Dit weekend celebrity chef Pierre Wind op het zeilkamp van ’t Garijp

Mijn meiden hebben afgelopen weekend genoten van een heerlijk zeilkamp bij ’t Garijp, maar komend weekend wordt het extra speciaal. Topchef, televisiekok en Kok des Vaderlands Pierre Wind komt dan een driegangenmenu presenteren voor de kleine schippers van het kamp. De zeilschool ontwikkelde samen met Pierre Wind een zomers dagmenu om je vingers bij af te likken.

‘t Garijp is de eerste zeilschool in Nederland die een topchef inzet om een zomerse maaltijd te ontwikkelen. Na een avontuur op het water kunnen kleine en grote schippers aanschuiven voor een zomers sterrenmaal. Overigens was het eten daarvoor ook al prima, mijn op foodgebied kritische dochters waren in ieder geval erg te spreken over de tomatensoep.

aankomst bij t garijp

De chef komt zelf ook koken

Mocht je je als ouders zorgen maken of je kinderen tijdens het zomerkamp wel goed eten, dan weet je dat dit bij ’t Garijp niet nodig is. Het menu van chefkok Piere Wind is gezond en verantwoord menu. Pierre Wind is onder andere bekend om zijn gerechten zoals mosterd-sambalijs, dropsoep en de
spruitjesburger. Maar geen zorgen, voor ‘t Garijp bedacht deze bekende chef minder extreme gerechten en andere lekkernijen. Wil je de proef om de som nemen? Pierre Wind komt in de week van 21 tot 27 juli zelf een keer koken bij ‘t Garijp.

Watersport in Friesland

Watersportcentrum t Garijp biedt al meer dan 50 jaar activiteiten aan in het Friese Goingarijp. Zo kun je er terecht voor zeilles onder begeleiding van een gecertificeerd instructeur of voor diverse andere watersportactiviteiten. Naast zeilen biedt het watersportcentrum ook individuele zeilcursussen aan voor volwassenen en je kunt er boten huren.
‘t Garijp is echter vooral bekend vanwege de zomerzeilkampen op een idyllische plekje aan de Goingarijpster Poelen en het Sneekermeer, tussen Joure en Terherne. De zeilschool is gevestigd in een ruim 200 jaar oude
verbouwde boerderij die de perfecte uitvalsbasis is voor het maken van de allermooiste vakantieherinneringen en het opdoen van nieuwe vriendschappen. Kinderen vanaf 6 jaar (met zwemdiploma) beleven hier volop waterpret met zeilen in een echte Optimist of Laerling, of als ‘supper’, kiter of windsurfer.

Onvergetelijke vakantieherinneringen

Mijn meisjes waren er nu voor de tweede keer en behoorden tot de jongste van de groep. Ze deden mee aan het Schippers van de Kameleon kamp, voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Vorig jaar schreef ik al een uitgebreid verslag over dit leuke zomerkamp in Friesland en welke spullen er zoal op je paklijst staan. De kinderen vroegen daarna regelmatig of ze nog een keer mochten. Het had behoorlijk wat indruk gemaakt: ’s avonds de dropping, gek doen met de kampstaf, je angsten overwinnen op het water en nieuwe dingen leren. Steeds weer kreeg ik nieuwe anekdotes te horen. 

Foto: ’t Garijp

Slecht weer programma

Dit keer mochten de meisjes 2 nachten komen met Pinksteren, waarbij ze wederom een geweldige tijd hebben gehad ondanks dat er vanwege storm en regen de eerste dag een alternatief programma was omdat ze het water niet op konden. ’t Garijp heeft inmiddels zoveel ervaring, dat ze een flinke trukendoos aan leuke spelletjes en alternatieve activiteiten hebben om het kamp voor de kinderen onvergetelijk te maken. Zo hebben ze knopen geleerd (ideaal, want binnenkort heeft de oudste hier een scouting examen van), heel veel gelachen, liedjes geleerd, spelletjes gedaan, met zijn allen tegelijk springtouwen, een wedstrijdje wie het best drijvende bootje kan bouwen en nog veel meer… Er was flink wat kampleiding in opleiding aanwezig, die het samen met de ervaren kampstaf zo tof mogelijk maakten voor de kinderen.

Zeilen in de optimist

De 2e kampdag zat het weer wel mee. De boterhammetjes voor de dag gesmeerd en het water op! Ze leerden van alles over het optuigen en aftuigen van hun Optimist bootje. Hoe je vooruit komt met wrikken en je zeil en dat je op tijd moet bukken als het zeil overstag gaat. Wij gingen zelf ook met een boot van ’t Garijp het water op en kwamen de kinderen aan het eind van de dag ook tegen. Dat was ontzettend leuk om te zien! ‘Juf’ Sanne wist de meisjes goed te motiveren en ging heel erg leuk met ze om. Ze mochten laten zien wat ze al hadden geleerd en wat was ik ontzettend trots op mijn kleine knapperds. Ongelooflijk hoe snel ze dit oppikken en samen een wedstrijdje deden ‘om de boei varen’.

Het allerleukst van dit zeilkamp? “Met zijn allen touwtje springen want ze konden heel hoog draaien!” Foto: ’t Garijp

Kamp voor 12+ kinderen

Kinderen ouder dan 12 die al kennis hebben gemaakt met de verschillende bootjes, kunnen het combi-boardcamp doen dat is samengesteld door Olympisch surfkampioen Dorian van Rijsselberghe, met zeilen, kiten, surfen en suppen ineen. De echte dare devils kunnen zich verheugen op een een dag vol actie op de waterski’s, plezier op funmaterialen als de banaan en de band en andere sportiviteit op het Sneekermeer. En wat dacht je van catamaran zeilen? Durf jij in de trapeze te gaan hangen en de boot op één drijver onder bedwang te houden? 

Kijk voor meer informatie op de website van ’t Garijp.

Als ouder ondertussen lekker vakantie vieren in Friesland? Ik deel binnenkort mijn beste tips met je. In de buurt van Joure en Sneek is genoeg te doen, naast dat je natuurlijk van de prachtige natuur kunt genieten op het Sneekermeer.

Fotocredits: ’t Garijp en ikzelf

Lees ook: hoe bereid je als kampstaf een supertof zomerkamp voor?

Welk kamp gaan jouw kinderen doen deze zomer?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.