Keek op mijn Week: kinderverjaardag, speeldates, ouderavond, prijs gewonnen en perspakketjes

De eerste schoolweek zit er weer op. Fijn om weer een vast ritme te hebben. En om ook eens in stilte, lekker alleen thuis te zijn en te werken. Gezelligheid vind ik fijn, maar even helemaal niemand om me heen is ook prettig. Dan maak ik toch meer meters met zowel werk als huishouden. Heb jij dat ook?

Sand art van Djeco

Zaterdag nog geen scouting, dus we genoten van de mogelijkheid om uit te slapen. We zijn eigenlijk de deur niet uit geweest, ook niet om boodschappen te doen. Gewoon even lekker rustig thuis. Kerstspullen opruimen en dat soort dingen. Mijn oudste mocht haar Djeco knutselkit open maken, ik had haar beloofd dat we hier samen voor zouden zitten. Sand art met glitters is toch niet iets dat ze helemaal onbegeleid kunnen doen. Ze zat lekker naast me terwijl ik achter de laptop werkte en af en toe hielp ik haar waar nodig om het teveel gestrooide zand weer terug in de potjes te krijgen. Heerlijk bezig en lekker creatief.

lush explorer
De meisjes mochten de Lush explorer deze week proberen. Binnenkort onze ervaring in een beauty artikel.

Kinderverjaardag

Zondag hadden we een kinderverjaardag. Ons neefje werd 5 en de meisjes stuiterden alle kanten op omdat ze er zo graag naartoe wilden. We hadden tijdens onze nijntje vakantie een leuke smartgame gekocht, die we zelf ook hebben en die de meisjes erg leuk vinden. Reisformaat, dus ook handig voor onderweg. Het was erg gezellig, lekkere hapjes en fijne gesprekken. De meisjes hadden het naar de zin, dus dan zit je zelf ook op je gemak.

kneipp badparels
Mamamomentje: in bad met de Mama en Kneipp badparels.

Urgentie aanvraag ingediend

Maandag reed ik na het naar school brengen van de meisjes direct door naar de woningstichting. Eindelijk kon ik dan mijn urgentie aanvraag indienen. Superspannend, want nu is het afwachten geblazen. Binnen 6 weken ontvang ik een officiële beschikking of de aanvraag is toegekend of niet. Ook reageerde ik op een nieuwe woning die op de site stond, maar hier wederom best laag op de lijst dus weinig kans op succes.

’s Middags mochten de meisjes een vriendje meenemen naar huis. De kleuters deden samen beneden spelletjes, waarbij mijn moppie moederde over het kleine kleutertje uit groep 1. Schattig. De oudste twee waren heerlijk zoet met de Lego maarrrrr zo vond het vriendje: “waarom hebben jullie zoveel jongenslego?” Wij sparen Lego Elves, dus heel veel draken en dat vond ie best stoer. Haha.

plofkraak bodegraven
Dan loop je naar school en staat overal politie en de EOD. Weer een nutteloze plofkraak en de enige pinautomaat die we nog hadden zal misschien niet meer terugkomen… erg jammer. Ga gewoon werken voor je geld!

Wimpers, Marley Spoon en ouderavond

Dinsdag liet ik mijn wimpers weer netjes maken bij Star Lashes. Even een momentje voor mezelf en gezellig kletsen. Heerlijk! Terwijl ik daar voor de deur stond, ging mijn telefoon. De bezorger van mijn Marley Spoon maaltijdbox. Zul je altijd zien als je net de deur uit bent. Gelukkig waren er buren thuis. Daarna hard aan de bak en ’s middags met de meisjes een spelletje gedaan (Frozen Doolhof).

’s Avonds was er een ouderavond waar we bijgepraat werden over de onderwijsvernieuwing. We kregen filmpjes te zien van hoe de kinderen het vonden, de docenten vertelden hoe het ging én we mochten via de gadget Mentimeter met onze mobieltjes zelf ook input geven wat meteen op het scherm verscheen. (Ja ja, na een opmerking van een juf heb ik toch even POEP ingevuld. Kon het niet laten.)

Aan de slag met #bytex hopen dat het helpt #duimelot #nagelbijten

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

Even rust

Woensdag was het tijd voor even rust. Geen speeldates uit school. Ik merk aan mezelf dat ik heel erg moe ben. Die avond ben ik dus lekker in bad gegaan met een tijdschriftje. Papa heeft met de oudste zijn best gedaan op de eerste maaltijd die we mochten testen van Marley Spoon: kip in romige saus met groenten. Wij vonden het erg lekker (ja ik ook en ik houd helemaal niet van creme freche wat erin zat), de kinderen weigerden te eten. Tenminste de jongste weigerde zelfs maar te proeven, de oudste at alleen de sperciebonen… En ze had nog wel zo goed meegeholpen met koken. *zucht*

marley spoon romige kip

Drukke donderdag

Donderdag had ik eigenlijk wat fotografie projecten op de planning, maar het kwam er niet van. Mijn tijd werd opgeslokt door de mailbox en belafspraken. Ik begon aan een aantal blogs, maar het ging me niet lukken om ze af te maken. Na de zwemles die middag zag ik gelukkig dat er een advertorial was aangeleverd die ik meteen heb ingepland. Opluchting!

Zwemles verliep prima en ik heb meteen gevraagd of mijn oudste na 2 jaar zwemles in aanmerking kwam voor de speciale extra lessen op zaterdag. Die geven ze bij het zwembad speciaal aan kinderen die op 1 onderdeel steeds blijven hangen en daarom niet mogen afzwemmen. Dit werd direct opgepikt, mijn meisje kreeg extra instructie en bleek nu toch de slag van de borstcrawl eindelijk goed te doen, maar ze komt nog niet ver genoeg. Ze komt dus in aanmerking en gaat zaterdag een extra privé les doen. Even een extra investering (het is niet gratis) maar hopelijk geeft dit haar de boost die ze nodig heeft om volgende maand mee te doen met afzwemmen. Nieuwe regels dan ook voor het A-diploma, dus volgende week mag ze in lange broek en met lange mouwen. Dat geeft in ieder geval weer een nieuwe uitdaging en dus motivatie.

Mag ik naar de kapper?

Vrijdag werd ik door mijn jongste meegenomen naar mijn agenda. “Opschrijven mama, ik wil naar de kapper!” Ze vraagt het al een paar weken nu en ik vergeet het steeds. Daarom had ik gezegd dat ze het tegen me moest zeggen als ik naast mijn agenda sta en dat deed ze. Gelukkig konden we diezelfde middag nog bij de kinderkappers van Kids Hair Space terecht, want daar kun je filmpjes kijken tijdens het knippen. Verder hadden de meisjes beiden een leuke speeldate met 2 zusjes, ideaal want er speelden er hier 2 en bij de andere moeder 2. Kindwissel  🙂 . ’s Avonds zou ik voor mijn blog eindelijk Dixit gaan testen, maar 2 van mijn vriendinnetjes moesten om gezondheidsredenen cancelen. Nog steeds geen review, maar hopelijk snel! Met 3 personen is het spel minder leuk, dus ik probeer echt 4 tot 6 spelers bij elkaar te krijgen voor de review.

Mooie haartjes weer #opvlecht #kapper #kidshairspace #trotsemama #blijkind #bodegraven

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

Pakketjes!

Diverse pakketbezorgers wisten mijn huis weer goed te vinden deze week. Dat blijf ik zo leuk vinden! Afijn, we hadden ook zelf wat webshop bestellingen gedaan maar toch  😉 . Iedereen bedankt voor alle tips over een bestekmandje voor de vaatwasser trouwens! Die kwam deze week binnen. Verder een boek over SEO voor mezelf en we bestelden Bytex in de hoop het nagelbijten en duimen te stoppen… Iemand al ervaringen mee? Andere tips?

havaianas disney
Aaaaaah jammer dat ik zelf deze maat niet pas! Zo leuk! Mijn dochters vonden mama awesome toen ze mochten kiezen.

Doos vol slippers

Bij Havaianas had ik voor de meisjes slippertjes opgevraagd. Groot was echter mijn verbazing toen ik niet 2 paar slippers kreeg, maar wel 10 paar! En nog superleuke ook: met glitterbandjes, met Vaiana met andere leuke Disney thema’s. Dat wordt in het voorjaar een leuke winactie, en we hebben ook een nichtje en 2 vriendinnetjes blij gemaakt.

Fuze Tea

Coca Cola heeft weer iets nieuws op de markt gebracht: Fuze Tea. Een ijstheemerk met natuurlijke thee-extracten. Omdat ze wisten dat ik dit jaar meer momentjes voor mezelf wil nemen, kreeg ik een pakketje toegestuurd om dit te proberen. Er zijn 6 verschillende smaken en deze ijsthee is zonder prik. Mijn 2 flesjes zijn al leeg, smaakt heerlijk! Ik ga het zeker kopen bij de supermarkt, vooral in de zomer vind ik ijsthee erg lekker. Kijk voor meer informatie op de website van Fuze Tea.

prijs gewonnen

Gewonnen prijs

Bij Lovely Charlotte won ik tijdens haar verjaardagsmaand 50 euro shoptegoed bij Eyoba. In mijn nieuwe interieur wil ik voor hout met zwart en oud-roze gaan. Een tikkie stoer en modern. Geen idee of het me gaat lukken om wat ik in mijn hoofd heb ook daadwerkelijk uit te voeren, maar een mooie zwarte klok en moderne zwarte lamp heb ik alvast in huis! Thank you Charlotte <3.

quirky roze stekkerverdeeldoos

Doos vol uitvindingen

In mijn ZZP-update liet ik jullie mijn nieuwe roze stekkerverdeeldoos al zien. Quirky stuurde me nog meer leuke uitvindingen, zowel voor in de keuken als voor de kinderen om mee te spelen. Dit ga ik de komende tijd allemaal proberen en fotograferen, waarna er een review online komt.

guhl herstel en balans

Guhl shampoo

Shampoomerk Guhl is één van mijn favoriete merken. Zij hebben een nieuwe Herstel & Balans lijn uitgebracht, speciaal voor overbelast, beschadigd of droog haar. Ik ben ontzettend benieuwd, ik kreeg wat producten toegestuurd om de komende weken te proberen. Er zit onder meer Manuka-honing en melk in!

www wat?

Www wat?

Dit kinderboek is eigenlijk bedoeld voor iets oudere kinderen dan de mijne, maar ik vind digitale opvoeding zelf heel interessant daarom heb ik hem toch aangevraagd. Binnenkort volgt de review mét een leuke winactie.

marley spoon

Marley Spoon

Van Marley Spoon ontving ik een maaltijdbox met 2 maaltijden om over te kunnen schrijven. Het fenomeen ‘maaltijdbox’ vind ik heel erg leuk omdat je zo nieuwe gerechten kunt ontdekken. Scheelt je brainstormen in de supermarkt. Nadenken over wat we nu toch weer zullen eten, is niet altijd even leuk en met zo’n maaltijdbox hoeft dat dus even een paar dagen niet. We hebben de maaltijden inmiddels geprobeerd dus daar lees je binnenkort alles over én ik mag een kortingscode van maar liefst 25 euro met jullie delen. Best de moeite waard zou ik zeggen!

Hoe was jouw week? En heb je dit weekend leuke plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Fleur zegt:

  Leuk al die pakketjes. Ik ben ook wel benieuwd naar de Fuze Tea, zag het in de reclame al voorbij komen

 2. Marian Zw zegt:

  Volle week weer! Maar wel echt zo leuk met al die geweldige pakjes

  1. Marguerita zegt:

   Nou dat blijft bijzonder, heerlijk hoor cadeautjes uitpakken 🙂 (zelfs al heb ik iets zelf gekocht haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.