Over Spelletjespiet en wat mijn dochters in hun schoentjes kregen…

Sinterklaas zei het zelf, iedereen mocht afgelopen zaterdag z’n schoentje zetten. Wij dus ook! Mijn dochters waren druk in de weer met mooie tekeningen en verlanglijstjes. De pakjes die bij ons in de badkuip waren aangespoeld, zetten we netjes onder de schoen. Die moesten weer terug naar Sinterklaas tenslotte! Mijn oudste schreef er voor de zekerheid een briefje bij om het uit te leggen. We zongen liedjes, zetten een bakje water neer en deden er een winterpeen bij voor het paard. Spannend…

Zou de goede Sint wel komen nu hij het weer zo lelijk vond? Nou dat duurde even, want hij wilde eerst zeker weten dat de kindjes goed in slaap waren. Niets zo vervelend als betrapt worden door  je kind tenslotte…

Welke bijzondere Piet kwam er langs?

Op Facebook vroeg ik welke Piet er bij jullie was langsgeweest. Bij sommigen tot hun grote verdriet helemaal niemand, bij veel anderen was het RommelPiet. Vorige jaren kwam bij ons regelmatig SpeurPiet langs die schoenspeurtochten uitzette. En door het Sinterklaasjournaal kregen we ook weleens nepcadeaus in de schoen… Dit jaar hadden we een andere bijzondere Piet op bezoek: SpelletjesPiet. Of eigenlijk meerdere SpelletjesPieten. Ze hadden de knutseltafel van de meisjes op z’n kop gezet, hun favoriete spelletje uit de kast getrokken en dit op hun eigen manier gespeeld met kruidnootjes en chocoladefiguurtjes. Hoe de meisjes hierop reageerden, konden we helaas niet goed horen (ze hadden de deur dichtgedaan toen ze beneden kwamen), maar het werd uitgebreid verteld later.

Sint shopte bij Kids With Flair

In hun schoentjes vonden ze een cadeautje van Kids With Flair. Jullie hebben afgelopen zaterdag ook massaal je verlanglijstje ingediend voor de winactie (dat kan nog steeds) van de Sinterklaashop. Tijd om jullie te laten zien wat Sinterklaas voor ons in deze winkel gevonden heeft. Omdat het zo’n bijzondere webshop is met niet alledaagse cadeaus, kregen wij daar wel een heel eerlijke reactie op van de dames: “Sinterklaas heeft niet gekocht wat op mijn verlanglijstje stond mama. Maar dat geeft niet, dat was vorig jaar ook. Het lijstje zat nu pas in mijn schoen. En ik vind het toch leuk.”

Hij stuurde ons een schattig setje met doolhofkaarten en een potlood voor de oudste. Uiteraard worden alle cadeautjes hier gedeeld dus samen waren ze er zoet mee, al vond de jongste van 5 deze doolhoven nog wel heel erg moeilijk. De oudste van 6 was blij met haar cadeau. “Als je ze uitgumt kun je ze weer opnieuw doen mama!” 

Van het leuke merk Djeco kreeg de jongste het pauwenvrouwtje met een tafel vol losse vogeltjes. Leuk voor in het poppenhuis! Heel decoratief ook op haar kamertje dit setje. Er zijn verschillende poppetjes van verkrijgbaar. De meisjes gebruikten het in combinatie met alle andere poppetjes en huisjes die ze hebben. En ze herkenden de patronen van de vogeltjes op het pauwenvrouwtje.

Op pakjesmiddag zullen ze nog een decoratieve houten weegschaal krijgen. Leuk om het rekenen mee te oefenen of winkeltje te spelen. De accentkleur mint vind ik erg leuk in contrast met de witte weegschaal. Ook zit er dan een leuke knutselset in de zak van Djeco met glitterzand, waarmee ze zelf leuke tafereeltjes kunnen versieren. Net weer even een wat ander soort materiaal om mee te werken. Ik zal er wel zelf bij blijven, want voor je het weet liggen de glitters overal  😉 .

Wat vind jij het leukst?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. De houten weegschaal ziet er erg leuk uit! Leuke schoencadeautjes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.