Kindvriendelijke vakantie in Friesland

Ga je met de kinderen op vakantie in Friesland? Er zijn verschillende leuke opties, van kleinschalig vakantiepark tot kindvriendelijk hotel. Of als je in de provincie Friesland woont: uitstapjes tijdens je staycation in eigen land. Een bijzondere vakantie plan je eenvoudig naar eigen smaak met een goede voorbereiding. Hopelijk heb je iets aan de vele tips in dit artikel!

kindvriendelijke vakantie friesland

Kindvriendelijke vakantie in Friesland

kindvriendelijke vakantie in Friesland
Image by prostooleh on Freepik

Een kindvriendelijke vakantie in Friesland is heel fijn als je kinderen hebt. Logisch, de naam zegt het al. In dit artikel geven we een aantal goede tips voor als je met je kinderen op vakantie wilt. Succes gegarandeerd als je naar een van deze toffe plekken gaat waar je kinderen zich goed vermaken.

Lees ook: Fijne picknick vakantietips gehoord op de Blogboot

All inclusive vakantie

Vaak wordt er gekozen voor een all inclusive vakantie, want dat is lekker makkelijk. Snap ik! Wij gingen naar Ees op eenoudervakantie met Solo Amigos. Ben je geen éénoudergezin? Dan kun je het beste kiezen voor een goed hotel in Friesland en de accommodaties en opties vergelijken. Ook dan kun je een kindvriendelijke vakantie in Friesland organiseren. In sommige hotels heb je namelijk ook erg leuke opties voor kinderen. Filter hierop en je krijgt de leukste hotels in Friesland die jou en jouw kinderen een geweldige vakantie bezorgt.

Lees ook: Lijstje mooie cadeaus voor een kind van 10 jaar: 

To do in Sneek en Joure

Als je Sneek en Joure gaat bezoeken, dan heb ik ook leuke tips voor je! Zwembad It Rak  voor een gegarandeerde leuke dag in het zwembad en er is een heus interactief kindermuseum. Bij het museum leren kinderen spelenderwijs alles over de scheepvaart ontdekken. Super leuk! In Joure heb je het puzzelmuseum die boordevol staat met allerlei soorten puzzels en ook en wederom een supertof zwembad; Swimfun!

friesland weduwe joustra
Allerlei smaken Beerenburg… en we mochten er ook een paar proeven bij Weduwe Joustra in Sneek. Leuk voor de grote mensen als je er dan toch bent ;-).

Tips voor de herfstvakantie

In de herfstvakantie een midweek weg is ook heel erg leuk. De vakantie valt niet voor ieder deel van het land hetzelfde, maar er is genoeg te doen. Boek een vakantiehuisje bij het water. Dan kun je een heerlijke ochtendwandeling maken, kastanjes zoeken en door de bladeren lopen. Als je een hond hebt kijk dan ook of die mee mag naar het vakantiehuisje. De hond vind het natuurlijk ook lekker zo’n ochtendwandeling.

Zeilen en zeilkamp in Friesland

Friesland staat toch bekend om het zeilen en fantastische zeilkampen. Er zijn in Friesland dan ook veel zeilscholen te vinden in verschillende delen van de provincie. Handig als je wel leert om te zeilen. Je kan immers niet zonder ervaring zomaar een meer op. Niet aan te raden en veel te risicovol. Leer is de kneepjes van het ‘vak’.

zeilkamp friesland

Lekker met z’n allen eten

En natuurlijk gaat er niets boven lekker eten. Op vakantie ga je toch vaak wat luxer uiteten en geef je meer uit. Het is tenslotte vakantie, toch? Het ligt eraan wanneer je gaat, maar denk eens aan een toffe winter barbecue, restaurant op het park óf koop allemaal dingen en maak zelf een lekkere (luxe) maaltijd in het huisje waar je verblijft.

lunch bij unyk sneek
Gerechtjes proeven bij lunchcafé Unyk in Sneek, ze hebben hier ook schattige diertjes!

Lees ook onze tips voor:

Wat is jouw favoriete hotspot in Friesland?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G.T. zegt:

    Grappig, wij zijn dus deze herfstvakantie een midweek in Friesland geweest. Huisje aan het water, Swimfun en het Scheepvaartmuseum bezocht 🙂
    Ook tof voor kinderen: de Wadden tentoonstelling bij de Afsluitdijk.

    1. Marguerita zegt:

      Wat leuk! En wat een goede tips, dankjewel! Volgens mij had je er ook prachtig weer voor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.