Happy Business Time Culirun

Wat ga je doen? Een Culirun? Wat is dat dan weer? Nou, dat is een heel leuk lokaal netwerkevent van business club Happy Business Time, waar ik als lid van Platform-Z (de ZZP-vereniging) ook aan mee mocht doen. In het altijd gezellige Bodegraven dus!

culirun bodegraven

Het event vond plaats op 16 februari in Bodegraven en het was de 2e keer dat ik het mee beleefde. Als +1 had ik mijn schoonzus meegevraagd, die voor haar werk graag meer contacten opdoet in het lokale bedrijfsleven. Ik dacht heel naïef “dan kunnen we mooi even bijpraten”, haha maar dat was natuurlijk niet de opzet van dit event uit de koker van bedenker Tim van der Neut!

Wat was de opzet?

Met zo’n 130 mensen gingen we een avondje netwerken én lekker eten, waarbij we de deelnemende restaurants cijfers en verbeterpunten moesten meegeven. Denk aan: de akoestiek van de ruimte verbeteren, de verlichting kan sfeervoller, zet een shared plate in het midden van de tafel zodat niemand zich gepasseerd voelt, presentatie van een gerecht, uitstraling van het restaurant etc. 

Na de ontvangstborrel kregen we allemaal een verschillend kaartje (wat een werk!) met daarop 3 restaurants en een tafelnummer (tafel H, B of T – naar Happy Business Time). Elke gang dineer je in een ander restaurant aan een tafel met steeds 6 andere personen. Tussen de gangen door kon je op het Raadhuisplein nog borrelen met een Jägermeister als je wilde. Het afzakkertje was in een kroeg met live muziek.

Ik was te druk met netwerken om echt goede foto’s te maken, dus qua beeld moet je het helaas doen met de compilatie foto bovenaan. Pin ‘m gerust op Pinterest, Facebook of LinkedIn, zo help je mij ook weer ;-).

Leuke restaurants in Bodegraven ontdekken

Er deden 8 lokale horecagelegenheden mee, waarvan 6 restaurants. Elke editie zijn dit weer andere, dus je wordt sowieso verrast. Dit jaar waren het:

Ontzetten leuk en afwisselend dus. Bij kroeg Baas Bodegraven was ik nog niet eerder binnen geweest. Schijnt een uitgaanshotspot te zijn en vanaf 21 jaar mag je er binnen op zaterdagavond (dacht ik). Het was er een feestje in ieder geval en ik zie dat ze binnenkort een Stand up Comedy avond hebben, wat leuk is. Syrisch restaurant What the Falafel! had ik heel graag willen ontdekken, maar die stond helaas niet op mijn briefje. Maar snel iemand opduikelen die met me mee wil om daar een keer te eten dus, want ik hoorde goede verhalen. Heb jaren terug al eens een proefdiner van ze meegemaakt met heel veel lekkere dipjes en dat was erg goed en heel lekker.

Bij alle andere restaurants kom ik regelmatig. Hoewel, bij Surya bestel ik meestel via Thuisbezorgd als ik alleen ben want hun ‘lemon chicken curry’ is verslaven lekker (ik bestel ‘m altijd met raita en knoflooknaan). Hun restaurant is supersfeervol aangekleed, echt heel leuk. De Buren is een hotspot op het plein voor de lunch in de zomer. De kinderspeelplek bij De Munt is vanwege de flipperkast (en het toetje van De Zoete Inval) populair bij mijn kinderen. Met deze Culirun had chef Jurgen zijn nieuwe aardbeipepersaus bereid en mijn god: ZAAAAAALIG! Fijn terras ook in de zomer. Naar De Molen (ja ook hier in de zomer een terras) ga je vanwege het (zelfgebrouwen) speciaalbier, eten is altijd goed. Dé toeristenhotspot van het dorp, zeker met het jaarlijkse Bierfestival. Bij Bonita (klein terras aanwezig) heb ik een keer gezellig met mijn moeder getafeld. Restaurantje aan de Rijn – heel leuk aan het water – vinden mijn kinders ook geweldig, ze kunnen hier een dievenbordje bestellen (0 euro) en eten dan van jouw bord mee. Voor kinderen maken ze ook echt werk van het toetje, waar lekker veel vers fruit bij zit voor de nodige vitamientjes. Die laatste 2 zijn wat minder hip, maar je kunt er prima eten en heel geschikt om je ouders mee naartoe te nemen.

Hoe was deze Culirun?

Nou je leest het al: genoeg leuke locaties, lekker gegeten en ik heb mijn schoonzus nauwelijks gesproken, maar wel veel andere mensen. Zowel (oude) bekenden als nieuwe mensen leren kennen. Ik blijk zelfs nog 5 minuten tussen een paar gangen met onze nieuwe burgemeester aan tafel gezeten te hebben, maar dat zag ik pas een dag later op het lokale Rebonieuws. Op mijn bureau liggen 2 visitekaartjes van mensen die ik nog even moet bellen, naar aanleiding van onze ontmoeting. Oh en ik werd 23 geschat! Jaja mensen twentythree, kun je ’t geloven? Ik kwam niet meer bij van het lachen. Komt door mijn ultrahippe beroep natuurlijk, want aan de rimpels zal het niet gelegen hebben. Zitten weer een paar lachrimpels bij in ieder geval. De meneer in kwestie schrok zich te pletter toen ie hoorde dat ik al ruim 20 jaar HTML-ervaring heb en kwam tijdens het afzakkertje in de kroeg nog even excuses aanbieden. Nou dat hoeft niet hoor, ik steek ‘m in de zak als compliment die 23!

Dus ja hoe was het? Een leuke, lekkere en gezellige avond uit in Bodegraven. Dat was het. Dankjewel Happy Business Time voor de organisatie.

Lees ook:

Wat is jouw favoriete horeca hotspot in Bodegraven?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.