Oh nee, nepcadeaus in de schoen!

Volgen jullie het Sinterklaasjournaal? Die neppieten vind ik persoonlijk helemaal niets, maar goed het zij zo en ik wil het sprookje graag nog even in stand houden. Zoals elk jaar zitten wij als gezin al sinds vorige week woensdag iedere avond om 6 uur voor de buis om maar niets te missen. Op school volgen ze deze verhaallijn ook én het is leuk om er thuis op in te spelen. Zo lag de pakjeskamer vol met nepcadeaus…

Die rare Benny van Gisteren met zijn Pietenpretpark heeft dat veroorzaakt. Inmiddels is hij als rare kwast geschminkt en tot Pakjes Piet benoemd. Maar goed, mijn dochters leven erg mee met het verhaal en vooral de oudste van 5 maakt zich grote zorgen. Ze besloot kordaat om tijdens de lokale intocht Sinterklaas en zijn Pieten te waarschuwen voor al die nepcadeaus in de pakjeskamer.

schoen zetten

Lege zak?

Alleen… is het toch best spannend als je ze in het echt ziet. Ik trok haar mee naar een Piet (kleine zus liep wel enthousiast mee, er werd iets lekkers uitgedeeld tenslotte), maar daar werd ze toch erg verlegen. Piet zei dat alle pepernoten al op waren. Ook al kwam hij net van de boot en zagen we dat zijn zak vol met lekkers zat… “Wat jammer nou”, zei ik. “Misschien wil jij even voelen,” vroeg Piet aan mijn verlegen oudste. Tot mijn verbazing pakte ze de zak aan en tilde hem op. Ze durft dus best. Daarna kregen beide meisjes alsnog handenvol met pepernoten en snoepjes.

mepal-schoencadeau-4
Het paard heeft een hapje van de appel genomen. Laarsjes: Giga Shoes

In de auto genoten ze van dit lekkers. Totdat… paniek! “Ik ben vergeten om Piet te waarschuwen wat die rare meneer Van Gisteren heeft gedaan!” Ik vroeg haar hoe we dit konden oplossen, want de Sint en zijn Pieten zijn natuurlijk erg druk. Gelukkig bedacht ze dat er best een brief in haar schoen kon. Niet aan Sinterklaas, maar aan ‘menir’ Van Gisteren. Superschattig, maar niet gefotografeerd. Ze schreef dat hij de nep kadootjes snel moest weghalen omdat Sinterklaas anders in de war kan raken.

Bijzondere schoenzet acties

Die avond kwam er nog een dramatisch “Mama, dit wordt een afschuwelijke avond!” uit. Zometeen komen er allemaal nepcadeautjes in de schoenen… Verder sprak ze de hoop uit dat de Speurtocht Piet weer komt dit jaar. Wij houden wel van een beetje magie met Sinterklaas, die Speurtocht Piet gaat nog wel een keer langskomen net als vorig jaar. Ze kan tenslotte nu nog beter zelf lezen. Afgelopen zaterdag kwam hij nog niet. Maar ze moesten wel lachen, beiden hebben ze naast de echte pakjes ook een flink fopcadeau gekregen.

Andere leuke schoenzet ideetjes:

 • Nepcadeau
 • Speurtocht naar de schoentjes of cadeautjes
 • Rommelpiet
 • Bij ons thuis vroeger kwam Trappedoelie weleens langs, die zette onze schoenen op een rare plaats
 • Op mijn tijdlijn zag ik dat bij iemand het paard van Sinterklaas in de gang heeft gepoept! (Van ontbijtkoek waren drollen gemaakt.)
 • Pijlen, tekens of letters van de pepernoten maken.
 • Speelgoed Piet die met niet opgeruimd speelgoed heeft gespeeld.
 • Briefjes of kaartjes van Sint of Piet in de schoen.

Wat hadden mijn dochters in hun schoen?

Een klein doosje met knutselbloemetjes van de Action, een heel groot nepcadeau en twee cadeautjes uit de Rosti Mepalshop. Onze vaatwasser doet het namelijk niet altijd goed en ik krijg de binnenkant van sommige schoolbekers niet meer goed schoon. Mijn oudste dochter is weg van de Trolls en kreeg hier een broodtrommel en beker van, plus een beker van de Frozen Sisters. De jongste is gek op alles van Frozen en de kleur blauw en kreeg een mooie Frozen Sisters broodtrommel en twee kleutervriendelijke springbekers, eentje met de Frozen Sisters en een van de Trolls. De bekers gingen maandag uiteraard direct mee naar school!

Heb jij nog leuke schoenzet tradities?

ms_disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Dewi zegt:

  Haha geweldig he! Die van die drol moet ik onthouden ? Rommelpiet is hier weleens geweest, overal toiletpapier…knutselpiet, geknutsel en een fles cola leegedronken, een kaart gestuurd, etc..

 2. Volgmama zegt:

  Haha wat leuk zeg! Stoere laarsjes ook!

 3. Ze waren hier ook flink benauwd voor nepcadeaus. Daarentegen hebben de Pieten met rozijntjes gestrooid die in de schoencadeautjes zak zaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.