Hair Change: het krullenkapper effect

Ben jij weleens naar een krullenkapper geweest? En dan bedoel ik eentje gericht op Europees haar, want voor kroeshaar heb je weer andere specialisten. Zelf heb ik een klein beetje ‘slag’ in mijn haar, maar ik had er nooit aan gedacht. Dochterlief had als peutertje echt van die schattige babykrullen en wil nu als tiener graag de krul er weer in. De krullenkappers van Hair Change kunnen dat zonder permanentje realiseren!

krullenkapper hairchange hazerswoude
Naast Hair Change is genoeg gratis parkeerplek.

Ik sprak kapster Monica tijdens de Culirun in Bodegraven en ze nodigde me uit om langs te komen in één van haar kapsalons. Hair Change kun je vinden in zowel Ter Aar als Hazerswoude-Rijndijk. Beide salons zijn rolstoel- / rollatorvriendelijk trouwens. Wij bezochten de prachtige salon in Hazerswoude-Rijndijk. Deze kun je mooi combineren met een bezoekje aan de Rijneke Boulevard, bijvoorbeeld.

krullenkapper hairchange hazerswoude
Leuk doorkijkje via de sfeerhaard, die stiekem een diffuser op water is. Veilig voor kinderhandjes dus.

De inrichting is echt prachtig! Heel modern, een sfeervolle zithoek als wachtruimte, massagefunctie bij de wasbakken en de droogkappen rondom een ovalen eettafel. Leuk detail vond ik de opbeurende teksten op de spiegels. In de coronatijd heeft alles een likje verf gekregen en hebben ze niet stil gezeten, maar zijn stagiaires blijven trainen. We kregen een rondleiding en zagen wat ze hier allemaal doen:

Je kunt er terecht voor:

  • Kapsalon
  • Krullen knippen via de McClean Supercurl methode
  • Schoonheidssalon (ook spray-tan, massages, permanente make-up en huidverbetering)
  • Afslankstudio via de PowerSlim methode voor mannen en vrouwen

Onze ervaring bij Hair Change in Hazerswoude

Mijn oudste en ik hebben een natuurlijke slag in het haar, bij de jongste dochter valt het helemaal stijl. Alle drie kregen we van Monica een metamorfose! Eerst maakten we de ‘before’ foto’s, zodat je ook goed kunt zien wat het resultaat na afloop is. Tijdens ons kappersbezoek was er limonade die de kinderen zelf mochten tappen, voor mij koffie en we kregen ieder een bakje paaseitjes om het moeder-dochter beauty feestje compleet te maken.

Eerst even onze ‘before looks’ delen, dan kun je zien hoe we naar binnen gingen.

Daarna mochten we om de beurt bij de wasbak plaatsnemen. In enkele stoelen zit overigens een massage functie en je kijkt uit op een mooie groene tuin. Zen-momentje!

krullenkapper hairchange hazerswoude

Terwijl wij geknipt werden, ontdekte mijn jongste een bak speelgoed voor kinderen. Overigens hebben ze voor de echte kleintjes ook een trekker-kapstoel.

krullenkapper hairchange hazerswoude
Blijft leuk, zo’n bak vol speelgoed. Er is ook een iPad aanwezig en uiteraard kun je er gratis op de wifi.

Eerst knipte Monica het ‘gewone model’ er in. Daarna ging ze aan de slag met de geheime knipmethode en speciale scharen voor krullend haar, die ik niet mag laten zien vanwege patenten enzo. Alle kapsters van Hair Change zijn hiervoor op een speciale training geweest.

krullenkapper hairchange hazerswoude

Na het krulknippen, dat ze zowel linkshandig als rechtshandig doet om de krullen zo mooi mogelijk te laten vallen, werden onze lange haren opgevangen in de diffuser föhn en met een draai er in gedroogd. Zo valt de krul het allermooist.

krullenkapper hairchange hazerswoude

Zelf moest ik hiervoor voorover hangen, omdat het effect dan het grootst is. Ze doen dit dus echt allemaal nèt even anders dan bij ‘gewone’ kappers.

krullenkapper hairchange hazerswoude
De droogkappen gezelllig rond een ovale tafel.

Tot slot gaat er nog wat stylingproduct in je haar en wordt het opgeknepen zodat de krullen of je ‘slag’ echt goed valt.

krullenkapper hairchange hazerswoude

En dit was het resultaat:

Verbluffend nietwaar? Je ziet aan mijn jongste dat ze ook met stijl haar prima uit de voeten kunnen bij Hair Change. Maar de grote specialisatie van deze salons zijn dus krullen.

krullenkapper hairchange hazerswoude

Tips voor krullend haar

We kregen van Monica heel veel tips om ons krullende haar mooi te houden. Het allerbelangrijkst is hoe je er na het wassen van je haar mee omgaat. Ik weet nu ook meteen wat ik altijd verkeerd doe, haha.

Wat je NIET moet doen:

  • Niet droog wrijven of heel ruig met je handdoek. Dan gaan de krullenbundels uit elkaar en gaat het pluizen.
  • Geen tulband om je haar, want dan droogt het te snel en krijg je pluizen.
  • Niet met je handen, een kam of borstel door je droge haar. Maak het alleen met je vingers op de hoofdhuid wat losser om het in model te krijgen.
  • Niet föhnen zonder diffuser, dan gaat het pluizen.

krullenkapper hairchange hazerswoude

Wat je WEL moet doen:

  • Wassen met een speciale shampoo en daarna een conditioner of masker gebruiken.
  • Haren droogknijpen met een handdoek.
  • Met een grove kam doorkammen (we kregen er eentje mee van Hair Change).
  • Hang even voorover met je haar naar beneden terwijl je dit doet.
  • Haarstyling producten goed verdelen over het haar zodat de krulbundels bij elkaar blijven.
  • Na het kammen in vorm knijpen met een handdoek en dan natuurlijk laten drogen.
  • Of het haar met een diffuser föhn drogen op de laagste blaasstand en een slag draaien.
  • Eventueel knijpend haarmousse aanbrengen.
  • Slapen met een satijnen slaapmuts of op een satijnen kussensloop.
krullenkapper hairchange hazerswoude
Ook met stijl haar kun je hier terecht.

Het resultaat van deze knipmethode

Op instagram en facebook kreeg ik echt veel reacties over de metamorfose. En appjes van mensen die zelf ook hun voor en na foto lieten zien van hun krullenkapperbehandeling. De knipmethode heeft in ieder geval duidelijk veel effect op krulhaar, dat veel meer krul of slag laat zien. Dat zie je wel op onze foto’s!

krullenkapper hairchange hazerswoude
Dit vind ik zo leuk, kreeg het niet perfect op de foto maar de teksten op de spiegels! Heel tof!

Enkele dagen later blijkt dat ons haar nog steeds veel luchtiger valt. Mijn dochter was weer een paar dagen bij haar vader maar bij terugkomst weet ze de krul er nog steeds mooi in te krijgen. Ze ziet er meteen een stuk ouder uit dan de 12e verjaardag die ze net heeft gevierd. Ook door de bril die ze kocht tijdens een schoolreis naar Engeland en de mascara die hoort bij het tienerleven.

krullenkapper hairchange hazerswoude
Dankjewel Hair Change voor dit fijne verwenmomentje, we zijn er blij mee!

Mijn eigen haar dat heel dik en zwaar is, valt verre van sluik. Door deze knipmethode heb ik ineens ‘big hair’ waar ik het beste wat volumemousse in kan knijpen zodat het mooi zit. Haarproducten die voorheen vrij ongebruikt in mijn badkamerkastje stonden, tonen nu hun nut. Het is ook echt een flink stuk korter en uitgedund waardoor het ineens snel droog is na het douchen. Het voelt nog een beetje onwerkelijk dat mijn haar ineens zoveel volume heeft en er heel gestyled uitziet terwijl ik er alleen een beetje mousse in knijp. Een compleet andere look!

Krijg jij meteen ook zin in een verwenmoment bij de kapper of in de beautysalon? Woon jij in Zuid-Holland en zijn Hazerswoude-Rijndijk en Ter Aar goed aan te rijden? 

Je vindt Hair Change hier:

  • Lindenplein 1 in Ter Aar, voor een afspraak bel je: 0172 – 605856
  • Willem Kloosstraat 4 in Hazerswoude-Rijndijk, voor een afspraak bel je: 071 – 3412456
  • En online kun je op hun krullenkapper website alles lezen over tarieven etc.
  • Ook op instagram en tiktok kun je ze volgen voor krullentips.
@marstyle78 #krullenkapper #hazerswoude #teraar #hairchange @⭐️🍇pisces🍇⭐️ @kapsalonhairchange ♬ Mad Love – Sped-Up Version – Mabel & Speed Radio

Heb jij slag of krul in je haar? Ben je al eens bij een krullenkapper geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.