleen te blijven, liep ik hem ineens tegen het lijf. Het kan raar lopen..

    1. Marguerita zegt:

      Wel fijn Lisette, ik kom mannen niet zomaar tegen, dus ik heb de app veelvuldig gebruikt. Nu is ie weer even van de foon af, maar ik vind het echt de makkelijkste manier om snel leuke gesprekken en dates te hebben. Andere datingsites en apps vond ik helemaal niks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.